lauantai 26. tammikuuta 2008

Tikke-kissani


Tikke on 6,5-vuotias pitkäkarvainen tyttökissa. Sillä on 'virallisesti' muitakin nimiä kuten Tikru, Tiikeri ja Tikruliisa, mutta me kutsumme sitä Tikeksi. Haimme sen lähes neljä vuotta sitten eräästä perheestä, joka halusi allergiaan vedoten luopua siitä. Se sopeutui kotiimme ja omaksi kissaksemme yllättävän hyvin, vaikka onkin herkkä luonteeltaan.

Tikke on laiskin ja leppoisin kissa mitä koskaan olen tavannut! Minulla oli aiemmin nuoruusvuosinani 14 vuoden ajan Nasse-kissa, ja se oli tosi raju tapaus. Se käyttäytyi välillä kuin villikissa, eikä ollut paljon koskaan sylissä.. Mutta Tikke nauttii sylissä olosta ja paijaamisesta.

Tiken bravuureja ovat mm. aamuherätys, jossa hän kävelee kevyesti pään päältä ja parkkeeraa itsensä tyynylle. Kyllähän siihen herää sikeäunisempikin!

Kerron Tikenkin seikkailuista tämän blogin aikana varmaan useaan. Kovin seikkailuhenkistähän sen elämä ei ole kun se on sisäkissa. Vaikka ulkoileehan se joskus kesäisin. Valjaat ei kylllä oikein ole sen juttu, vaikka antaakin ne kiltisti laittaa. Tikke pitää erityisen paljon tv:n luonto-ohjelmista, joissa on lintuja, matelijoita ja jyrsijöitä. Joskus Tikelle laitetaan luonto-ohjelman ajaksi oikein oma jakkara tv:n ääreen, ettei tarvitse ihan pää kenossa katsella.

Ei kommentteja: