lauantai 15. maaliskuuta 2008

Lauantain löydöt


Joskus on tunne, että on lähdettävä itsepalvelukirpputorille penkomaan. Juuri tänään oli se tunne. Ja tarttuihan sieltä mukaan ihan hyviä löytöjäkin. Lauantaina monilla loppuu kai pöydän vuokrakin, joten monilla oli puolen hinnan pöydät ja sieltähän minä kaikki löytöni tein: ylläolevat Ikean kynttilät lähtivät mukaan eurolla.


Ja vaikken ompelekaan niin hurahadan aina silloin tällöin kankaisiin: nyt löytyi Designers guildin maalauksellisen kaunis kangaspala (yksityiskohta kankaasta yllä); valkoinen, jossa oli hennon lilan värisiä orkideoita. Ihastuin siihen niin, etten edes miettinyt mihin sitä tarvisin. Kotona huomasin, että siitä tulee mm. mainio kesäpöytäliina, ja kokokin oli juuri sopiva. Siihen isoon kangaspalaan sain uppoamaan peräti 2,50 euroa.

Mutta kaikkein paras löytö oli Edith Piaf-tyylinen yksinkertainen musta mekko, Hennes&Maurizin mallistoa, kangas on paksuhkoa polyesteria, lyhyillä hihoilla. Erityisen siro ja kaunis mekko. Takana on pitkä vetoketju, joten jos se on liian pieni niin sitä ei voi väkisin runnoa päälle. Joten ainoa keino on laihduttaminen.. Mutta minun oli ostettava mekko, koska sen hinnaksi jäi vaivaiset 1,50 euroa. Ja se on ihan virheetön. Tuli mieleen, että onkohan joku käyttänyt sitä kerran pari jossain juhlissa, kenties hautajaisissa..
(Yritin kuvata mekon tuossa hengarissa roikkumassa, mutta se ei ihan pääse siinä oikeuksiinsa. Vyönä on ohut nauha, joka sidotaan taakse kiinni, tässä se tuli laitettua huonosti..)

Siitä saa värikkäillä koruilla hienon juhlamekon. Ja musta on minun vaatevärini.

Muistan kuinka eräs ikääntynyt rouva sanoi kerran, että mitä vanhemmaksi nainen tulee sitä vähemmän hänen kannattaa mustaa väriä käyttää pukeutumisessaan. Ehkä hän ajatteli, että musta on vanhalla naisella leskeyden väri. Perusteli hän kyllä myös sillä, että musta väri ikääntyneellä naisella näyttää vanhentavan häntä vielä enemmän ja ihmisestä tulee kalpean ja sairaan näköinen. Voi olla tottakin.

1 kommentti:

-Anne- kirjoitti...

Voi tietysti olla että musta saattaa kalventaa ym., mutta siitä väristä en silti luovu, vaikka ikää tulee koko ajan lisää. Mutta voihan sitä aina tarpeen tullen piristää muilla väreillä... Tuo mekko näyttää kivalta, eikä ollut kallis!