maanantai 31. maaliskuuta 2008

Nyt alkoi luku-urakka


Näillä molemmilla kirjoilla on paljon yhteyksiä, vaikka ne onkin summittaisesti valittu kirjaston hyllyistä. (Pientä vinkkiä kyllä olin molemmista aiemmin jo saanut sekä lukenut).

Ne ovat amerikkalaisten, kolmi-nelikymppisten naisten kirjoittamia romaaneja, joista kummastakin on elokuva tekeillä.

Aloitan Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimosta. Sitten vaihdan Kate Jacobsin New York-tarinaan Pieni lankakauppa.

Onko joku jo lukenut nämä kirjat?

7 kommenttia:

tuike kirjoitti...

Haa, alkoi kiinnostaa tuo New York -kirja. Nimittäin tuli ihan villi halu matkustaa New Yorkiin, kun luin Kaikki mitä rakastin -kirjan. En ole koskaan aikaisemmin ollut kovin kiinnostunut siitä kaupungista.

Sooloilija kirjoitti...

New York ihastuttaisi minuakin. En ole sinne koskaan päässyt, enkä ehkä ihan lähiaikoina pääsekään. Harmi.

katriina kirjoitti...

MInä luin pari vuotta sitten Niffeneggerin kirjan ja rakastin sitä. Siinä on intiimi tunnelma, se on lisäksi kirjoitettu niin elokuvamaiseksi, että luulee ihan nähneensä sen elokuvanakin. Kirjan aikamatkustajaa käy sääliksi, hän on usein pulassa ja voi huonosti. Tyttö/nainen ikävöi. Rakkaus kestää.

Luin samaan aikaan Diana Gabaldonin aikamatkustussarjaa, joka on toisenlainen, pitkä ja hurja tarina, jonka loppua ei 6000 sivun jälkeenkään näy vieläkään.

Sooloilija kirjoitti...

Kiitti vinkistä tai lukukokemuksen jakamisesta.. Ajattelin myös, että onkohan näissä molemmissa kirjoissa visuaalisuutta, elokuvallisuutta.

Tuon Pienen lankakaupan pääosaan tulee kuulemma Julia Roberts. Hänkinhän on nykyään jo ihan aikuinen nainen! Kirjan nimestä tulee niin Pieni suklaapuoti mieleen. Jospa ohjaaja olisi joku muu kuin ruotsalainen Lasse Hallström..

:-)

Hallatar kirjoitti...

Mielenkiintoiset kirjannimet. =)

Minulla on vielä joululahjakirjatkin lukematta.
Olenko lie hidas? =)

Sooloilija kirjoitti...

Hallatar, joitain kirjoja ahmii nopeasti, ja toisia makustelee hitaasti. Minuakin kiehtoi nuo kirjojen nimet..

katrilli kirjoitti...

Hei Ystäväni !

Minun kirjahyllystäni löytyy Pieni lankakauppakirja. Suosittelen sitä lämpimästi! Se on ihana, koskettava ja elämänmakuinen kirja eri-ikäisistä naisista.Ja tietenkin käsityöihmisenä mie kiinnostuin jo kirjan nimestä. Kirjan naisten neulontakerhon kaltaisen kerhon voisi itsekin perustaa. Yhdessä tekeminen on kivaa. Mie ahmin kirjan nopeasti, ei sitä malttanut lopettaa. Kerrothan sitten mielipiteesi kun olet sen lukenut. Kirjan pohjalta tulevaa elokuvaa odotan. Julia Roberts on yksi suosikki näyttelijäni.

Katriina mainitsi Diana Gabaltonin kirjasarjan. Olen niitä kirjoja pitänyt monta kerta kirjastossa käsissäni, mutta en ole vielä aloittanut niitä lukemaan. Kiinnostaisi kovasti.

By the way; käyn tänään Oulussa ne normaalit tiistain käynnit Oysissa. Käyn myös lankakaupassa ja Eurokankaassa sekä Sinooperissa.

Mukavaa päivää. Kiitos kommenteistasi Blogiini.

Halauksin Katrilli