perjantai 18. huhtikuuta 2008

Jude Law elämänsä roolissa?

Britit ovat taas tehneet sen luokan elokuvan, että jo pelkkä tekijäkaartin nimiluettelo saa hengittämään kiivaammin: käsikirjoittajana maineikas Harold Pinter, ohjaajana tunnustettu ja palkittu Kenneth Branagh, pääosissa veteraani Michael Caine ja arvostettu Jude Law !!

Elokuva on Pirullista peliä - Sleuth. Uusintaversio 70-luvun alun alkuperäiselokuvasta, jossa Michael Caine oli jo silloin mukana. Alun teatterimainen toteutustapa tuntuu jäykältä ja kliiniseltä, mutta pian huomaa, ettei pysty olemaan katsomatta ja imeytymättä mukaan tarinaan, josta ei tiedä mikä on totta ja mikä ei. Elokuvassa puhutaan paljon.


Jude Law tuntuu käyttävän kaiken intohimonsa, kaiken raivonsa ja kaiken charminsa rooliinsa. Katsoja voi vain ihailla taitavana teatterinäyttelijänäkin tunnustetun Juden työtä: ääntä, ilmeitä, ruumiinkieltä. Huimaavaa kerrassaan!

Elokuva itsessään meinasi ihan vähän puuduttaa, mutta Juden roolityön ansiosta siitä tulikin henkeäsalpaava kissa ja hiiri-leikki. Trilleri vailla vertaa! Tästä tuli nyt tällaista Jude-hehkutusta!

4 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Ihmettelin Holiday-elokuvassa Jude Law:n herkkiä kasvoja, miten hän osasi ilmentää vastanäyttelijänsä puhetulvan vaihtelevaa tunnetilaa kasvoillaan kuin peilissä.

noeijoo kirjoitti...

Juden vuoksi voi kestää vaikka minkälaista puudutusta. Pakko siis katsoa.

Sooloilija kirjoitti...

Ihanaa kun muutkin pitävät Judesta; hänessä on todellakin valkokankaalle sopivaa kasvojen herkkyyttä ja intensiivistä läsnäoloa; täysillä elämistä!

-Anne- kirjoitti...

Katsoimme tuon kavereiden kanssa viikottaisessa "videokerhossamme" sunnuntaina. Olen samaa mieltä, aivan huippu suoritus Judelta!
Elokuva itsessään olisi varmaan toiminut paremmin elokuvateatterissa, nyt ihmisten keskinäinen keskustelu häiritsi keskittymistäni. Täytynee joskus katsoa uudestaan kaikessa rauhassa.

Hyvin teatterimainen, tosiaan.

Ainiin, ja pakko sanoa että Judelle sopi se kampaus hirveän hyvin.