torstai 29. toukokuuta 2008

Cane - Jimmy Smits


Juuri kun katsoin sen Jane Austen Book Club-elokuvan ja näin siinä pitkästä aikaa tv-sarjoista tutun näyttelijän; Jimmy Smitsin, niin yhtäkkiä tätä Jimmyä tulee nyt sitten tuutin täydeltä tv:ssä. Eilen keskiviikkona alkoi nelosella uusi sarja Cane. Enkä tiedä siitä mitään. Rupesin sitä katsomaankin lyhyen varoitusajan kanssa.

Joskus on vähän hassua kun alkaa seurata jotain sarjaa, josta ei tiedä yhtään mitään. Joten ei tämäkään Cane-sarja oikein auennut; siinä oli kai alunperin kuubalaisia, asuivat Floridassa, olivat rikkaita, mafiatyylisesti hoidettiin bisneksiä jne.. Ensimmäinen jakso haki kosiskellen katsojia sekä miehistä että naisista; oli tunteita, mutta myös väkivaltaa. En tiedä. Hahmot eivät oikein miellyttäneet, eikä latinokulttuuri, jossa naiset ovat koristeita, ja vaimot hoitelevat kotona puutarhaa.

Mutta karismaattinen, viisikymppinen Jimmy Smits oli kyllä ihana. Jäin oikein miettimään, että mistä tämä Smits on niin tuttu, ja muistinkin sitten, että Nypd Blue-sarjastapa tietenkin, sitä kun tuli katsottua silloin vuosia sitten. Ja West Wingistä myös, mutta sitä sarjaa en koskaan seurannut. Minusta sekin oli jotenkin niin tylsä aiheeltaan.

Googletin joitain kuvia Jimmy Smitsin aiemmista töistä, mm. NYPD Bluesissa hän oli niin sutjakka ja jotenkin nuoren näköinen. Nykyään hän näyttää aikuiselta ja ikäiseltään mieheltä, joka ei yritäkään näyttää nuoremmalta eikä laihemmalta kuin on. Hyvä juttu! Aikuiset miehet kunniaan! Heillä on jo sitä elämänviisauttakin, mitä nuorilla ja komeilla ei vielä ole (no tämä oli nyt tällainen yleistys..).

Ei tarvitse kuin vilkaista Jimmy Smitsin silmiä niin näkee niissä pehmeyden ja elämänviisauden, sellaisen katseen, joka on vain aikuisella, elämää kokeneella miehellä. Oho, tulipas tästä nyt ylistyslaulua. (tuo parta taitaa kuulua vaan tähän Cane-rooliin, onneksi, sillä Smits on paljon kivemman näköinen ilman tuota partaa!Lisäys: alemmassa kuvassa hän on ilman sitä partaa, noin 2000-luvun alussa)

2 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Joo!
Ehdottomasti parta pois!!!

Naisten herkkä iho ei kestä
partoja... =)
Hups!
Mut totta se on. =))))

Sooloilija kirjoitti...

Niin ja ainahan se parta vähän vanhentaa miestä.