torstai 29. toukokuuta 2008

Hieno juliste

En kommentoi nyt ihmeemmin itse Cannesin elokuvajuhlia, mutta halusin laittaa tämän vuotisen hienon julisteen tähän.

Joinain vuosina olen tiiviimminkin seurannut ketä ja mitä elokuvia Cannesissa palkitaan, mutta tänä vuonna koko festivaali vilahti ohi, eikä täällä Suomessa asti kovinkaan paljon uutisoida kyseisestä festarista. Se jäi mieleeni, että ihailemani miesnäyttelijä Benicio del Toro palkittiin parhaasta miespääosasta Che Guevarana . Pitäisi nähdä se elokuva! Tuleekohan edes tänne teatterilevitykseen?

Kerran, vuosia sitten, kävin Cannesissa päivän reissulla, ja kävelin pitkin ihanaa rantabulevardia ja kipusin festivaalipalatsin portaat ylös. Ei ollut punaista mattoa. Ja itse rakennuskin on aika karu.. Mutta Cannes on kaunis, vaikkakin pieni ja kallis paikka.

6 kommenttia:

violet kirjoitti...

Seuraan Cannes’n elokuvajuhlia aina ainakin jonkun verran. Se on tietysti helppoa, koska Ranskan tv näyttää päivittäin sieltä koosteen.
Cannes kaupunkina on minulle tuntematon. Ohi mennyt, en vielä käynyt. Nyt tänä kesänä kun olemme lähettyvillä haluaisin käydä. Aika on tosin pahin mahdollinen - heinäkuun puoliväli ja rutosti turisteja - mutta kuitenkin.

pikkujutut kirjoitti...

Meni ohi minultakin mutta nyt tosin tiesin ajankohdan milloin olivat .. Juliste on makee.

Hienot, hennot kengät olit saalistanut.

Merja K kirjoitti...

Sama fiilis, että rakennus oli aika kolkko ja näytti ihan erilaiselta kuin kuvissa elokuvajuhlien aikaan. Ehkäpä ne elokuvatähdet tosiaankin niin loistavat, että saavat rakennuksenkin hehkumaan. Ja tietty se punainen matto ;) Aurinkoa viikonloppuusi!

Sinna kirjoitti...

Elokuvajuhlat menivät ohi minultakin, mutta juliste on kieltämättä tylikäs!
Olen mietiskellyt myös, että tuleekohan se BdT/Che Guevara -leffa missään vaiheessa tänne. Olisi niitä ehdottomasti nähtäviä leffoja!

Vicki Li kirjoitti...

Meikä on tosi ulkona näistä elokuva jutuista. En kerta kaikkiaan jaksa kattoa juuri mittään juuri koskaan. Kirjoja sentään luen melkein koko ajan ja kuvat vaan pyörii silmissä. Mutta kirpparilöytösi olivat aivan loistavia. On tosi kivaa, kun sattuu kohdalle mieluista ja hyvää tavaraa halvalla.

Sooloilija kirjoitti...

... Mutta minähän harrastankin elokuvia... siksi alunperin perustin tämän bloginkin, sittemmin ovat aihepiirit rönsyilleet kovastikin.
:-)