perjantai 13. kesäkuuta 2008

Elokuvissa iltapäivällä


Ja sitten hieman kevyempiin aiheisiin. Tein pienen irtioton arjesta. Tosi lyhyellä varoitusajalla lähdin kaupunkiin elokuviin, iltapäivänäytökseen. Lapset ovat reissussa. Mitäpä sitä sinkkuäiti muuta kuin suuntaa elokuviin katsomaan miten nelikymppiset sinkut elävät New Yorkissa.

Seurasin vuosia Sinkkuelämää-sarjaa. Välillä kyllästyin siihen rikkaaseen elämään, jota he elivät, himoitsivat merkkikenkiä ja metsästivät miehiä. Mutta aina palasin sen pariin kuitenkin.

Tässä elokuvassakin oli niin suurta ystävyyden ylistystä, että se kyllä hurmasi. Samoin rakkaus oli kaikille naisille tullut tärkeäksi, ei niinkään se seksi ja seksikumppaneiden etsiminen. Naiset olivat aikuistuneet, joillekin oli tullut inhimillisesti hieman ryppyjäkin sinne tänne. Sarjan lopussa Samantha vietti 50-vuotissynttäreitään. Jee, hyvä juttu! Vähän jäin miettimään mitä elokuvan kohdeyleisö miettii nyt kun nämä neljä naista ovatkin jo kasvaneet aikuisiksi.. Nytkin sali oli puolillaan 15-25-vuotiaita naisia. Olikohan yhtään miestä, ei tainnut olla.

Tämä Sex in the city - Sinkkuelämää sai minut useamman kerran kyynelehtimään, ja myös nauramaan. Ja on siinä Mr.Bigissä kyllä jotain.. Jotenkin hän on todellisen oloinen mieshahmo. Mutta ennenkaikkea se on neljän ystävättären tarina, naiset ovat ehdottomasti pääosassa tässä ylistyksessä.


Elokuvista tullessani piti käydä ostamassa tätä Ben&Jerry's-jäätelöä, juuri New York Super Fudge Chunk-makuista. Sain syödä sitä ihan yksin kotona sohvalla, suoraan purkista, eikä kukaan tullut kärkkymään, että 'äiti, anna mullekkin'.

Olikohan mulla vähän aikaa sinkkumainen olo, no, vähän aikaa.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

minäki haluaisin käydä kattomassa tuon elokuvan....mr big on niin ihana:)sulla on ollut ihana päivä,kerranki aikaa itselle.

Anioni kirjoitti...

Tuo leffa on pakko nähdä. Ostin talvella koko sarjan dvd:nä, vaikka se on tullut nähtyä useampaan otteeseen :)

Nuo äidin sinkkuhetket ovat parhautta!!

Sooloilija kirjoitti...

Minäkin ensin ajattelin,etten mene katsomaan kun vähän ärsytti se kauhea häslinki mediassa koko elokuvasta. Mutta kun unohtaa sen, niin hyvä elokuvahan sieltä paljastui..

anu kirjoitti...

Voi mikä jätski!!!oon maistanut jotain makua silloin ku ne tuli suomeen!!!mut nyt sait mut todennäiköisesti menemään ostamaan uudestaan!
Ja minä täällä ihan innosta hihkun kun menen hyvän ystävän kanssa illalla katsomaan tuota leffaa!!!

Sooloilija kirjoitti...

Hauskaa elokuvailtaa Anu sulle ja ystävällesi! Ehkäpä sen jälkeen jäätelö maistuisi. Juuri tuo maku oli hyvin suklainen. Tykkäsin kun siinä oli paljon purtavaa eli pähkinöitä ja isoja suklaan palasia..

Papi kirjoitti...

Katsoin tuota sarjaa aina silloin tällöin ja hyvää viihdettähän se on, mutta jotenkin se ei kuitenkaan ole kolahtanut isolla lekalla meikäläiseen.

Merja K kirjoitti...

Minä olin auttamattomasti koukussa kyseiseen sarjaan ja katsoin jopa uusintojen uusinnatkin. Mieheni aina kysyikin, että etkö ole nähnyt nämä samat jaksot jo useaan kertaan :)

Olen paatumaton romantikko - carrien ja big:n rakkaustarina kolahti korkealta ja kovaa. Se viimeinen jakso oli aivan huikea ja kyynelehtien katsoin sitä kerta toisensa jälkeen ;)

Menen ensi viikolla bestikseni kanssa katsomaan ko. leffan. Sen jälkeen mummotunneliin livemusaa kuuntelemaan ja joraamaan. Toivottavasti leffa ei petä, kirjoittamasi perusteella tuskinpa :)

Aurinkoa viikonloppuusi!

-Anne- kirjoitti...

Kyllä minäkin vielä menen tuon katsomaan, vaikka se hypetys tosiaan on alkanut ärsyttää. Harvemmin muuten tulee käytyä katsomassa ns. naistenleffoja, mutta tämä kiinnostaa.

Tuota makua minäkin aion vielä maistaa, vaikuttaa ihanalta! Tähän mennessä suosikkini on ollut cookie dough, rakastan niitä taikinapaloja.

katriina kirjoitti...

ARvosteluista päätin jo unohtaa koko elokuvan, mutta jos sinäkin tykkäsit, niin ehkä sittenkin...

Sooloilija kirjoitti...

Juu käykää vaan katsomassa se elokuva. Minähän en tässä nyt voi paljastaa juonesta paljon mitään, enkä lopusta. Mutta kovasti siinä häistä hössötetään..
Kaikki on toteutettu niin isolla rahalla, että siitä voi tulla vaan hyvää jälkeä.

Mutta yksi asia tuli mieleeni: elokuva on aika pitkä ja välillä aika hidastahtinen, ei siis mitenkään kovin vauhdikas koko aikaa. Ne tv-sarjan jaksothan oli lähes hengästyttäviä kun niissä tapahtui ihan hirveästi yhdenkin jakson aikana. Siinä on ero elokuvalla ja tv-sarjalla.

Hallatar kirjoitti...

Hih.
Kivaa olla joskus ihan sinkkuna.
Nauti olostasi.

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos Hallatar, täällähän minä romanttista elokuvaa telkkarista katselen ja pannari on uunissa odottamassa kun lapset tulevat kotiin..

Elisa kirjoitti...

Kävin myös katsomassa tuon leffan ja samoja ajatuksia minulla nousi kuin sinulla. Leffan pääteemaksi nousi ystävyys, niin kuin sarjassakin.

Ja muutamat kliseiset, vähän hölmötkin vitsit, eivät pystyneet pilaamaan leffaa. Ja Mr Big, kyllä siinä on sitä jotakin!

Itseäni jäi harmittamaan Samanthan ero. Mielestäni sitä ei perusteltu "kunnolla".

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, kiitos kommentistasi. Tosiaankin, elokuvassa on niin paljon tapahtumia, että jotkut asiat siinä jäivät hieman sivuun.

Itse pidän hahmona eniten punatukkaisesta Mirandasta, hän on ehkä porukan tolkuin. Ja koki elokuvassakin asioita, joita kuka vaan voi kokea parisuhteessaan.