torstai 24. heinäkuuta 2008

The Darjeeling Limited - väriloistoa Intiassa


Olipa erikoinen tapaus tämä Wes Andersonin ohjaama The Darjeeling Limited-elokuva; se on Intiassa junalla matkustaen tapahtuva roadmovie. Kolme amerikkalaista veljestä matkustaa junalla Intiassa, etsivät itseään, toisiaan veljeksinä ja äitiään, joka on mennyt luostariin nunnaksi Himalajalle. Äidin roolissa on mainio Anjelica Huston.

Meno on letkeää, mutta silti käsitellään vakaviakin asioita; jokaisella veljellä on oma kriisinsä läpikäytävänään. Asiat hieman selkenevät kaukana värikylläisessä Intiassa, mutta ne selkenevät juuri silloin kun niin ei oleta tapahtuvan.


Mainio veljessarja (kuvassa vasemmalta) on Jason Schwartzman, Adrien Brody, Owen Wilson sekä matkalaukut. Itse huomasin, että suosikkihahmoikseni koko elokuvassa nousikin yllättäen intialaisen junan junaisäntä sekä hänen tarjoilijana työskentelevä tyttöystävänsä. Mainiot roolit, hauskinta oli se, että he puhuivat englantia hyvin amerikkalaisittain.

Ja kuten Paviljongin Mikaela kirjoitti omassa jutussaan tästä elokuvasta; niin todellakin, Marc Jacobsin suunnittelemat hauskat matkalaukut saivat lähes pääroolin tässä elokuvassa!

Se, joka on joskus matkustellut maailmalla, tai vain reilannut Euroopassa nuoruudessaan, tuntee tätä elokuvaa katsoessaan syvällä jonkin kutkutuksen...että pääsisipä taas reissuun, raiteille..

Mutta itse en ikinä lähtisi junamatkalle Intiaan - Intiassa. Riittää kun katson sitä tapahtumaa kotisohvalta. Mutta tästä tuli kyllä ihan suosikkielokuvani!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen itse lähdössä reissuun syyskuussa, 3 viikkoa rinkka selässä. Voin sitten kertoa että miten tuo junamatkaaminen onnistuu Kauko-idässä ;O) Ihana leffa!

Sooloilija kirjoitti...

Kuullostaa mahtavalta reissulta Mikaela.

Minusta on vanhemmiten tullut vaativampi, nuorempana kyllä nukuin junien käytävillä halki Euroopan, mutta enää en voisi kuvitellakaan! Enkä varsinkaan Intiassa..

Anioni kirjoitti...

Kiitos kun annoit hyvät arvostelut leffalle. Olen pähkäillyt koko ajan, että haluanko tuon nähdä. Mutta kyllä se on nähtävä (jo matkalaukkujen ja matkustamisen takia näköjään):)!

Sooloilija kirjoitti...

Anioni, minäkin pähkäilin että haluanko nähdä vai en, tästä elokuvasta ei ole paljoa rummutettu. Joskus on niin kiva iloisesti yllättyä.

Minä tykkään kaikista elokuvista, joissa ollaan tien päällä, menossa jonnekin..

Merja kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä, tuo elokuva. Melkein jo kerran mentiin miehen kanssa katsomaan, nyt pitänee lainata kotiin..

katriina kirjoitti...

Kävin ostamassa leffan, kun niin hehkutit!

Sooloilija kirjoitti...

Merja ja Katriina, kannattaa katsoa. Mutta ihmeekseni huomasin jossain lehdessä kirjoituksen, jossa sille annettiin viidestä tähdestä kaksi. Minä antaisin neljä. Ei ihan täydellinen, mutta lähellä kuitenkin.

Elokuvakriitikon työ on niin subjektiivista. Niinpä ei aina kannata uskoa haukkuihin, mutta ehkä ei aina kehuihinkaan..