maanantai 28. heinäkuuta 2008

Lounas kissan kanssa


Tulin kaupungilta kotiin nälkäisenä, kassissani oli Stokkalta ostettu Välimeren foccacia-leipä. Sitä me kissan kanssa yhdessä mutustelimme, tai minä söin ja kissa maisteli palasia kämmeneltäni. Tikke halusi ensin nuuhkia leipää, sitten taitoin sille palasia, hyvin maistui.

Tänään minun ei tarvinnut laittaa ruokaa lapsilleni, siksi me kissan kanssa nautiskelimme vähän erilaista ruokaa. Nautin siitä kun ei aina tarvitse kokata lämmintä ruokaa, se on usein niin työlästä.. Elän hyvin leivällä. Suorastaan rakastan kaikenlaista leipää! En siis ikinä pystyisi ruokavalioon, jossa ei syödä hiilihydraatteja. En pystyisi, vaikka välillä haluaisinkin. Leivän himo veisi aina voiton!

8 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Ihana kisu, todella söpö!

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos Mirka kehuista, 'välitän edelleen' =) Ja kiva kun vierailit blogissani, tulen vastavierailulle..

violet kirjoitti...

Minulta samoin terveiset kissalle!

Mun lounaani oli tänään pieni kipollinen pastaa, varmaan lusikkallinen pestoa jonka tein aineista mitä oli (eikä niitä ollut paljon!) ja neljä kirsikkatomaattia.
Pojat söivät pakastimesta löydetyt kananugetit ja kalapuikot.

Kaikki on ruokakaapeista niin loppu kuin loppu voi olla. Aina silti jotakin saa tehtyä. Se on minusta suorastaan jännittävää. En suostu sanomaan ettei ole "mitään ruokaa" niin kauan kun on vaikka hiukan makaronia, sipulia, öjyä ja tomaattia.

Anne kirjoitti...

Leipä maistuu minullekin. Tosin itse syön lähes aina ruisleipää ja vain harvemmin vaaleaa.

Enpä muuten tiennyt, että kissat ovat noinkin kaikkiruokaisia! Luulin, että ne syövät vain kalaa ja juovat maitoa...

arleena kirjoitti...

Minulle ruuanlaitto on usein inspiroitua, juuri sitä mitä kaapista löytyy. Ideointi tekee ruuanlaitosta hauskaa, mutta toki joskus "ideoin" vain sitä hyvää leipää.
Kun on nälkä hyvältä maistuu

Papi kirjoitti...

Suloinen kissa-eläin!

Olen monta kertaa ajatellut itse kokeilla tuota foccacian tekemistä. Mutta olen oikeasti ihan surkea kokki. Keittiö on kuin katepillari-rallin jäliltä ja tuloksena uunista on aina joku lässähtänyt hyypiö.

Sooloilija kirjoitti...

Violet, meidän tytöt on viime aikoina syöneet myös kalapuikkoja ja ranskiksia silloin tällöin..Sellaista kesäruokaa. En vieläkään keitä tarpeeksi usein uusia perunoita. Ei vain tule keitettyä kun niihin ei ole niin suurta paloa..

Anne, nyt Tikke-kissamme söi iltapalaksi tonnikalaa hiutaleena..Maitoa se ei juo ollenkaan, vain vettä.
Niin, ja mikäs onkaan ihananpaa kuin tuore lämmin ruisleipä. No yhtä lämmin ja tuore patonki on kyllä yhtä hyvää!

Arleena, nykyään katson usein ruokablogiasi päivittäin, usein saan sieltä hyviä ideoita omaankin ruuanlaittoon. Montaa reseptiä on jo kokeiltu.. Tomaatti-pastakeittosi on meidän lastenkin suosikki.

Papi, minä olen tehnyt silloin tällöin tuota focaccia-leipää ja kohtalaisen hyvin on onnistunut. Aurinkokuivatuilla tomaateilla ja mustilla oliiveilla siitä tulee makoisa.

Elisa kirjoitti...

Minä rakastan myös leipää ja ihan kuin siinä ei vielä olisi kylliksi: pastaa. Pastaa heitän salaatteihin ja ihan minne vaan keksin - paitsi en ehkä leivän päälle. Ei onnistuisi minultakaan hiilihudraatiton ruokavalio...