lauantai 8. marraskuuta 2008

Vicky Cristina Barcelona keltaisen hehkussa


Ensimmäinen varsinainen tekoni eilisten 'pikkujoulujen' jälkeen oli ehtiä elokuviin, jonka näytös alkoi 12.45. Ehdin jopa kahvikupposelle Finnkinon kahvilaan ennen uppoutumista espanjalaiseen elämänmenoon, aika tyhjää oli..kahvilassa siis..


Woody Allenin viimeisin ohjaustyö Vicky Cristina Barcelona on ihastuttava tarina Vickystä ja Cristinasta, amerikkalaisneidoista, jotka saapuvat Barcelonaan kesäksi. Kuvioihin hyppää melkein heti Javier Bardemin esittämä taiteilijamies ja hänen exänsä, itsetuhoinen taiteilija, jota Penélope Cruz intohimolla esittää..

Allenmaista on tuttu sanailutyyli, puhutaan paljon, väitellään ja kiistellään sanallisesti. Kahteen aiempaan Lontoo-kuvaukseen verrattuna Woody Allen on saanut Espanjan Barcelonan hehkumaan keltaisessa valossa. Lontoota hän kuvasi mielestäni puhtaasti kaupunkina.


Huomasin ajattelevani, että tämä elokuva kulki soljuvasti eteenpäin kuin itse elämäkin. Välillä ihmisten pitää tehdä vaikeita valintoja. Vaikeimman valinnan tekee elokuvassa Rebecca Hallin näyttelemä Vicky (kuvassa yllä). Häneen on elokuvassa myös helpoin samaistua. Etäisimmäksi itselleni jäi Scarlett Johanssonin hahmo. En oikein mieltänyt häntä elokuvien tekijäksi ja luovaksi ihmiseksi. Mielestäni hän ripustautui liikaa mieheen, mutta niinhän hän oli tehnyt aiemminkin..


Pidän yleensä elokuvien sivuhenkilöistä, tässäkin hienon roolin Espanjassa miehensä kanssa asuvana tyytymättömänä rouvana näytteli kerrassaan ihastuttava aikuinen nainen Patricia Clarkson. (kuvassa yllä Woody Allenin kanssa elokuvan kuvauksissa).
Odotan nimittäin aina Scarlett Johanssonin nähdessäni, että kunpa hän olisi vanhempi (23 v. on aika vähän, vaikka hän on saavuttanut jo niin paljon). Hänen kasvoissaan ei ole uurrettakaan, hänen kasvonsa eivät aukea minulle oikein koskaan, ne ovat jotenkin ilmeettömät, vaikkakin kauniin söpöt.


Penélope sen sijaan oli tässä elokuvassa lähes ruman kaunis ja karismaattinen. Ja Javier Bardem oli sulaa vahaa kaikkien näiden naisten kanssa.. Taisi mies olla unelmaroolissaan, vaikka seurusteleekin Penélopen kanssa.. :D

Traileri tässä.

Milloinkahan minä pääsisin Barcelonaan??
Aika hyvää mainosta elokuva antoi tälle kaupungille. Salin ulkopuolella osallistuin vielä kilpailuun ,jossa on mahdollisuus voittaa kahden hengen matka Barceloonaan. Palautuslaatikon vieressä oli pino kaupungin matkailuoppaita, otin kotiin yhden sellaisenkin. Selailen sitä kotona, ja haaveilen hiukan..

7 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Oli kiva lukea mielipiteesi leffasta. Paljon samoja ajatuksia leffa herätti minussakin. Kuten se että Scarlett Johanssonista puuttuu (vielä) jotakin. Olisiko se sitten tuo hänen nuori ikänsä, ehkä karisma/taidot kasvavat iän myötä...En ihan täysin ymmärrä miksi hän on niin suosittu?

Penelopella oli oikea unelma rooli; räiskyvän (vähän rakkaudesta sekopäisen) naisen rooli.

Haaveilu on mukavaa! Varsinkin matkalle lähdöstä haaveilu!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, samaa ajattelin Penélopesta, että hän oikein revitteli roolissaan, mutta ihan uskottavasti. Ei näyttänyt yhtään Loreal-mainosten kaunokaiselta.

Elokuvasta jäi hyvä mieli, vaikkei siinä sitten loppujen lopuksi mitään niin järisyttäviä juonenkäänteitä ollutkaan..

Papi kirjoitti...

Kävin katsommassa myös. Mulla on aina ollut sama ongelma Allenin leffojen kanssa: puhutaan niin paljon. Haluan seurata kuvaa ja ilmeitä, mutta en osaa englantia niin hyvin, että pystyisin seuraamaan sekä kuvaa että dialogia. Tarvitsen aina toisen katsomisen.

Mutta hemmetin hyviä ovat kaikki näyttelijät. Scarlett on loistava, samoin kuin Penelope ja Javier, mutta ihan mulle tuntematon Rebecca Hall vasta hyvä onkin! Kyllä tuo ohjaaja osaa repiä näyttelijöistään irti tunteita. Ehdottomasti hyvä elokuva!

Amy kirjoitti...

Itse kanssa tykkäsin elokuvasta kovin! Käytiin se katsomassa jo pari viikkoa sitten täällä Kreikassa ja nyt vain odotan että näen sen myös suomitekstityksellä uudestaan ja uudestaan. Täällä kun kaikki espanjapuheet oli kreikaksi käännettyjä ja ne vähän sen vuoksi itseltä ohi menivät :)

Sooloilija kirjoitti...

Papi, Allen tosiaankin on hyvä henkilöohjaaja!

Amy, uskon myös, että elokuvan voi katsoa uudestaan ja uudestaan. Ja aionkin katsoa..

katriina kirjoitti...

Oih, kiva kun tykkäsit tuosta. Minun piti jo viime viikolla mennä katsomaan se, mutta en ehtinyt. Ensi viikolla varmasti.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, kerrohan kun olet katsonut sen, haluan kuulla mielipiteesi. Itse ajattelin, että käyn ehkä toisenkin kerran, mutta en juonen vaan henkilöiden takia..