maanantai 22. joulukuuta 2008

Oi kuusipuu


.. Meillä on jo parin vuoden ajan ollut muovikuusi. Kissan vuoksi, ja sen, etten halua laittaa vähiä varojani kalliiseen kuuseen, joka minun tuurilla heti varistaa neulasensa. Ja voi sitä kastelua ja stressiä siitä, onko kasteltu ja tulviiko kuusenjalka yli jne. Mutta silti, on se aito kuusi kuitenkin kaunein, mutta tämä tekokuusi ajaa ihan sen asian.. Tänä vuonna kuusemme on tyttären isossa huoneessa (kuva), olohuoneemme on sen verran pieni, ettei se oikein sinne mahdu..

Ulkona satelee lunta, sellaista pehmeää pumpulilunta. Olen juossut pyykillä, ettei tarvitse joulun aikana sitäkään tehdä. (Taloyhtiössämme on ihana ilmainen pyykkitupa!). Kissamme oksensi juuri valkoiselle päiväpeitolle, joten eikun peitto koneeseen pyörimään..

Pipareita on jäljellä enää viisi kappaletta. Pitäisiköhän leipoa lisää..

Kissaneitimme, jolle uni maistuu aina kun mahdollista. Se valitsee mukavimman tuolin ja ummistaa silmänsä. Ympärillä touhutaan, mutta jos mitään sitä kiinnostavaa ei tapahdu, se esittää olevansa sikeässä unessa.

Ei tässä tämän syvällisempiä. En pidä joulutaukoa bloggaamisesta, joten aattona ja muinakin päivinä tulee raporttia.. Olen niin paljon kotona, että ehdin kyllä tähän koneen ääreen istahtamaan.. Joten vielä en teille rakkaat lukijat toivota hyvää joulua, mutta kohta..

Mutta teille, jotka lähdette jo jonnekkin joulun viettoon, pois blogien ääreltä: Ihanaa ja rauhallista Joulunaikaa teille !!

20 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Joo, pipareita kannattaa leipoa lisää!

Mukavaa joulun aikaa sinulle, Sooloilija.

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos Susu,samoin sinulle. On ollut kiva löytää sinut tämän syksyn aikana. Ja Sunnuntaiklassikon merkeissä taas ollaan yhteyksissä..

Papi kirjoitti...

Eihän noin makoisasti voi kukaan nukkua jos ei ole turvallinen olotila.

Hyvää ja kaunista joulua!

Sooloilija kirjoitti...

Papi, sinullekin ihanaa joulua!
Eläimet ottavat rennosti, noin minäkin sitten pyhinä.. Silmäni ovat tietenkin auki, jotta näen kaikki elokuvat joita tv lähettää, mm. Bridget Jonesit..

Elegia kirjoitti...

Kuvasta katsottuna kuusi näyttää ihan aidolta. Siinä ei tietenkään ole sitä ihanaa tuoksua niin kuin aidossa. Kuusentuoksu on ihana.

Onpa kaunis ja tuuheakarvainen kissimirri. Sitä silittelisi ihan iloksi.

En toivottele sitten minäkään vielä hyvää joulua. Pysyttelen visusti kotona ja varmasti tulee kurkittua blogeihinkin.

Sooloilija kirjoitti...

Elegia, ollaanpas sitten kuulolla tässä joulun aikana..

Voi, kissaneidissämme on hirveästi takkuja kun se on noin pitkäkarvainen. Harja on ollut hukkapiilossa viikon ajan. Tätä kissaa pitäisi harjata päivittäin. Kiva sitä on tosiaan silitellä, mutta takkumytyt osuvat käteen nyt.. Sille taitaa pukin kontista löytyä uusi harja.

katriina kirjoitti...

Ihana karvapallo nukkumassa tuossa! On siinä harjaamista ja selvittelyä, toivottavasti neiti pitää siitä. Kuusi näyttää hyvältä, oikeassa on tosiaan paljon huoltamista.

Kari kirjoitti...

Komea kuusi. Ikkuna ei taida olla puistoon päin ;)

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, onhan siinä oikeassa kuusessa jotain hohtoa, sellaista vanhan ajan joulun hohtoa, mutta lapsiperheessä menee tekokuusikin.

Kari, kiitos kehuista, juuri tämän huoneen ikkuna on puistoon päin. Osa asunnon ikkunoista on sitten sisäpihalle päin.

pikkujutut kirjoitti...

Meillakin on muovikuusi...kun aitoja ei ole :). Tana vuonna pystyssa vain pieni, en jaksanut kasata isoa kuusta pystyyn. Aikaisemmin en voinut sietaa koko muovikuusi-ideaa mutta pakon ja vaihtoehdottomuuden edessa naemma noyrtyy.

Langoilla minakin ellei viimeinenkin kaapeli katkea tuolta Valimeren pohjasta, joten silta varalta
Ihanaa joulunaikaa sinulle ja lapsillesi!

Sooloilija kirjoitti...

Pikkujutut, teille myös sinne kauas lämpimiä jouluterveisiä!

arleena kirjoitti...

Kauniin näköinen kuusi,koristeet tietysti ovat osa kuusen kauneutta.

Minäkin kuuntelin uutisista, että kuuset maksavat 40-60 euroa.
Me ostimme tuuhean viljellyn kuusen Plantagenista ja maksoi 10 euroa.

Minäkin vielä kirjoittelen ennen joulua. Joten kurkkaan ielä blogiisikin.

-Anne- kirjoitti...

Ai että, sataisipa täälläkin lunta!

Hallatar kirjoitti...

Oih!

Mitäs kuusessa näkyykään? =D
Ihanaa että ne pääsivät koristeeksi!

Anonyymi kirjoitti...

Helsingissä sataa nyt lunta! Hyvää joulua sinulle ;O)

Krisu kirjoitti...

Meilläkin on ollut muovikuusi jo vuosia. Ex-anoppi muutti aikoinaan palvelutaloon ja 'perimme' sinne mahtumattoman tekokuusen. Olin irvaillut vuosia anopin henegettömälle tekokuuselle ja sitten laitoinkin sen silloisessa suuressa omakotitalossamme ensin päähänpistosta eteisaulaan pystyyn, enkä roskiin, niin kuin oli tarkoitus. Näytti niin hyvältä, eikä todellakaan varissut, että siirtyi kunniapaikalle seuraavaan kerrokseen. Ulos laitoimme paljon valoja isoihin katajiin ja oikean kuusen terassille. Eikä yhtään varisseita neulasia sisällä, vaude! Tykästyin tuohon ekologiseen ja hienosti säilytystä varten osiin menevään tekopeliin niin, etten siitä enää luovu. Pari kuusenoksaa maljakossa tuo tuoksua, se riittää. Lisäksi tulee rahansäästö todella ja aina on takuuvarmasti yhtä kauniin mallinen kuusi kuin viime vuonnakin!
Jos yhteydet toimivat, piipahtelen minäkin koneella. Mies tulee vasta aattoiltana myöhään Helsingistä kotiin Tampereelle.

violet kirjoitti...

Minä luen ja postaan joka päivä, se on varma. Kuuluu elämääni;-)

pas pistäen lisää pipareita uuniin!

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, Anne, Hallatar, Mikaela, Krisu, Violet; kiva kun olette kuulolla. Jatketaan joulun luomista.

Tuima kirjoitti...

Mukavaa joulua sinullekin!

Sooloilija kirjoitti...

Tuimalle Iloista Joulunaikaa!