sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Muistutus tv-ohjelmasta tänä iltana


Jos vielä vähän muistellaan, kaihomielin, juuri Oscarilla postuumisti palkittua Heath Ledgeriä.. Tänään tulee yllättävästi JIM-kanavalla klo 21.00 tunnin mittainen australialaisten tekemä dokumentti Heathista. Sen sanotaan olevan asiallinen ja ylistävä henkilökuva liian nuorena poisnukkuneesta näyttelijästä, joka dokumentin mukaan sai ehkä liian paljon, liian varhain.

Aion ehdottomasti katsoa tämän ohjelman tänä iltana. Jospa se tarjoaa jotain uuttakin, koska on Heathin 'maanmiesten' tekemä.

11 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Heh, poika toi juuri The Dark Knightin meille katsottavaksi! Mistä lie saanut. Tänä iltana olisi ylitarjontaa ohjelmista.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, jaksoin katsoa sen elokuvan vain Heathin takia. Se osasuoritus on huippu, mutta elokuva ei niinkään.. Tai voihan se jostain olla, muttei minusta kun ei ole oikein mun genreä.. Juonikin oli mulle liian sekava. Liian miehinen elokuva. Takaa-ajot autoilla on kaikkein puuduttavinta mitä tiedän!

Mutta roolin vuoksi kannattaa katsoa.

Suvi kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Kävin samantien laittaan tallennukselle.

Sooloilija kirjoitti...

Suvi, oli hyvä ja asiallinen dokkari, surullinenkin. Se ohitti jonkun elokuvan kokonaan, esim. Casanovan, mutta tuntiin ei kai mahtunut esitellä kaikkia Heathin elokuvia..
Kannattaa katsoa.

Sari kirjoitti...

On varmasti mielenkiintoinen dokumentti. Toivottavasti tulee joskus täälläkin televisiosta. Kerrothan omia näkemyksiäsi tämän katsottuasi.

Sooloilija kirjoitti...

Sari, dokkari loppui äskettäin. Se antoi kuvan luonnonlapsesta, joka lähti 16-vuotiaana Perthistä Sydneyhin tullakseen oikeaksi näyttelijäksi.

Ohjelmassa käytiin läpi Heathia sekä persoonana että näyttelijänä. Se jäi mieleen, että hän seurusteli aina itseään vanhempien naisten kanssa ennen Michelle Williamsia (mm. Naomi Watts, Heather Graham, ja elokuvauran alussa, kaksikymppisenä, hän seurusteli amerikkalaisen näyttelijän kanssa, joka oli häntä 18 vuotta vanhempi.). Olin yllättynyt näistä tiedoista.

Useimmat näistä entisistä rakkaista olivat myös hänen hautajaisissaan.

Jossain meni jotain pieleen, ehkä juuri siinä, että hän oli alunperin levoton sielu, joka kärsi unettomuudesta. Näyttelijän ura oikein ruokki näitä ominaisuuksia.

Loppujen lopuksi ihmisen pää ei kestä kovin paljoa. Sen on huomannut omastakin elämästä. Miljoonia asioita ei voi pää käsitellä yhtä aikaa. Ihmismieleen mahtuu vain muutama tärkeä asia, loput on ohitettava.. useimmiten.

Lopussa tulivat kyyneleet.

Marguetta kirjoitti...

On muuten hieno kuva miehestä. Minäkin voisin katsoa tuon, kuulostaa kiinnostavalle! Kiitos vinkistä!

Elisa kirjoitti...

Harmi kun missasin tuon dokkarin. Katsoin sitä Tanssii tähtien kanssa, vaikkei se ollut mistään kotoisin kun tanssit alkaa vasta ensi viikolla...

Sooloilija kirjoitti...

Marquetta ja Elisa, toivotaan, että se tulee uusintana. Ja ainahan voi toivoa eli antaa katsojapalautetta.

Sari kirjoitti...

Kiitos Sooloilija vielä tarkemmasta selostuksesta. Tuo dokumentti olisi kiva itsekin nähdä, vaikka tiedän, että nyyhkisin itsekin tätä katsellessa.

Minä olen myös kuullut Heathin univaikeuksista ja mikä oli varsin erikoista, satuin olemaan läheisellä collegella iltakurssilla Heathin lääkärin tuntevan paikallisen miehen kanssa, joka kertoi, että Heathin lääkäri oli jo useaan otteeseen varoitellut Heathia erilaisten lääkkeiden yhtä aikaisesta käytöstä ja etenkin juuri hänen käyttämänsä unilääke oli vaarallinen yhtälö tiettyjen muiden lääkkeiden kanssa yhtä aikaisesti käytettynä.

Kylmät väreet menivät selässäni, kun tämä kaveri kertoi meille kurssikavereille tästä vain pari päivää Heathin kuoleman jälkeen. Olimme kaikki aivan järkyttyneitä ja lopputunnit taisivatkin mennä enempi tai vähempi tästä Heathista keskutellessa, jopa tiukkakurinen opettajamme osallistui keskusteluun eikä siitä opiskelusta sitten tullut sinä iltana mitään...

Sooloilija kirjoitti...

Sari,mielenkiintoista, tosi mielenkiintoista.
Se oli jännä piirre, että Heath oli niin sydämellinen luonne. Kaikki tuntuivat pitävän hänestä, sekä naiset että miehet. Ja kaikki vastanäyttelijät rakastuivat häneen. Mutta oliko hän silti mahdoton luonne kumppaniksi?
Ja miksi suhde Michelleen kariutui, sitä olen miettinyt. Matildakin oli niin pieni heidän erotessaan.

Huomasin kanavia selaillessani, että dokkari tuli uusintana myös eilen maanantaina myöhäisillassa, huomasikohan Elisa ja kumppanit tätä uusintaa?