perjantai 13. maaliskuuta 2009

Tuomas tunnustautuu eskapistiksi, kuten minäkin


Nightwishin Tuomas Holopainen istui kerran tv-ohjelmassa puolukkametsässä kotiseudullaan Kiteellä äitinsä kanssa ja jutteli rauhallisesti syvällisiä. Ihastuin kertaheitolla. Nightwishin musiikki ei ole minulle läheistä. Periaatteessa pidän bändin äänimaailmasta ja tyylistä, mutta solistit eivät ole miellyttäneet (ei Tarja Turunen eikä nykyinen Anettekaan).

Olen sitä mieltä, että Tuomas voisi siirtyä kokonaan jonkinlaiselle soolouralle ja säveltämisen pariin, mm. elokuvamusiikin säveltäjäksi. En oikein tiedä millä mallilla Nightwish on tällä hetkellä, mutta selvästi jotain skismoja on ilmassa ollut viime aikoina, liittyen lähinnä solisti Anetteen.. Huomasin, että Tuomaksella on jo ihan omat nettisivutkin. Tässä.


Jutuissa Tuomas tunnustautuu eskapistiksi. Minun piti ihan tarkistaa mitä se tarkoittaa. Tiesin kyllä, mutta halusin varmistaa sen oikean tarkoituksen. Itsekin tunnustaudun sellaiseksi. Eskapistit kun usein ovat pettyneitä todellisen arkipäivän elämiseen, eivät oikein siedä stressiä ja pyrkivät usein pakenemaan todellisuutta unien, taiteen, elokuvien, fantasioinnin, mietiskelyn ja joillakin päihteiden kautta.

Meitä eskapistejakin maailma tarvitsee. Toiset ovat sitten niitä jalat maassa, tekijöitä, jotka sietävät arkea masentumatta koskaan. Tunnen sellaisiakin ihmisiä. Nostan hattua heille, mutta samalla arvostan itsessäni juuri näitä ominaisuuksia, jotka minulle on suotu. Tuomas Holopainenkin on juuri tällä luonteenpiirteellä luonut hienoa musiikkia, jota miljoonat ihmiset maailmassa arvostavat.

Se hyvä dokumentti oli nimeltään Maan mainiot ja tässsä siitä pätkä.

8 kommenttia:

Papi kirjoitti...

Tuomas on mielestäni huisin sympaattinen tyyppi. Ihan Taiteilija.

Hänet voisi lisätä komeana pitkätukkana pitkätukkapostaukseesi vaikkei näyttelijä olekaan. Plus Perttu Kivilaakso Apocalypticasta, oijoijoi.

Ai niin, olen töissä, palaan arkeen.

Sooloilija kirjoitti...

Papi, tarkoitukseni olikin laittaa jutun alkuun, että 'pitkätukkalistaus jatkuu', mutta unohdin..

Pidän Tuomaksen rauhallisuudesta, hänen pinnan alla tuntuu kytevän tulisieluisuus, mutta se ei näy päällepäin..

pikkujutut kirjoitti...

Tahan en osaa sanoa mitaan mutta repesin tuosta sahkot pois tunniksi jutusta. Minahan toteutan tuota joka paiva ja useamman tunnin ajan (tosin en vapaaehtoisesti). Tiedan, vakava ja tarkea aihe mutta ehkapa tama oli nyt tata arjesta karkaamista :).

Sooloilija kirjoitti...

Pikkujutut, voi että..teillä on vähän eri tilanne siellä päin. Täällä jos on joskus sähkökatkos vaikka 10 minuutin ajan niin sitähän on heti, että 'apua, mistä johtuu!' Suunnilleen on heti soittamassa johonkin..

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä meissä kaikissa täällä netissä pyörivissä piilee pieni eskapisti! Tunnista siis tämän puolen itsessäni. Pakopaikka ovat mitä ilmeisemmin nuo kuvat :)

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, pakopaikkoja pitää olla ja tämä blogi on paras siihen. Ja minun kohdalla ne elokuvat!

Sari kirjoitti...

Mielenkiintoinen sana tuo eskapisti. Ja minun on myönnettävä olevani myös tällainen yksilö, niin pelottavalta kuin tuo ajatuksena tuntuukin.

Mutta arkea on vain usein niin helppo paeta, jo tänne blogienkin maailmaan... Onneksi sentään välillä iskee jalatkin maahan, ettei mene ihan koko aika pää pilvilinnoissa ja omissa pakopaikoissa lymyillen...

Sooloilija kirjoitti...

Sari, loppujenlopuksi aika moni meistä on näitä eskapisteja. Taiteilijat kuitenkin ehkä vähän enemmän.

Minusta oli jännä lukea, että Tuomas Holopainen mm. fanittaa Walt Disneyn tuotantoa!