maanantai 13. huhtikuuta 2009

Ruokaa ja ruokapaljastuksia..


Kokosin tähän kollasiin viimeisen vuoden aikana kuvaamiani ruoka-aineita ja leipomuksia. Keskellä ovat suosikkikipponi, ostin ne viime vuonna kirpputorilta ja maksoivat yhteensä peräti 2 euroa. Meillä noista kiinakupeista syödään jäätelöä, pikkusalaatteja..Ja niissä on hyvä säilyttää kermaviilikastiketta tai oliiveja.

Pääsiäistä on nyt vietetty muutama päivä. Olen syönyt paljon suklaisia karkkeja, yhden roveellisen mämmiä sekä purkillisen vaniljakastiketta, lisäksi olen syönyt ruokaa ja välipaloja, herkkuleipää, rahkapiirakkaa.. Kaikkea hyvää mitä ihmiseen mahtuu. Olisiko aika hieman keventää..

Nyt ei enää yhtään suklaata vähään aikaan. Lupaan sen tässä teille hyvät lukijat.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Maukkaita ruokakuvia!

Päätökset ovat onneksi tehty rikottaviksi! Silti suklaaton elämä voi tehdä terää, jos itsestä siltä tuntuu. Tai ainakin vähäsuklainen.

Onnistuin välttelemään pahimmat karikot ja mämminkin jätin suosiolla ostamatta. Suklaaseen himoni on hyvin satunnaista, mutta se lakritsi...

Yaelian kirjoitti...

Herkullisia juttuja sulla tuossa kollaasissa ja kiinalaiset kipot on kivoja;mullakin on sellaisia, tosin eri näköisiä ja käytän ahkerasti.

kerran yritin katsoa millainen suklaahimo mulla on ja olin ilman suklaat peräti 3 kk. Alussa oli vaikeaa mutta sitten sitä ei edes kaivannut, mutta kun otin sen ekan palan 3 kk jälkeen,niin se oli taas menoa se...

Papi kirjoitti...

Värikäs ja maukas kollaasi sulla, aivan ihana:) Voihan feta, mä haluun fetaaaaaaaa!

Minä söin pääsiäisenä äidin herkkupöydässä paljon hyvää sapuskaa ja jälkiruuaksi täytekakkua paljon ja vielä samana päivänä suklaisen ison pääsiäispupunkin. Siitä vain meni ensin korvat, sitten pupu upposi kokonaan, namia se oli!

Lupaan saman asian, ei suklaata nyt vähään aikaan.

arleena kirjoitti...

Herkullisen tuoreita masikoita, meillä vain pakasteessa ja niitäkin enää ripaus jäljellä.

Leipää haluaisin maistaa, näyttää mehevältä.

Leena Lumi kirjoitti...

Laittaisin vaikka mitä ruokaohjeita, mutta kun niiden kuvaaminen on niin vaikeaa. Nuo kollaasit ovat aivan ihania!

pikkujutut kirjoitti...

Hieno kollaasi.

Meilla mansikkasesonki menossa ohi ja ollaan syoty niita niin paljon etta jaksamme odottaa suomilomaa. Kohta tulossa kirsikat, luumut, vesimeloonit. Nam.

Joskus voi irrotella suklaan syonnissa ja sitten taas palata jarjestykseen :). Meilla taalla suklaa, paikallinen, on tosi pahaa ja olen syonyt itseni irti marspatukoista,ei uppoa enaa yhtaan.

katriina kirjoitti...

Hyvää ja kevyttä on kuvissa ja kohta on lautasellakin. Pidän noista kiinalaiskupeista, äidilläni on tuollaisia pieniä jäätelökuppeina. Meillä on isompia kiinalaisia aamujukurtti- ja jälkiruokakuppeina, saatu häälahjaksi 30v sitten.

Ja se suklaa...Käyn Liidelissä vain kaksi kertaa vuodessa, koska siellä on niin hyviä tummia suklaita, joita en voi millään vastustaa. Nyt kävin kevätkäynnin ja toin kotiin 5 pikkulevyä paketissa ja ne olivat NIIN hyviä, että söin yksin kaikki.

Sooloilija kirjoitti...

Kaikille vastaan tässä, että juu salaatin syöntiä taas lisätään, nuo kuvan mansikat on viime vapulta Oulun torilta ja olivat ulkomaisia.

Lidlin tumma suklaa ON hyvää. Ei passaa nyt ostaa..

Sooloilija kirjoitti...

Niin ja kuvassa on tekemääni omena-keikauskakkua, ei passaa tehdä nyt sitäkään. Vie kielen mennessään.

Vicki Li kirjoitti...

Ihanan raikas kollaasi ja hyvänäköisiä herkkuja.
Miekin vetäisin roppeellisen mämmiä kaiken muun ohessa. Maistui hyvältä laktoosittoman kerma-maidon kanssa, nam!

violet kirjoitti...

Mies sanoi lihoneensa kolme kiloa viikonlopun aikana.Mietin onko se edes mahdollista noin nopeasti (?).
Nyt ei sitten kuulemma syö "mitään" tällä viikolla.
Sanoin että tuo nyt on hulluuden huippu...

Leena Lumi kirjoitti...

Violet, on se mahdollista. Minuun juuttui joulun ja uuden vuoden välillä viisi kiloa. Ja kaiekn syy on ne belgialaiset suklaat, ne simpukan malliset...maistakaa toki! No, eihän sitä tarvitse ottaa kuin yksi...;-)

Mikään ei tle nopeammin kuin kilot ja mikään ei irtoa tiukemmin kuin kilot.

Sooloilija kirjoitti...

kaikille vastaan, että kyllä, ne kilot voivat tulla yhden joulun ja yhden pääsiäisen aikana, ja juuri ne 3-5 kiloa! Se tuntuu käsittämättömältä. Ehkä osa siitä on turvotusta (nestettä), mutta iän myötä kiloja tulee tosi helposti.

Ja miten ne lähtevätkin niin hitaasti!

Hanneles paradis kirjoitti...

Kivat kuvat.