sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Kutsuin äitini lounaalle


Kollaasissa ruokia tältä Äitienpäivältä. Klikkaa suuremmaksi.

Huomasin, että minusta on sittenkin vielä suunnitelmalliseen ja aikataulutettuun elämään. Hasselbackan perunat menivät tänään minuutilleen oikeaan aikaan uuniin, kalkkunapihvit paistuivat juuri oikeaan hetkeen, sitruunakiisseli ehti jäähtyä, jotta siihen pystyi pursottamaan kermavaahdon, parsakaaleista tuli juuri oikean rapsakoita, jäävesi maustui sitruunalla sopivasti, kampanisuja paistui pellillinen (ostetun) kakun seuraksi kahville ja tzaziki oli ihanaa (vaikkakin ilman valkosipulia: äitini ja minun vatsat eivät kestä raakaa valkosipulia).

Koko kevään olen ollut laiska ruuanlaittaja ja olemme tyttöjen kanssa syöneet keskenään. Mutta kun pyytää yhdenkään ruokavieraan, niin johan minuun tulee virtaa. Äitienpäivää vietimme siis naisporukassa - kolmessa polvessa. Minä, tyttäret, ja oma äitini.

Ja jotta kaikki onnistui, piti suunnitelmat tehdä edellisenä päivänä, tässä muistiinpanojani paperilla eilispäivältä:(Onko joukossa grafologeja, mitä lie käsiala kertookaan minusta.. ja sitruunakiisselin ohjeita on paperilla kahdet, tein toisen, sillä ohjeet poikkesivat jonkin verran toisistaan..)

Nyt on katsottu American Idol ja Tanssii tähtien kanssa finaali on menossa, sitä jaksan vain puolisilmällä, uupumus sen suhteen on iskenyt, oikeastaan jo ihan alussa.

14 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Herkullisen lounaan oletkin loihtinut, varmaan maistui teille kaikille ,nam!

Mäkin olen aika laista tuossa ruuanlaitossa viime aikoina, eikä edes ruokablogiin ole tullut paljon postauksia.Mutta heti jos on ruokavieras tai voi jollekin leipoa, niin se onkin sitten eri juttu jo.Kenestä pidät muuten eniten American Idolissa? Tällä viikolla karsiutui jo Alison, jonka mielestäni olisi pitänyt jäädä, ja jäljelle jäi 3 pojan ryhmä.

Sooloilija kirjoitti...

Kaikille tosiaan maistui kaikki syömiset. Paitsi teinitytär moitti kaupan ohuen ohutta vadelma-juustokakkua, jonka itse koristelin kermavaahdolla..

Ai, me täällä Suomessa nähtiin just jakso, jossa Allison vielä sai jatkaa eli ollaan kai viikko jäljessä. Tuntuu, että Adam on jo valmis tähti ja aika varma voittaja! Hänellä on erikoinen lauluääni, mutta on kyllä aika itsevarmakin.. Ihan siinä rajoilla on, että ärsyttääkö se vai ei.

Sooloilija kirjoitti...

Yaelian, vielä American Idolista, että Dannysta tulee mieleen Robert Downey jr ja Kris on tyttöjen mieleen kun on ihan koiranpennun näköinen, mutta kyllä se Adam taitaa vahvin olla.

arleena kirjoitti...

Teillä syötiin herkkuja, jotka maistuisivat meilläkin.

Mukavaa jatkoa äitienpäivän illaksi

Leena Lumi kirjoitti...

Siis aivan ihana uusi yliökuva! Nainen juuri tuosta kuvakulmasta muistuttaa Sara Paavolaista Huojuvasta talosta...

Sooloilija, herkullisen Äitienpäivälounaan tarjosit! Rakastan parsakaalia ja elän tzazikilla...ja satakuntalaisena pidän kiisseleistä. Ihan nappiinsa!

Jael ja Sooloilija, en edes tiedä, mistä te puhutte: American Idols? Tanssii tähtien kanssa? En ole kahteen viikkoon edes lehtiä ehtinyt lukea...No, katson Teho-osastoa tasan siihen hetkeen, kun Mark ilmestyy...ei sitten enää, sillä viimeinen tuotantokausi on ollut pettymys. Mutta Markin tähden, mitä vain!

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, herkkuja monenlaista, sitruunakiisseli varsinkin oli ihanaa. Siitä tuli kyllä aika paksua, koska laitoin 2 munaa, yksikin olisi riittänyt.

Leena, yläkuvan ihana nainen on Kristin Scott Thomas, hän on eteerinen ja voimakas aikuinen nainen! Ihan kuten Sara Paavolainen.

American Idoliin jää koukkuun, toisin kuin Suomen kisaan, joka vaikuttaa tuppukyläkisalta Ameriikan versioon nähden. Se on tehty tosi koukuttavaksi, siksi me sitä Yaelianin kanssa seurataan..

Tässä muuten juuri vedän ääntä kohti vielä pikkuisen sitä tzazikia, suoraan pakastusrasiasta ;D

Yaelian kirjoitti...

Niin Adam se kyllä niistä kolmesta se parhain on ja on itsevarmakin,kun tietää olevansa hyvä,mutta hän onkin valmis ammattilainen, esiintynyt pienestä pitäen, joten itsevarmuus varmaan siitä. Dannystä tosiaankin tulee vähän Robert Downey mieleen.Alison olisi saanut jäädä, hän oli kyllä parempi tällä viikolla kuin Chris ja Danny.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi ei ole noita paineita, kun muori laihduttaa! Ja onhan se niin kaukanakin... ;)

Eikä se kyllä oikein tykkää mun ruuista, kun niissä on liikaa mausteita sen makuun!

violet kirjoitti...

Onpa hauskaa että Sara Paavolainen ja Huojuva talo mainittiin! Muistan miten ihailin häntä tuossa roolissa.

Oi kun kiva tuo että kttsuit ja sait äitisi vieraaksi eilen.
Minä näin eilen yhden äiti-tytär -parin (niin uskon!) ajamassa tandemilla. Äiti sellainen jo yli 60 mutta kovaa menivät ja iloset hatut päässä molemmilla.

pikkujutut kirjoitti...

Herkullisen kuuloinen lounas,nam.

Kaipaan kunnon ruokakutsuja jossa tarinat elavat, ihmisilla juttua riittaa, jokaisella on sanottavaa. Taalla paivalliset ovat rasittavan jaykkia ja tuntuvat enemman suorittamiselta kuin rennolta yhdessaololta. Tai ehka olenkin ymmartanyt jutun juonen vaarin :)

katriina kirjoitti...

Hyvää ruokaa! Kalkkunapihvit, tsatsiki, hasselbackan perunat ja sitruunakiisseli ovat minunkin lempiruokiani, puhumattakaan parsakaalista. Voisin syödä nuo kaikki. Kampanisua, se vasta herkkua onkin! Kuusamolaisella reseptillä teen niitä muutaman vuoden välein.

Nyt ei auta kuin lähteä heti syömään, mitä jääkaapissa on eiliseltä jäljellä.

Vicki Li kirjoitti...

Wautsi kampanisuja!!! Tulee mieleen lapsuus ja mummon kampanisut. En ole itte tehny varmaan 15 vuoteen, kohta kyllä yllätän.

Krisu kirjoitti...

Hyvää ruokaa tarjosit. ööö...jäikö mulle yhtään kampanisuja?

Sooloilija kirjoitti...

kampanisut on kertakaikkiaan ihania! Söimme ne kaikki, yhtään ei jäänyt. Ohjeen julkaisin joskus viime vuoden puolella, ja löytyy sivupalkistani otsikon Blogini aiheet ja sieltä Ruoka ja reseptit-alta.