maanantai 22. kesäkuuta 2009

Happy Birthday Meryl

Meryl Streep täyttää tänään 22. kesäkuuta 60 vuotta. Hän on horoskooppimerkiltään Rapu. Onnittelen lämpimästi yhtä elokuvataivaan kirkkaimmista pitkään tuikkineista tähdistä! Meryl on näytellyt valkokankaalla neljällä eri vuosikymmenellä.


Hän on vuosikymmenien ajan säilyttänyt tyylinsä, pitkät vaaleat hiuksensa ja yksinkertaisen tyylikkään pukeutumistyylinsä. Viime vuosina hän on pukeutunut paljon kirkkaan punaiseen.

Roolit ovat unohtumattomia. Mieliin palautuu Meryliä muistellessa mm. Sophien valinnan puolalaisittain puhuva sielukas Sophie, joka joutui tekemään raskaan valinnan. Muistan myös Tunnit-elokuvan persoonallisen Clarissan, joka piti koossa laajaa perhettä. Muistan myös Minun Afrikkani-elokuvan tanskalaissyntyisen Karen Blixenin kahviplantaaseilla Afrikassa, enkä voi olla unohtamatta Meryliä Hiljaisten siltojen Francescana; italialaissyntyisenä turhautuneena kotirouvana, joka yllättäen ja äkkiä rakastuu vieraaseen valokuvaajamieheen.


Unohtumattomien roolien lista olisi pitkä. Viimeisimmässä elokuvassaan Mamma Mia hän oli hulvaton ja rempseä Donna. Meryl laulaa, nauraa ja hulluttelee elokuvassa lähes revittelemällä. Tässä naisessa on niin paljon, että sanat eivät riitä kertomaan.


Tässä muutama linkki Merylin unohtumattomiin elokuvakohtauksiin:

* Ranskalaisen luutnantin nainen
* Hiljaiset sillat
* Tunnit
* Mamma Mia

Ja lopuksi hurmaavaa Meryliä itseään *tässä*.

10 kommenttia:

Paivi kirjoitti...

Meryl on ihana nainen ja loistava näyttelijä. Uskomatonta, miten joissakin tuo ikä ei näy ollenkaan! Ei nimittäin millään uskoisi hänen täyttävän jo 60 v :)

Itsekään en osaa listata Merylin parhaita suorituksia, koska hän on hyvä kaikessa, mitä tekee. 15 Oscar-ehdokkuutta, 2 pystiä - se jo kertoo jotain!

Sivustakatsoja kirjoitti...

Ihana Meryl Streep! <3

Jos alkaisin käydä systemaattisesti läpi joidenkin tiettyjen näyttelijöiden elokuvia, niin Meryl Streep olisi taatusti se ensimmäinen valinta. Suosikkinäyttelijäni, ehdottomasti! :)

Leena Lumi kirjoitti...

Clarissa oikealla ylhäällä...

Mieheni jaksaa aina muistuttaa, että hänellä ja Merylillä on tähtitaivaan horoskooppimerkeistä paras;-)

Ihanaa, että Meryl on saanut hänelle istuvia rooleja! Sekään asia ei ole näyttelijälle itsestäänselvyys, kun tulee tiettyyn ikään.

Kaunis kollaasi Merylistä!

arleena kirjoitti...

Meryl on yksi mieluisista näyttelijöistä (myös miehen mukaan)
Mamma Mia en ole vielä katsonut - saa nähdä kiinnostunko musiikkiteeman ympärille tehdystä elokuvasta.

Sooloilija kirjoitti...

Ihania kommentteja teillä. Itse sanoin kai niin tyhjentävästi, etten osaa enää lisätä mitään. Tai paljonhan jäi tässä jutussa Merylistä kertomattakin, ne Oscarit ja Oscarehdokkuudet, Merylin perhe, näyttelevä tytär jne..

Susanna kirjoitti...

Meryl on luottonäyttelijä En ole huonoa leffaa häneltä nähnyt. Viimeksi katsoin leffa "Doubt" "Epäilys" Aivan huimaava, erilainen roolisuoritus. Lempparini on kuitenkin ehdottomasti, aivan ehdottomasti Hiljaisten siltojen Francesca!

Sooloilija kirjoitti...

Susanna, tuo Doubt on katsomislistallani, ihan lähipäivinä. Siitä tulee sitten juttua.
Hiljaisten siltojen Fransesca on tosiaan minunkin yksi suosikkirooleistani, kuten myös Clarissa Tunneista.

tuike kirjoitti...

Meryl Streep on niin KAUNIS ja todella hyvä näyttelijä. Pitäiköhän lukea taas tuo Hiljaiset sillat... ihana tarina.

tuike kirjoitti...

Katsoin Hiljaisten siltojen videoleikkeen. En muistanut, että elokuvakin oli näin hyvä. Jotenkin jäi sellainen olo, että elokuva oli vaisu versio kirjasta, mutta videoleike näytti hyvältä. Taidan pyytää tytärtä tuomaan filmin kirjastosta.

kiitos vinkistä.

Sooloilija kirjoitti...

Tuike, Hiljaiset sillat on tunnelmallinen elokuva. En ole kirjana lukenut, mutta moni on kehunut sitä.
Elokuvan tekevät juuri näyttelijät Meryl ja Clint, ovat kuin luotuja näihin rooleihin.
Minäkin aion katsoa elokuvan pian uudelleen.