torstai 18. kesäkuuta 2009

Juhannustunnelmiin Maailman Ihanimpien tyttöjen seurassa


Valokuvaaja Miina Savolaisen teos Maailman ihanin tyttö on kaunis valokuvateos nuorista naisista, joita valokuvaaja kuvasi vuosien ajan nuorista tytöistä nuoriksi aikuisiksi. Kaikki kuvien tytöt ovat lastenkodeissa varttuneita lapsia, joiden elämä on ollut rosoista, eikä aina kovin onnellista. Kuvateoksessa on tyttöjen omia päiväkirjatyyliin kirjattuja ajatuksia.


Mieleeni jäi yhdenkin tytön lause, jossa hän kertoo kuvattavana olemisesta. Kuvaustilanteessa kaikki huomio oli hänessä ja hän oli siitä ihmeissään, sillä lapsenakaan kukaan ei ollut koskaan ottanut hänestä valokuvia. Jäin miettimään sitä ja se tuli mieleeni myös eräänä päivänä kun tuskailin pursuavien valokuvalaatikoiden kanssa; kotini joka kaappi on täynnä valokuvia lapsistani. Miten voi olla mahdollista, että jostakin lapsesta/vauvasta kukaan ei ota yhtään ainutta kuvaa! Se on surullinen ajatus.


Vaikka nämä kuvat ovat herkkiä ja kauniita, ja suomalainen luonto näyttäytyy kauneimmillaan, aistin niistä yhtäaikaa sekä iloa että surua. Jokainen varmaan kokee tämän kirjan eri tavalla.

(Kuvat kirjasta)

***********************

Kaunista keskikesän juhlaa kaikille teille, jotka jo suuntaatte muihin maisemiin!
Minä postailen ihan entiseen malliin, sillä en lähde minnekään. Olen kotona kissojen emäntänä. Lapseni lähtevät pariksi päiväksi isänsä kanssa mökkimaisemiin, joten ruhtinaallisesti katson elokuvia kissat kainalossa. En keskity kokkailemiseen enkä kodin hoitoon. Kunhan saan kissat ruokittua, itselle ei niin väliä..

16 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Ruoki nyt kuitenkin itsesikin hyvin, kesäisen kevyttä ja herkullista ruokaa ja juomaa, olet sen arvoinen! Aivan rauhassa yksin on yksi ylellisyyden laji lapsiperheen äidille.

Äitini suositteli jo tuota kirjaa, ja jos ei olisi hinnasta kiinni, ostaisin heti. Onneksi nämä tytöt saivat mahdollisuuden tulla kunnolla nähdyiksi, toivon samaa kaikille lapsille.

Aurinkoista ja rattoisaa kaupunkijuhannusta siellä meren rannalla! Me matkaamme Oulu-jokivarteen.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, kiitos toivotuksista. Oulujokivarsi kuullostaa kivalta, toivotaan vähäsateisuutta teille!

Tuo kirja näyttää tuosta linkistä tilattaessa olevan hinnaltaan 48 euroa, ja kirjakaupoissa sen hinta on noin 60 euroa. On aika kova hinta! Mutta varmasti hyvä lahjakirjana.

Haaveilija kirjoitti...

Kaunista Juhannusta siulle. =)

Sooloilija kirjoitti...

Haaveilija, kiitos. Samoin sinulle! Toivotaan kaunista säätä, jotta voimme vähän ulkoillakin .

Elisa kirjoitti...

Rentouttavaa juhannusta! Kippis Suomen kesälle, satoi tai paistoi (ilmeisesti TAAS tänä juhannuksena sataa)!

Papi kirjoitti...

Näin muutama vuosi sitten, kun Miina oli kakkosen ajankohtaisohjelmassa kahden näistä tytöistä kanssa kertomassa projektistaan. Tytöt olivat innoissaan ja tykkäsivät kovasti kokemastaan ja kertoivat vakavina taustoistaan. Se jäi mieleeni ja tuntui olleen erityisen koskettava ja hyvä kokemuksena näille tytöille.

Selman kuvia katselen oikein mieluusti vaikka joka päivä!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, rentouttavaa sinnekin!

Papi, pitkä projekti se onkin tuo kirja. Savolainen oli keväällä myös Voimalassa puhumassa voimauttavasta valokuvasta.

Selman kuvia tulee.. ;D

Susanna kirjoitti...

Minulla on tuo kirja ja se on aivan ihana. Vuodatin yhden jos toisenkin kyyneleen sitä lukiessani. Näin myös Voimalan jakson. Se vahvisti entisestään ajatuksia voimauttavasta valokuvasta. Ilmottauduin itseasiassa kurssillekin. On vaan turkasen kallis ja työajalla..
Mukavaa juhannusta leffojen pariin! Minulla on itseasiassa aivan samanlaiset suunnitelmat, mutta ilman kissoja ikävä kyllä.

Hane kirjoitti...

Mukavaa Juhannusta Sinullekin !

Sooloilija kirjoitti...

Susanna, kiitos kommentoinnista. Voimauttava valokuvaus kiinnostaisi ilmiönä.. Mutta miksi aina kaikki erikoiskurssit ovat niin kalliita..
Mukavat juhannukset sinnekin.

Hane, samoin sinulle leppoisaa aikaa, on sitten juhlia tai ei..

tuike kirjoitti...

Minullakin on tuo kirja ja olen ollut Miinan luennolla kuuntelemassa menetelmästä. Erittäin kiinnostava menetelmä ja Miina persoonana aivan kertakaikkisen vaatimaton ja valloittava persoona. Kursseja olen minäkin katsellut, mutta vielä en ole ilmoittautunut.

Leppoisaa juhannusta sinulle!

arleena kirjoitti...

Mukavaa Juhannusta ja sen jälkeistä aikaa sinulle.
Meillä on vieraita, joten kokkausta riittää, blogimaailmassa käynti on satunnaista.

Hannele kirjoitti...

Mukavaa juhannusta!

Sari kirjoitti...

Hyvää juhannusta sinulle! Ja tuo kirja on ihana, itsekin olen kirjan sivuja nettisivuilta joskus aiemmin selaillut. Ja nuo tarinat kuvien takana ovat varmasti koskettavia.

-Anne- kirjoitti...

Tuo näyttely oli aikoinaan nähtävillä täällä Turussa, ja harmittaa etten silloin ehtinyt sitä katsomaan. Täytyy varmaan lainata tuo kirja.

Sooloilija kirjoitti...

Anne, minäkin lainasin kirjastosta.
Näyttely olisi kiva nähdä. Onkohan se kiertävä näyttely..