perjantai 12. kesäkuuta 2009

Vilkas viikonloppu tulossa


Postiluukusta kolahti tänään tällainen ihana kortti, Selma-babyn tulon aattopäivänä. Huomenna lauantaina sitten haemme pikkuisen kotiin sadan kilometrin päästä. Kortti on nyt jääkaapin ovessa. Kiitos!

Minä täällä lämpimänä ja aurinkoisena päivänä yritän saada aikaiseksi siivousta, mutta melkein aikomiseksi menee; sain kantapäähäni tänään kortisonipiikin, koska pistävä kipu kantapäässä on jatkunut jo kuukausien ajan. Piikki on saatu aamulla eikä se vielä iltapäivälläkään ole vaikuttanut ja pistoskohtaan tuli pieni mustelma.

Hermostuneisuutta on ilmassa, esikoinen on lähdössä viikonlopuksi reissuun, uintikisamatkalle.

Oulussa olisi kirjamessutkin viikonloppuna, mutta katsotaan nyt ehtiikö sinne, ja jaksaako kiinnostua lähtemään. On niin paljon kaikenlaista muuta. Viime vuonna samaiset messut olivat toukokuussa, pidin sitä jotenkin parempana ajankohtana.

Niin, ja olen pari päivää sitten saanut uudet hiuksetkin. Lähes kymmeneen vuoteen en ole omistanut etuhiuksia, mutta nyt on. Olin rohkea ja leikkautin etuhiukset kun kampaaja sitä innoissaan ehdotti. Samalla malli lyheni niin, että kampaamon lattialle putosi 10-15 cm:n pituisia hiuksia.. Mutta hyvä malli tuli, aika lyhyt kuitenkin. Mutta nyt on kiiltävät hiukset. Etutukkaa painelen kämmenellä aina aika ajoin otsaani vasten, etteivät ne lähde pakenemaan sivulle. Uskon, että painelu tuottaa tulosta, eikä tule jakausta keskelle päätä. Mutta entäs kun etuhiukset likaantuvat muita hiuksia nopeammin?

Muistan kuinka muinoin 80-luvulla kaverini kanssa 'pesimme' hiukset kuivashampoolla, pää oli sen käsittelyn jälkeen ihan valkoisenaan, ihan kuin hilsettä olisi ollut pää täynnä. Ja se tuote haisi erittäin pahalle. Myyvätköhän nykyään paremmin kehiteltyjä tuotteita? Toimivatko kuivashampoot todella vai onko se vain lumetta?

14 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihana kortti! Ja sitten laita kuvia pikku Selmasta kun se taloon tulee..
Ihanan kiiltävät hiukset, varmaankin näyttää otsatukan kanssa hyvältä tuo kampaus.
Toivottavasti se kortisonipiikki auttaa, tuollainen jatkuva kipu on tosi inhoittavaa.
Mun shampoot nykyään on sellaisia, missä ei ole SLS (Sodium Laureth Sulfate) tai parabeeneja. Muutenkin kosmeettiset tuotteet ,joita käytän, ovat menneet luonnollisempaan suuntaan.

Leena Lumi kirjoitti...

Tuo kortti odotti vuosia Selmaa! Siinä on kisuli, joka melkein teki minusta kissanomistajan.

Sooloilija, sulla on taatusti nyt kantapäässä sellainen luupiikki. Jollain mun ystävällä oli sellainen, mutta en muista muuta hoitoa kuin kortisonin...

Ja sitten kuivashamppoosta. Ensin kun ne tulivat, ne olivat todella kauheita, kuin päähän olisi laittanut jauhoja. Sitten tuli se merkki, joka oli spray ja sen kun harjasi, hiukset kiilsivät ja tuntuivat puhtailta ja tuoksuivat myös hyviltä. Se oli monen äkkilähdön pelastus! Yhtäkkiä sitä ei enää saanut mistään.

Et sinä voi nyt ryhtyä invalidiksi, kun tulee baby taloon. Ota reippaasti Buranaa! Ihanaa Selma-vauvatunnelmointia ja onnistunutta kotiutumista!

arleena kirjoitti...

Onnea uuden kissan johdosta.

Kaunis ja kiiltävä on uusi hiuslookisi. Minulla on tuo väri myös nyt, kesällä hieman raitoja, mutta ei nyt. Lyhennytin myös suht reippaasti. Pitäisi mennä taas uudelleen hoidattamaan hiukset.

katriina kirjoitti...

Onneksi olkoon, uusi look näyttää tosi hyvältä! Polkka-mallinen kampaus sopii varmasti loistavasti kasvoihisi.

Minäkin muistan, miten ennen pestiin pelkkää otsatukkaa. Lyhyehkön tukan pesee kuitenkin melko vaivattomasti kokonaankin. Kouluaikoinani se oli suorastaan kiellettyä,kaksi kertaa viikossakin oli paheksuttavaa!

Sooloilija kirjoitti...

Yael, eikö olekin ihana kortti. Laitan sitten hetimmiten kuvia tuoreeltaan.
Minun shampoot ovat tällä hetkellä vähän mitä sattuu, sillä meitä on talossa 3 'tyttöä' ja yksi raahaa aina shampoopullot uimahallille ja joskus unohtaa sinne, joten en panosta nyt kovin kalliisiin shampoihin.

Leena, thanks kortista.
Joo mulla on ehkä luupiikki. On ollut ennenkin. Se tuntuu astuessa niin hankalalta, mutta olen jo vähän tottunutkin siihen. Katsotaan auttaako se kortisoni.

Arleena, kiitos.
Lyhyempää hiusmallia saa useammin käydä leikkauttamassa. Minulla meni pitkään niin, etten käynyt kuin kerran vuodessa kampaajalla, aina ei sitäkään.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, tattista vaan kehuista. Tottuminen on yllättävän hidasta itsellä. Muut ovat jo tottuneet, mutta kun itse kävelee peilin ohi niin välillä yllättyy.
Nykyään voi jo tosiaan pestä hiuksensa joka päiväkin. Miksikähän sitä ennen rajoitettiin.. Shampoot eivät ainakaan olleet kovin kehittyneitä silloin. Linna-shampoolla pesi meilläkin koko perhe ihan koko lapsuuteni.

Elisa kirjoitti...

Upea tukka ja herran jestas mikä kiilto!! Tukan leikkaus lyhyemmäksi on piristävää, ja ainakin mulla se on aina liittynyt uuteen elämänvaiheeseen!

Itse en ole käyttänyt kuivashampoita mutta kuulemma ne ovat nykyisin oikein hyviä ja toimivia.

Viikonloppuja!!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, salamalla otettu kuva eli taisi juuri osua tuohon yhteen kohtaan salaman kirkas valo, mutta on ehdottomasti tukkani nyt paremmassa kunnossa.

Ja uusi elämänvaihe tässä on koko ajan mielessä kun työt alkavat sitten elokuun alussa.

violet kirjoitti...

Hienolta näyttää tukka!
Mulla oli tuollainen malli monta vuotta ja tummaksi värjätty. Oikeasti en ole lähellekään noin tumma.
Otsatukkaa leikkasin itse aina.
Muualta se ulottui olkapäihin.
Muistan kyllä pesseeni joskus pelkkää otsatukkaa aamukiireessä...

Ja kuivashampoot muistan kans! Kauhee.

Sooloilija kirjoitti...

Violet, kiitti kehuista. Suunnittelin juuri, että jos tummentaisin tätä sävyä..
Minkähänlaisilla saksilla uskaltaisin leikata otsahiuksia itse? Fiskarsin isot sakset vain pakenevat hiuksia.
Kampaaja muuten sanoi, että etuhiusten leikkauttaminen pelkästään maksaa 11 euroa! Tuntuu aika kiskurihinnalta! Ostan mieluummin uudet hyvät sakset.

violet kirjoitti...

Leikkasin aina Fiskarsin hyvin terävillä ompelusaksilla. Ohuet terät.
Tärkein juttu onnistumiselle on minusta se että leikkaa monessa osassa. Siis ensin yksi kerros, (alin), sitten päälle lisää tukkaa, samasta kohdasta poikki jne.
Ja hyvänä vinkkinä jos sulla on tuollainen aivan suora otsatukka kuten mulla oli...aloita leikkaaminen sivusta, ei keskeltä. Muuten voi mennä liian paljon.

Ja leikkaa kuivana!

Sooloilija kirjoitti...

Kiitti Violet näistä vinkeistä. Kuivaa tukkaa tosiaan kannattaa leikata.

katriina kirjoitti...

Minä olen ostanut joskus kunnon pienet tukanleikkuusakset ja ohennussakset kampaamokaupasta. Niillä on leikattu poikien hiukset koko ala-asteen ajan ja vanhemmatkin pyysivät leikkaamaan tukan aina tavatessamme. Väkersin siis omankin pääni itse! Se oli niitä aikoja, kun raha oli tiukalla.

Nyt kyllä nautin palvelusta, otan jopa raidat kampaajalla, kun löysin kohtuuhintaisen. Mutta kulmakarvat värjään vielä itse ja nypin kaikki kymmenen säärikarvaani.

Papi kirjoitti...

Todella kaunis kiilto hiuksissasi. Teille on nyt tullut se kissanpentu, siitä olisi kivaa kuulla, kunhan ehdit :)