maanantai 20. heinäkuuta 2009

Mistä tietää, että kesä-arki on niin erilainen kuin muu arki


Me kaikki nukumme pitkään, teini pisimään. Hän kömpii sängystä yhdeltätoista ja kävelee jääkaapille ottamaan aamupalaksi eilen tehtyä mansikkakakkua. Suunnittelen siihen aikaan jo lounasta, mutta kenelläkään ei ole nälkä. Kipaisen pyörällä kaupungille, se on turisteja täynnä ja kaikki kävelevät vierekkäin kapeallakin jalkakäytävällä. Yritän pyörällä ohittaa neljää rinnakkain kävelevää ihmistä, sillä en halua enkä voi ajaa pyörällä autotiellä. Tulen vihaiseksi ennenkuin pääsen edes ensimmäiseenkään kauppaan.

Täällä olisi nyt uusia perunoita ja prinssinakkeja, mutta kukaan ei ole niitä syömässä, joten lähden pihalle huutelemaan kuopusta. Esikoinen lähti jo uimarannalle, vatsansa pohjalla vain sitä mansikkakakkua.

Kahden viikon kuluttua olen jo töissä.

Ja ps. imuri on ollut keskellä lattiaa eilisillasta. Nyt jos tulisi yllätysvieraita, saisin varmaan jonkinlaisen kohtauksen..

10 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Joo, täälläkin kaupungilla on hämmästyttävän paljon ihmisiä kauniilla ilmalla eikä kenelläkään tunnu olevan kiire mihinkään. Mikään ei ole niin nuukaa kesällä, pingotetaan sitten taas talvella, kun pitkät työpäivät kiristävät hermoja;)

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, eihän mullakaan kiirettä mihinkään, mutta joskus vain tökkii tuolla liikenteessä..
Lupaan yrittää ottaa rennommin ;D

Ofelia kirjoitti...

Minä vihaan kiireen tuntua, haluaisin aina elää niin, ettei tunnu kiireeltä... Tosin en halua olla pakotettuna kiireettömyyteen esim. työttömyyden vuoksi.

Ja itselläkin on tuo nukkumisrytmi hieman kesällä muuttunut. On ihana valvoa myöhään ja nukkua myöhään. :)

Hannele kirjoitti...

Yritän saada juhlaa ihan tavalliseen maanantaihinkin.

Leena Lumi kirjoitti...

Hieno kuva. Kunpa voisin nyt vajota tuohon penkille ja syödä kanssasi jäätelötöttörön...Koneeni temppuilee taas...Olen nyt Reiman koneella, joka hieman outo - minulle.

Anonyymi kirjoitti...

Kesällä parasta on pitkät illat ja rauhalliset aamut.
Tuo viimeinen "kohtaus" yllätysvieraasta toi mieleen ajatuksen, jota olen arvellut käyttää vastaavassa tilanteessa. Eli sanoisin vieraalle, että olin juuri aloittamassa siivousta, mutta ihanaa, kun tulit, niin sitä ei tarvitse aloittaa vieläkään!

Kiitos mukavasta blogistasi, josta olen ammentanut elokuvavinkkejä, sekä ihanista Selmakuvista.
Leppoisaa kesän jatkoa! Terttu

Sooloilija kirjoitti...

Ofelia, nukkumisrytmi menee helposti sekaisin. ja koululaisilla se menee aina, se alkaa heti kesäkuun alussa..

Hannele, meilläkin oli vähän juhlaa, sillä meillä oli sitä mansikkakakkua ja tänään oli näemmä toisen nimeni nimipäiväkin..

Leena, tuo penkki sijaitsee ihan lähellä kotiamme..kauniisti ruusupensas siinä penkin kupeessa kasvaakin.

Terttu, kiva kun jätit kommentit, tervetuloa uudelleenkin. Ja kiva jos olen saanut antaa elokuvavinkkejä. Selma-kuvia tulee lisääkin. Kisuli on nyt 13-viikkoinen.

arleena kirjoitti...

Sinulla oli adrenaliini hieman koholla tänään, kuten minullakin.
Joskus vain sattuu niin, onneksi päättyi päivä kuitenkin hyvin.

-Anne- kirjoitti...

Olenkin kuullut että teillä Oulussa on yhdistetyt pyörätiet ja jalkakäytävät. Siellä käynyt kaveri sanoi että ei meinannut millään oppia että on varottava pyöräilijöitä - täällä kun on jalkakäytävä jaettu kahteen kaistaan. Mutta ei kaikki (etenkin muualta tulleet) sitä aina tajua vaan kävelevät pyöräkaistalla, etenkin kesäisin pyöräily voi vaatia hermoja.

Sooloilija kirjoitti...

Anne, vaikka tämä on pyöräilykaupunkina tunnettu niin täällä on tosiaan yhdistettynä kaikki kävelijät ja pyöräilijät. Ihailen aina isommissa kaupungeissa sitä omaa pyöräilykaistaa (siis Helsingissä olen nähnyt). Se olisi paljon turvallisempi..

Kesällä monet tuntuvat olevat 'vähän pöllähtäneitä' ja kävelevät miten sattuu, yleensä keskellä tietä, ja monta ihmistä rinnakkain. Vähemmästäkin hermot menee!