tiistai 21. heinäkuuta 2009

Nokkela murhamysteeri sadepäivän ratoksi


Olen viettänyt tätä sadepäivää (siis oikeasti rankkasade koko päivän) yksinäni kotona puolesta päivästä lähtien. Tähän päivään oli kyllä oikein hyvä valinta tämä Woody Allenin vuoden 2006 komediallinen murhatarina Lontoosta: Scoop-nimeä ei ole suomennettu, se viittaa vetävään lehtijuttuun, 'skuuppijuttuun'.

Woody Allen esiintyi tässä elokuvassa vielä itsekin (tämän jälkeen ei kai ole enää elokuvissaan näyttäytynyt?) höpsönä taikurina, joka yhdessä Scarlett Johanssonin esittämän opiskelijatytön kanssa yrittää selvittää onko Hugh Jackmanin esittämä aristokraatti sarjamurhaaja vai ei.

Tämä Scoop palaa tunnelmiltaan Allenin 80- ja 90-luvun elokuviin; eniten tulee mieleen Manhattanin murhamysteeri vuodelta -93. Ei ihan parhainta Allenia, mutta ihan nokkelaa. Allen on viehtynyt Scarlett Johanssoniin, mutta aivan kuin hänestä ei olisi saatu puristettua tarpeeksi karismaa vaadittavaan rooliin. Ehkä se on se ikä, Scarlett oli tämän elokuvan teon aikaan vasta 22-vuotias. Hänestä on yritetty tehdä 'nörtin' opiskelijan näköinen valitsemalla hänelle ihan hirveät silmälasit. Sellaiset, joita täällä käytettiin 80-luvun alussa; isoja ja pyöreitä.

Hugh Jackman puolestaan tunnetaan salskeana australialaisena. Ehkä häntä on hieman vaikea kuvitella umpibrittiläiseksi aristokraatiksi. Jackmanilla kuitenkin on karismaa(vaikka joskus onkin hieman yksi-ilmeinen rooleissaan), eikä häntä millään haluaisi murhaajaksi uskoa.

Ihan parasta sen sijaan tässä elokuvassa on kuollutta ja kummittelevaa rikostoimittajaa näyttelevä Ian McShane: juuri se ihana antiikkikauppias Lovejoy, jota tv:stä seurasin 80- ja 90-luvulla. Viime aikoina Ian McShane on nähty amerikkalaisessa Deadwood-sarjassa. Ian McShanea olisin katsonut tässä Scoop-elokuvassa enemmänkin, hänestä kun todellakin pursuaa karismaa, mutta hänelle oli kirjoitettu elokuvaan vain sivurooli.

Woody Allen teki tämän Scoop-elokuvan heti menestyksekkään Match Pointin jälkeen.

Elokuvan traileri tässä.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Pidän Allenin leffoista.Tuota Scoopia en ole nähnyt;MatchPointin näin ja Scarlett oli siinä hyvä.

Hane kirjoitti...

Mä tykkäsin tästä leffasta ja olet kyllä ihan oikeassa, että HJ on vähän puupökkelö tässä, mutta on se niin komeakin...esim.siellä uima-altaalla ;o) Mun mielestä tää on yksi Woodyn parhaita.

Sooloilija kirjoitti...

Yael ja Hane, tämä oli ihan hauska elokuva, nauroinkin muutaman kerran. Pieni jännityskin säilyi loppuun asti.

Sari kirjoitti...

Ohoh, tätä en ole nähnyt enkä tästä leffasta kuullut, joten heti katsottavien listalle. Ja kun rooleissa vielä Hugh Jackman ja Ian McShane, niin tämähän on ihan must! Mä katsoin kanssa Lovejoyta ja pidin tosi paljon McShanesta, harmi, ettei tuota kivaa sarjaa ole tullut uusintana, ainakaan tuolla rapakon takana. Deadwoodia en ole seurannut kuin puolivahingossa jonkun jakson.