keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Bloggerin epämääräisyyksiä ja muutoksia, ehkä..


Voi olla, että tämä liittyy syksyiseen alakuloon, jonkinlaiseen muutoksen haluun, ihmettelyyn, tai mihin lie. Mutta olen tehnyt päätöksen jatkaa tätä blogin pitoa ilman mitään seurantalistoja, kävijätilastoja, lukijoita tai kävijämääriä. Haluan vapautua kokonaan sellaisista orjallisista tilastoinneista.. Toivottavasti se ei vaikuta hyökkäävältä ketään kohtaan, se ei ole tarkoitukseni. Minulla on hallintapaneelissa se lista blogeista, joita käyn lukemassa. Se riittää, että se on minulle itselleni. Tänään lukijat-lista tyhjeni yhtäkkiä niin, ettei siihen jäänyt kuin otsikko jäljelle. Hallintapaneelini näyttää lukijamäärät, mutta kun yritän klikata lukijoita, en pääse sitä katsomaan, tyhjää vain näkyy.
Ajoittain olen kyllästynyt tähän bloggeriin, jossa moni asia tökkii aina silloin tällöin. Tai sitten se on minusta kiinni. Ehkä minulla tökkii päässä..

Jatkan entiseen tapaan blogien lukemista ja tämän kirjoittamista. Harvemmin kylläkin tulee nyt postauksia, koska käyn töissä (vaikkakin osapäiväisesti). Olen huomannut, että näin syksyn tullen kaikilla on kai vähän väsymystä, sillä kommentointi on vähentynyt. Minäkään en aina jaksa kaikille kommentoida. Sitä tietenkin aina toivoisi, että kommunikointi säilyisi elävänä ja hedelmällisenä.

Jotain pientä muutostakin olen suunnitellut tähän blogiin, ehkä ulkonäkömuutosta, ehkä myös sisältömuutosta. Ajatukset muhivat päässä. Olen joissakin käänteissäni nopea, toisissa hidas..

30 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Välillä onkin ihan hyvä tehdä muutoksia,pieniäkin. Bloggerissa on ainakin mun mielestä ollut jotain häikkää viime päivinä;johtuukohan se omasta koneestani vai ylipäänsä bloggerin ongelmista. Toivottavasti alkaa taas piristää,tsemppiä:-)

Ppi kirjoitti...

Tee ihan niin kuin parhaalta tuntuu. Olen myös huomannut, että kommentointi on vähentynyt monien muidenkin blogeissa. Olisiko pientä väsymystä ilmassa.

Itselläni on nyt paljon kaikkea muuta, etten ehdi omaa blogiani juurikaan päivitellä enkä käydä muidenkaan blogeissa niin usein kuin ennen ja myös oma kommentointinikin on vähentynyt.

Kivaa tämä bloggailu on, mutta omalla kohdallani ainakin se aktiivisuus on nyt kadoksissa.

Kaunista syksyä toivottelen sinulle! Ja kyllähän me täällä kaikki silti ollaan vaikka välillä vähän hiljaisempinakin :)

SusuPetal kirjoitti...

Blogger on tökkinyt ja poistellut noita lukijoita, mutta samaa takkuamista on wordpressin blogeissani.

Ihan hyvä kirjoittaa blogia silloin kun siltä tuntuu, eikä pakolla. Sama juttu muiden blogien lukemisen ja kommentoinnin suhteen.
Ei väkisin.

Aurinkoista syksyä.

Leena Lumi kirjoitti...

Ystävä, sitä on liikkeellä. Varmaan moniakin syitä itse kullakin, mutta myös vuodenaikojen vaihtelu vaikuttaa. Onhan ihan tutkimuksella todettu, että vaikka kuinka on suuri syksyn rakastaja, tietty melankolia saapuu. Sama tilanne tapahtuu huhtikuussa, joka on kuukausista julmin.

Minulla on samanlainen olo. Outo olo. Kun kävin Violetin blogissa, hänelläkin oli sellainen olo. Monella on. Puoli vuotta on ollut hektistä blogihommaa niin sinulla kuin minulla. Sinä olet armoton ja täydellisyyden tavoittelija kun teet elokuvajuttujasi. Minulla sama kirjojen kanssa. Nytkin on ihan tyhjä olo Beulahin kukkulan jälkeen. Yörytmikin sekosi.

Sinä käyt läpi muutosta, mutta yhtä pyydän: Älä hylkää tuota softia lilaa kuvaa Audreysta ja harmaasta kissasta tai jos aiot hylätä, lähetä se ensin minulle. Minä säilytän sitä, sillä siinähän sinä!

Minäkin tein tänään päätöksen, en muista kenelle meilasin sen, mutta en tee enää kuin about kirjan viikossa elei kyseessä lastenkirjat. Kommentointeja toivon, mutta ystävällisiä ja asiallisia. Sooloilija, sinulla on monta samaa blogiystävää kuin minulla ja minusta siinä on aika hieno piiri, tuntuu ystäviltä.

Viikonloppuna tapaan Even eka kertaa, saamme hänet vieraaksemme. Se on great! Tule sinä keväällä, niin mennään siihen ravintolaan, joka on yksi Suomen parhaista ruokapaikoista ja jonka Ranskalaisten Korkojen puolella seiniltä sinua katsovat James Dean, Liz Taylor ja tietty, sinä, Audrey!

(PS. Minulla sama kaunis kehys ja lyhty kuin sinulla! Ehkä jaamme muutakin kuin miesfilmitähti-ihanteemme...)

Love
Leena Lumi

Annie kirjoitti...

Tämä bloggeri reistailee vähän väliä, saas nähdä koska kaatuu kokonaan. Liikaa sälää minusta (kaiken maailman sovelluksia on pitänyt tunkea tännekin) tai sitten palvelimet vaan ylikuormittuvat. En tiedä, mutta eipä ainakaan tule blogiriippuvuutta...

Minä saan kyllä ohjelman toimimaan klikkaamalla linkkiä toisen kerran tai käynnistämällä koko bloggerin hetken kuluttua uudestaan, jos mikään ei lataudu.

Sooloilija kirjoitti...

Yael, kiitti tsempeistä. Oiskohan niin, että bloggerissa on tosiaan ollut vikaa viime päivinä.
Muutokset ovat kivoja aina silloin tällöin. Siinä samalla tulee miettineeksi bloginsa suuntaa ja linjaa.

Ppi, juu hiljaa hyvää tulee. Ja välillä tosiaan vähemmän postauksia, niinkuin sinullakin on viime aikoina ollut. Kivaahan tämä bloggailu on, ja se ilo pitääkin säilyttää.

SusuPetal, ei ole bloggeri ilmoitellut mitään..Outoa.. Joskus ihan innolla vain lukee toisten blogeja, eikä jaksa kommentoida. Ei vain aina löydy sopivia sanoja.. Onneksi toisinaan taas löytyy..

Leena, hektistähän tämä on ollut. Välillä pitää ihan tarkoituksella vähän jarruttaa, ettei tule uupumusta kaikin puolin. Aiemminhan minä työttömänä ollessani mietiskelin blogijuttuja pitkin päivää, mutta nyt kun olen töissä, on aika vähän rajallisempaa. Onneksi on vapaapäiviä; silloin istua nökötän tässä koneella aika tiiviisti.

Elokuvia vain olen katsonut nyt aika vähän. Oikein odotan, että pääsen istumaaan elokuvateatterin punaiseen lämpöön, ihanaan nojatuoliin, ja jos näkemäni elokuvakin olisi hyvä, olisi nautinto täydellinen!

Voi sinulla on Leena ihania suunnitelmia, myös minun varalleni. Kerrassaan ihania!

Kehys ja lyhty samanlaiset! Oi mikä sattuma! Toinen Stokkalta, toinen Citymarketista..

Annie, toivotaan, ettei sentään kokonaan kaadu tämä bloggeri, mutta luvattoman paljon on viime aikoina ollut reistailuja. Olen kärsimätön luonne näissä asioissa, ja hermostun heti jos asiat eivät suju..
Jatketaan silti!

Sooloilija kirjoitti...

Selvennykseksi vielä, että jätin kävijälaskurin. Se löytyy ihan alimmasta kohdasta alas rullaamalla.

arleena kirjoitti...

Minulla ei ole pahemmin ollut reistailua. Tosin kerran lukijat (siis se kuvagalleria) hävisi kokonaan, mutta kun aikani odotin se jostain palautui kuin itsekseen.
Minä pidän tuosta blogirullasta (sen jonka olen itse konnut) sieltä näkee helposti uudet postaukset. Koska käytän myös blogilista, pidän osan suosikeista siellä, se näyttää uudet postaukset nopsasti.

Olen myös ajatellut sivuni ulkoasua muuttaa, suuremmaksi kuin kotona-blogissani. Nyt en ole uskaltanut, koska epäilen tyhjentäväni koko blogin. No voihan siitä ottaa kopion. Pitäisikin.

Kommentoinnista sen verran, että minä luen noita elokuva-arvioitasi, mutta kun en ole elokuvafriikki, jää kommentointikin.

Sooloilija kirjoitti...

Arleena, hyviä huomioita sinulla. Blogirulla on ihan hyvä ja toimiva, mutta ei ole nyt minulla käytössä. Jonkinlainen blogirullahan on sitten siellä hallintapaneelissa itsellä..

Hui, minäkään en ole koskaan mitään kopiota ottanut. Pitäisi kyllä tehdä jos alkaa pohjanmuutoksia tekemään. Mitenkähän se kopiointi muuten käytännössä tapahtuu?

Leena Lumi kirjoitti...

Sooloilija, minun lyhty on muistaakseni sittarista ja kehys taitaa olla Kodin Ykkösestä.

Mikä on niin ihanaa kuin räntäsienä sunnuntai-ilapäivänä vajota elokuvateatterin pehmeään tuoliin ja alkaa elää leffaa...

Minulla on tapana toteuttaa kaikki suunnitelmani ja myös unelmani. Tähän asti on vielä toiminut...;-)

juanita kirjoitti...

bloggerissa on minusta aina vähän väliä jotakin häikkää, mutta ei niitä kannata murehtia.. hetken päästä kaikki taas kuitenkin toimii kuten ennenkin.

itse vähän tällä hetkellä stressaan siitä, etten ehdi enää kommentoimaan muiden blogeja samalla lailla kuin ennen ja vaikka haluaisin, koska se on niin kivaa, mutta aika ei millään tahdo riittää enää kaikkeen työpäivän jälkeen ja siihen on vähän vaikea tottua, kun kesällä oli vapaampaa. mutta vaikka kommentointi onkin jäänyt vähemmälle viime aikoina, niin blogipäivitykset pitää kuitenkin ehtiä lukemaan :)

Sari kirjoitti...

Koetanpa taas saada kommenttiani läpi. Ai onko bloggerissa jotain häikkää...? Just joo. Tänään olen yrittänyt tänne sun blogiisikin laittaa jo pariin otteeseen kommenttia ja laitoinpa omaankin blogiini vastauksen erääseen kommenttiin ja näkyi siinä ruudulla, kun painoin enteriä, niin kas, eipä sitten illemmalla enää näkynytkään. Blaah! Ärsyttävää!

Mutta siis, muutoksen tuulethan tekee vain hyvää ja syksyn suhteen olen huomannut omallakin kohdalla pientä melankoliakäyrän värähtelyä yläviistoon. Mä aloitin kirjoittamisopinnotkin noin kuukausi sitten ja kyllä maar huomaa, etten ole vuosiin opiskellut. Siispä toi homma nyt hiukka takkuaa ja mulla on vaikeuksia motivoida itseäni lukemaan, saatika kirjoittamaan.

Sullakin työ varmasti vaikuttaa osaltaan siihen, ettei ennätä koko aikaa blogia päivittää (vaikka sä kyllä olet tässä suhteessa tosi ahkera!) ja toisissa blogeissa piipahdella, saatika kommentoida kaikkiin postauksiin.

Minun kommentoinnitkin on olleet vähäisiä, mutta täällä sitä silti ollaan ja tasaiseen tahtiin blogiasi kurkkaillaan!

Jos muutoksia onkin tulossa, niin ethän lopeta leffojen arvostelua kuiteskaan? Ethän? Se taito kun on sulla hyppysissä ja mieluusti aina sun fiiliksesi erilaisista kokemuksista luen!

Palaillaan,

Sari

Paivi kirjoitti...

Syksy tuntuu pistävän melankoliseksi itsekunkin... Täälläkin suunnassa ollaan oltu ihan älyttömän väsyneitä ja väsähtäneitä, suurin piirtein sitä vaan toivoo että saisi nukkua ihan vaan yksin jossain pimeässä eikä kukaan tulisi häiritsemään ;-) Olisipa karhu! Voisi kömpiä talviunille ja nukkua koko pimeän talven!

Mutta siis ymmärrystä tietynlaiseen blogiväsymykseen tulee täältäkin suunnalta. Lueskelen kyllä suurinpiirtein kaikki blogitekstisi, mutta aina ei vaan keksi mitään fiksua kommentoitavaa (tai edes ei-fiksua). Leffajuttuja toivon edelleen että jaksat kirjoitella, kun ne nyt ymmärrettävästi on minunkin sydäntä lähimpänä :)

Tsemppiä!!

Sooloilija kirjoitti...

Leena, voi, tuo unelmien toteutus, sitä pitäisikin tosissaan alkaa miettiä..

Juanita, kesään verrattuna nyt syksyllä on elämä tosiaan eri tavalla täynnä toimintaa, ja töitä. Ei vain ehdi, vaikka kuinka haluaisi.

Sari, ai nytkö on kommenttien jättämisessäkin ollut ongelmia! Lupaan, etten lopeta elokuvista kirjoittelua. Se kun on kuitenkin SE juttu, joka on intohimoni ja harrastukseni.

Toivotaan, että saat kirjoittamisen kipinän siellä opiskelussa! Tuo on sellainen juttu, joka kiinnostaisi minuakin.

Palaillaan!

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, kiitos tsempeistä. Kyllä minä jatkan elokuvista kirjoittelua. Olen vain katsonut viime aikoina niin vähän elokuvia, että olen jo ihan 'vierotusoireissa'. Pitää korjata tilanne viikonloppuna.

Samoissa ajatuksissa minäkin olen: kun saisi nukkua välillä vaan. Usein väsymys ei mene nukkumallakaan ohi. Väsyttää vaan.. Lomiakaan ei ole tiedossa.

Mutta jaksetaan!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin toivoisin että leffajuttuja jaksaisit silti välillä kirjoitella sillä leffamakusi poikkeaa hieman omastani, saan sinulta hyviä vinkkejä ja paljon ;O)!!
Väsymystä on täälläkin suunnassa muuten..

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, kyllä minä taas kirjoitan niitä leffajuttuja.. On jännä rikkaus, että meillä on hieman erilainen elokuvamaku. Puolin ja toisin saadaan vinkkejä..

Paivi kirjoitti...

En tiedä tosiaan mitä tämä uupumus on, koska itselläkään ei niin ole unen puutteesta kyse... vaan sellaisesta totaalisesta väsähtämisestä, ettei meinaa jaksaa tehdä tai varsinkaan aloittaa yhtään mitään. Eipä ole suurempia lomia itselläkään tiedossa, ja toisaalta, ei ne lomat tuollaisen kolmevuotiaan kanssa nyt niin kovin lomalta ehdi edes tuntua ;-)

Nuo erilaiset leffamaut on hieno juttu koska sillä tavalla saa todella uusia inspiraatioita katsoa leffoja, joita muuten tuskin olisi edes huomioinut :)

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, totaalinen väsähtäminen on hyvä termi. Pitäisi kai ulkoilla vähän enemmän, siis minun ainakin. Hyötypyöräily on ainoa mitä harrastan ulkoilun osalta.. Auttaisikohan?

Paivi kirjoitti...

Saattaisi vaikka auttaakin. Itsellä ainakin ulkoilu ja liikunta on jäänyt ihan liian vähälle. Toissailtana kävin yksikseni rannalla haistelemassa merellistä syystuulta ja se teki hyvää, äsken taas kävelin portaat ylös kahdeksanteen kerrokseen ja tuntui kuin olisi veri alkanut kiertää paremmin. Mutta kun on valmiiksi väsähtänyt, on tuskallista saada itsensä tekemään mitään fyysistä - noidankehäpä siitä taitaa tulla ;-)

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, minä puolestani söin juuri muutaman ruokalusikallisen mustaherukoita survottuna, hui että oli kirpeää, mutta vitamiineja ainakin oli!

Elisa kirjoitti...

Minä olen myös huomannut tuon syysväsyn itsessäni, erityisesti tällä viikolla. Ei oikein jaksa olla positiivinen ja iloinen.

Mitä tulee tekemiisi muutoksiin, kuullostaa hyvältä, tee mitä parhaaksi näet. Muutos on aina eteenpäin.

Minä en ainakaan itse ole ollut koskaan sellainen, että pitäisi kauheasti saada määrällisesti lukijoita, enemmänkin se laatu kuin määrä. On kiva pysy tuntemattomana, pinen lukijakunnan piirissä. Ja niin teen itsekin, kun käy töissä ja on pienten lasten äiti, sitä kommentoi valitettvan vähän ihan vain sen vuoksi, että aika ei kertakaikkiaan riitä enempään.

Syysiloa, vaikka itselläni se on kateissa.

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, hyvät naurut tekisivät terää myös!
Samaa mieltä kanssasi myös noissa muissa kommenteissa - laadussa ja määrässä jne.
Iloa syksyyn meille kaikille !

Katriina, kirjoitti...

Uudistuminen ilahduttaa aina itseä, oli se sitten minkälaista tahansa. Siis uudistumaan! Ainakin on jo väri vaihtunut. Blogipohjien vaihtaminen arveluttaa minuakin, saa nähdä uskallanko.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, uudistuminen on hyväksi kaikessa, niin omassa elämässä kuin blogin ulkonäössä..

Pohjan vaihtamistahan voi ensin kokeeksi kokeilla miltä se näyttää. Sitä aina silloin tällöin kokeilen.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Blogger toimii välillä todella huonosti!

Minullakin on hieman syys(ala)kuloa. kaikkea kaunista ei ympärillä huomaakaan, kun yhtäkkiä kesä harppautuu koulumaailmaan.

Sooloilija kirjoitti...

Tuure, tämä syysväsymys pitäisi jotenkin saada taltutettua.. Mutta yritetään!

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Juu!

Sivustakatsoja kirjoitti...

Joo, toivottavasti syysväsymyksestä pääset eroon. Sun juttuja on tosiaan kiva lukea, vaikka en aina jaksakaan itse kommentoida. :)

Ja tosiaan sain tuossa bloginapin, jonka nyt ojennan sinulle ja sen voi käydä nappaamassa täältä ohjeineen. Niin ja sano toki, jos et moista halua, niin poistatan sen sitten sinun osaltasi. :)

Sooloilija kirjoitti...

Sivustakatsoja, kiitos bloginapista, liitän sen sivupalkkiini.
Kävin sivullasi jo kiittelemässä.. Unohdin kuvan napata, joten tulenpa kohta uudestaan.

Syysväsymys ei ole vielä hellittänyt, mutta osaan elää sen kanssa jotenkuten..