maanantai 21. syyskuuta 2009

Kun Debbie Harryn löysin, vuonna 1979..

Palaan vielä Debbieen. Klikkaa tekemääni kollaasia suuremmaksi.

Debbie (Deborah) Harry on vaikuttanut neljällä eri vuosikymmenellä. Hän nousi esiin Blondie-yhtyeen keulakuvana jo 70-luvun alussa. Silloin bändi ja Debbie loivat uraan uuden aallon tyylillä. Hänet tunnettiin julkisuudessa vihaisena nuorena naisena. Kyllä siitä on vieläkin paljon jäljellä..

Kaikki kollaasin kuvat ovat 70-luvun loppupuolelta. Vasemman reunan ylä- ja alakuvassa Debbie poseeraa vuosina 2007-2009. Hänellä on yhä, 64-vuotiaana, dramaattinen tyyli ja taito poseerata niin, että se jää mieliin. Hän on avoimesti myöntänyt käyneensä plastiikkakirurgilla kohentamassa ulkonäköään. (Kukapa julkisuudessa paljon esiintyvä ei olisi käynyt).

Debbie on aina ollut suorasuu. Hän on järisyttänyt mediaa monilla paljastuksillaan ja suorasukaisuudellaan. Hyvä niin. Debbie ei siloittele tietä sileäksi vaan hänen olemuksensa kertoo, että 'kulkekaa rosoista tietä' ! Debbie on ollut esikuvani: feministi, joka on antanut kuvan itsellisestä naisesta, joka pukeutuu niin kuin haluaa ja sanookin mitä haluaa. Hieman kovismainen esiintymistyyli on itseasiassa ironiaa, joka säteilee valtavasti lämpöä yleisöön. Debbie viestittää aina olevansa yleisön puolella, yleisöä rakastaen.

Ja hänen lauluäänensä, siihen on tullut iän mukana syvyyttä, se huumaa ja lumoaa.

En vain pääse yli tästä Heart of Glassista. Kun kuulen sen ensisävelet ja tahdit, palaan aikaan, jolloin olin noin 13-vuotias ja ystävättären kanssa vietimme ihanaa kesää! Meistä Debbie oli ihana, tyylikäs, seksikäs ja kaunis! Ja me fanitettiin. Ajattelen yhä niin !! Heart of Glass on kuin eilen tehty, tuoreen ja raikkaan oloinen. Virallinen video vuodelta -79 on tässä.

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Jeps, Debbie on kyllä upea mimmi edelleenkin,kaikin puolin.

Leena Lumi kirjoitti...

Nainen minun makuuni: ulkonäkö, rohkeus, lauluääni, halu kulkea polvet ruvella rosoisia polkuja, ei mitään mielin kielin kaikille, vaan 'mä oon mitä oon'.

Leena Lumi kirjoitti...

Hassua, että samalla 'sivulla' kaksi naista, joita ihailen, Jessica ja Debbie...Jessicaa jo kauan ja Debbietä nyt kun hänet löysin...

Sooloilija kirjoitti...

Yael, juu, ihailtava nainen, jota voi hyvillä mielin sanoa mimmiksi, donnaksi, cooliksi..

Leena, ollanks me vähän 'samiksii'? Ollaanhan me.. Siksi nämä naiset täällä sivullani ovat..

lepis kirjoitti...

Aika messevä mekko tuo sininen versio ;) Ja tuossa virallisessa pätkässä Debbie on kyllä hengästyttävän kaunis. Ja biisihän on yksi parhaimmasta päästä. Tosin Blondielta ei kanssa pysty valitsemaan sitä yhtä ylitse muiden.

Kiitos tästä pläjäyksestä. Piristi mieltä. Ja kyllä minä vielä joku päivä sen konserttikuvauksen kerron ;)