tiistai 3. marraskuuta 2009

Bobby-elokuva tutustuttaa faktoihin

The Ambassador-hotelli Los Angelesissa kesäkuun alussa vuonna 1968. Hotellissa työskentelevä henkilökunta on tämän elokuvan pääosissa. Kampaajat, kokit, puhelinkeskuksen naiset, pikkujohtajat ja iso pomo valmistelevat kaikki senaattori Robert F. Kennedyn, tuttavallisemmin Bobby Kennedyn, saapumista hotelliin Kalifornian ratkaisevan vaalikierroksen päättäjäispäivänä. Silloin pitäisi selvitä tuleeko Bobby Kennedystä presidenttiehdokas. Hänellä on kansan vahva tuki takanaan, hänestä jo lähes tehdään presidenttiä kesäkuussa 1968.

Bobby on kiinnostava elokuva lähimenneisyydestämme. Se kertoo Bobby Kennedyn salamurhasta ja näyttää miten murha tapahtui Ambassador-hotellin keittiössä, johon mielenhäiriöinen tappaja saapuu ampumaan silmittömästi ensisijaisena kohteena juuri senaattori Kennedy. Ammuskelussa haavoittuu moni hotellin työntekijä, joiden elämää saamme seurata koko elokuvan ajan ennen kohtalokasta ammuskelua.

Elokuva tuo lähelle kaiken inhimillisen. Elokuvan lopussa saamme pitkään kuulla itse Bobby Kennedyn rotusortoa vastustavan ja ihmisyyttä puolustavan puheen, joka koskettaa todella syvästi. Kuvassa Bobby Kennedy Ambassador-hotellissa.

Hienoja rooleja tekevät monet naisnäyttelijät, joita katson tämän elokuvan jälkeen eri silmin. Erityisesti Demi Mooren rooli alkoholisoituneena kuuluisana laulajana on erityisen hyvä. Samoin Sharon Stonen rooli avioliitossaan pettyneen kampaajan roolissa on koskettava. Muita hyviä naisrooleja tekevät mm. Helen Hunt ja Lindsay Lohan. (kuvassa alla Elijah Woodin kanssa).

Bobby on dynamiikaltaan ja dramatiikaltaan hyvin tehty elokuva. Inhimillinen ja niin ihon alle menevä, että loppupuolella seuraa tapahtumia lähes hengittämättä.

Kannatti tarttua tähän kirjastosta lainaamaani elokuvaan, joka on vuodelta 2006.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pidin paljon leffasta kun sen aikoinaan näin. Minusta oli todella mielenkiintoista että ohjaaja on entinen kasari-teinitähti Emilio Estevez..hän myös kirjoitti tarinan!Voisin siis kuvitella että tämän työnäytteen perusteella katsoisin useammankin Estevezin tekeleen, sikäli mikäli hän niitä jatkossa tekee...

Yaelian kirjoitti...

En ole tuota elokuvaa nähnyt,mutta aihe on kiinnostava ja siinä on hyvät näyttelijät mukana.

Leena Lumi kirjoitti...

Kiinnostuksen kohteisiini kuuluvat mm. Venäjän Romanovit sekä Kennedyn klaani, josta viime mainitusta olen lukenut kaiken mahdollisen sekä katsonut dokkarit. Bobbyn murha on tullut usein koteihimme tarkoin kuvatusti. Jostain syystä kameramiehet olivat ajan tasalla tai jopa sen edellä.

Erittäin kiintoisa on koko veljessarja kuin myös heidän sisarensa, joka oli yksi lobotomian uhreista.

Toivottavasti Amerikka ei unohda! Ikinä!

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, unohdin mainita tässä tapauksessa ohjaajan+käsikirjoittajan, Estevezin, kirjoittelin jutun aamuvarhaisella ennen töihin menoa. Ehdottomasti hyvää materiaalia, tekisi vain lisää elokuvia.

Yael, suosittelen. Minäkin näin nyt ensi kertaa. Jostain syystä olen ohittanut sen aiemmin..

Leena, Amerikka käsittelee näitä traumojaan juuri elokuvissa.

Elokuva antaa ymmärtää, että nuoret opiskelijapojat-vaalityöntekijät kävelivät Bobbyn kannoilla koko ajan, niinpä vahingossa kuvasivat myös ampumisen..