lauantai 14. marraskuuta 2009

Woody Allenin naisnäyttelijät vuosien varrelta

Woody Allen ohjaa Patricia Clarksonia elokuvaan Vicky Cristina Barcelona.

Woody Allen Penélope Cruzin vahvassa ja hellässä otteessa. Kameran takana on ollut Annie Leibovitz !


Woody ja Diane Keaton, Annie Hall-elokuvan aikoihin 1970-luvulla. He olivat pari vuosikausia, mutta tiet erosivat 70-luvun lopussa. Suhde on jatkunut ystävyytenä tähän päivään saakka.


Tärkeä naiskolmikko Allenin yhdessä ehkä parhaimmista elokuvista - Hannah ja sisaret - vuodelta 1986. Vasemmalta Mia Farrow, Barbara Hershey ja Dianne Wiest.


Charlotte Rampling ja Allen vuonna 1980 elokuvassa Stardust Memories.

Woody Allen täyttää 1. joulukuuta jo 74 vuotta. Hän on viime vuosina ahkeroinut elokuvia, uusi on taas tulossa ensi vuonna. Elokuvan nimi on You Will Meet a Tall Dark Stranger. Pääosiin on taas saatu kattava joukko upeita näyttelijöitä, joista uusina Allen-näyttelijöinä mm. Naomi Watts, Antonio Banderas ja Anthony Hopkins. Taas pitää jaksaa odottaa jonkin aikaa, jotta pääsee istahtamaan elokuvateatterin pimeään syliin nauttimaan Woody Allenin maailmasta.

8 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Minä löysin Woodyn vähän vanhemmalla iällä. Nyttemmin olen alkanut kiinnostua hänen vanhemmista eläkuvistaan, ehkä kirjastosta saisi niitä?

ps. Luonani on sulle haaste! =)

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, minä taas löysin Allenin elokuvat parikymppisenä. Uskon, että kirjastosta löytyy suurin osa hänen elokuvistaan. Hannah ja sisaret-elokuvasta aloittaisin. Pidän eniten Allenin 80-luvun elokuvista.

ps. Kiitos haasteesta. Oikein kivalta vaikuttaa. Teen lähiaikoina.

nuhjus kirjoitti...

Elokuvat on ihania. Ootko nähnyt Ballet Shoes -leffan? Valmistunut 2007 ja näyttelijöinä mm. Emma Watson (Pottereista Hermione), Yasmin Page (Submarine) ja Lucy Boynton (Miss Potter). Elokuva kertoo kolmesta orpotytöstä ja heidän kilvoittelustaan pärjätä maailmassa. Lempeä, taiteellinen tunnelmä ja mielenkiintoiset hahmot, sekä valtavan taitavat, nuoret näyttelijät. :) Puolituntia lisää elokuvaan, tai varttikin olisi kyllä vielä tehnyt terää mutta silti pidin kovasti. Suosittelen!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Nuhjus, en ole nähnyt tuota Ballet shoes-elokuvaa. Kävin katsomassa trailerin. Pitääpä joskus katsoa tuleeko tämä elokuva missään vastaan..

Kiva kun kävit blogissani, tervetuloa uudelleen!

t. Sooloilija (joka ehti jo kirjautua ulos bloggerista tälle lauantaille)

Yaelian kirjoitti...

Woodyn leffat ovat kyllä ihania ja aina odotan seuraavaa ,ja onneksi Woody onkin tosi tuottelias...Eilen juuri katsoin sen "Whatever Works" ja Patricia Clarkson oli siinä loistava!

Leena Lumi kirjoitti...

Woody itse on ikisuosikkini ja hänen leffansa tietty. Naisnäyttelijöistään minulle mieluisimpia ovat Mia Farrow ja Diane Keaton.

Jael, Whatever Worksissa ilahduttivat sekä Patricia Clarkson että Larry David.

Sooloilija kirjoitti...

Yael, tuota ensi vuoden uusintakin on mukava odotella..

Leena, minulle mieluisimpia Allenin naisnäyttelijöitä on mm. Dianne Wiest, joka on monissa Woodyn elokuvissa. Samoin Patricia Clarkson, joka on myös useammassa. Woody 'käyttää' usein mielellään samoja näyttelijöitä.

Sari kirjoitti...

Katsoin eilen Allenin ohjaaman ja kirjoittaman leffan Scoop ja tykkäsin jopa Woodynkin omasta roolista tuossa leffassa, vaikka pakko myöntää, että pidän hänestä enempi siellä valkokankaan toisella puolen...

Tuo Ballet Shoes herätti minunkin kiinnostukseni. Pitääpä googlettaa!