torstai 18. helmikuuta 2010

Joskus on siivottavakin..Ja viikonloppuna elokuvia!

Huomiseksi ja ylihuomiseksi on luvattu pakkasta 
25-30 astetta !
Niinpä kun työviikko on tehty, kannan luultavasti pihalle puolet kodistamme 
(matot, peitot, tyynyt, kaikki tekstiiliä sisältävät).
Jos joku on käynyt meillä viime aikoina niin tuo yläkuvan ovimaton teksti olisi ollut täydellinen meilläkin!
Kissoilla on karvanlähtöaika!
Älkää tulko meille kylään mustilla housuilla ;D
Palaillaan elokuvien merkeissä taas viikonloppuna asiaan.

Näinkinhän sitä voisi ajatella...
Siivouksen jälkeen sitten pizzaa, uudella tyylillä, ihan reseptin mukaan tehtynä (yleensä kun en tee pizzaa koskaan reseptin mukaan). Jos se on maukasta, laitan siitä juttua myöhemmin tännekin..
***
Ja viikonloppuna (sunnuntaina 21.2.) tulee tv:stä näiden näyttelijöiden elokuva:
Kim Basinger & Jeff Bridges
Oven takana-elokuvassa, joka pohjautuu John Irvingin romaaniin Leski vuoden verran.
Romaani on yksi vaikuttavimmista lukemistani! Irving on rakentanut psykologisesti tarkan tarinan, jossa jokaisella roolihahmolla on oma tarinansa kerrottavanaan.
Mielestäni Jeff Bridges on kuin ilmetty alkoholisoitunut kirjailija Ted Cole ja Kim Basinger on Marion, särkynyt nainen, jonka elämänkulkua ei elokuvassa vanhuuteen asti kuvata. Toisin kuin romaanissa.
Elokuvan englanninkielinen nimi on The Door in the Floor.
(Ihan täydellinen elokuva se ei kuitenkaan ole. Se on ohjaajansa elokuva, vaikka tarina on Irvingin.)

Traileri elokuvasta tässä.

13 kommenttia:

tuuluska kirjoitti...

Hyvä että otat pakkasesta hyödyn irti ^_^.

Yaelian kirjoitti...

Teillä suunnilleen samat asteet kuin täällä,tosin meillä plussalla ja teillä miinuksella:D
Kissoista lähteekin paljon karvaa,poikani Otto kun on puolpitkäkarva ja vaalea,niin niitä karvoja aina näki silloin kun oltiin vielä samassa huushollissa vähän joka paikassa.
Kiva kun vinkkasit tuosta leffasta,pitääkin laittaa se Tv.Kaistan listalle sitten viikonloppuna.

Sari kirjoitti...

Olen kuullut tästä elokuvasta joskus aiemminkin, vaan eipä ole tullut katsottua tätä. Kirjoituksesi perusteella vaikuttaa kuitenkin hyvin mielenkiintoiselta elokuvalta. Pitääpä laittaa mieleen ;-) Niin ja jos kirja on tehnyt sinuun tuollaisen vaikutuksen, niin pitäneepä koettaa sekin kaivaa jostain käsiinsä.

Mukavaa viikonloppua ja huh, kylläpä siellä nyt pakkasta pukkaa!

Paivi kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua! Meillä on vuorossa anopin kuusikymppiset Keski-Suomessa, joten leffoja ei itsellä tule katsottua varmaan yhtään tänä viikonloppuna :) (eikä kyllä siivottuakaan sen puoleen ;-)

Tuollainen ovimatto sopisi meillekin. Paitsi siinä pitäisi olla joku pidemmälle historiaan menevä aikamääre kuin "last week"... ;-)

hanne kirjoitti...

Täälläkin pakkasta...peitot ja tyynyt pihalle, pölypunkit kuolevat!!
Kissat viihtyvät sisällä..

Olen nähnyt tuon mainitsemasi leffan, mutten ihan hyvin muista...katsonkin uudelleen...
ihanaa siivouspäivää ja alkavaa viikonloppua...

Mikaela kirjoitti...

Melkein off-topicina. Katsoin sarjaa High Chaparall tv:stä ja siinä haastateltiin Robert Englundia eli tuota kauhunäyttelijää mm. Freddy Kruegeria näytellyttä miestä. Hän sanoi että jos olisi saanut päättää niin haluaisi olla Jeff Bridges ;O)

Leena Lumi kirjoitti...

Jipii! Me ollan ihan samoilla linjoilla, paitsi että minä heitän kaiken ulos tämän kommentin jälkeen. Sitten vimmattua siivoamisuhoa ja sitten matot, vuodevaaatteet, kaikki sisälle ja sytytän talon täyteen kynttilöitä. Mieheni saapuu kynttilöillä valaistuun kotiin, jossa sauna on kuumana ja filmi, Iris, odottaa! Illallisemme on rypäleitä ja valkohomejuustoa punaviinillä, mutta nyt filmin äärellä nautiskellen.

Sunnuntaina katson sekä Morsen että tuon Irvingin loistavan kirjan mukaan tehdyn filmatisoinnin. Kirja Leski vuoden verran kuuluu elämäni Kymmenen parhaimman kirjan kärkeen, joten en missaa filmiä, vaikka se Amsterdam -osio siitä uupuukin.

Soolis, missä olisimmekaan ilman hyytävää pakkasta: nyt voimme nautiskellen käpertyä fimiemmeja kirjojemme ääreen ja vain...nauttia.

Ihanaa Viikoloppua, Sinulle♥

Katriina kirjoitti...

Saisinpa minäkin oikein kunnon siivousinnostuksen jostakin. Kaikkialla on inhottavan sähköistä ja pölyistä näin kovalla pakkasella, töissä kurkut kuivuvat ja ihmiset antavat toisilleen sähköiskuja:)

Reippaan siivouksen jälkeen saat kuitenkin hyvän olon ja on mukava ruveta viikonlopun viettoon. Tuleehan se pizzaohje varmasti?

lumiomena kirjoitti...

Onneksi löysin blogisi jokunen aika sitten! Multa menee ohi niin paljon tv-ohjelmistoa enkä olisi varmaan huomannut elokuvaakaan muuten. "Leski vuoden verran" on yksi suosikkikirjoistani, joten elokuva on nähtävä :)
Intoa siivoamiseen - ja älä palellu pakkasilla!

Sooloilija kirjoitti...

Tuuluska, Jael, Sari, Päivi, Hanne, Mikaela, Leena, Katriina ja Lumiomena: kiitos kommenteistanne. Olen täällä kotona nyt vähän hommaillut, joten kommentointi vähän vähissä.

Pizzaohjeen voin laittaa tässä lähiaikoina, pari kuvaa sain nopeasti otettua..

Palataan! ;D

Sooloilija kirjoitti...

Mikaelalle vielä, että hauska kommentti tuo, että joku miesnäyttelijä (Robert Englund) haluaisi olla juuri Jeff Bridges, jos joku muu pitäisi olla kuin oma itsensä..

Allu kirjoitti...

Tuollainen kynnysmatto pitäisi saada ulko-oven eteen. Tuo clean house-juttu on ollut mun lemppari jo pitkään, sen lisäksi on nyt tullut uutena mulle A clean house is a sign of a broken computer.

Sooloilija kirjoitti...

Allu, vielä parempi tuo viimeinen lause, jonka laitoit, aivan mahtava!

Kyllähän noita kynnysmattoja jossain myydään, mutta täällä en ole nähnyt. Laittaisin heti jos löytäisin jostain.