torstai 11. helmikuuta 2010

Pedron naisia

Lola Duenas
*
Carmen Maura
*
Victoria Abril
*
 sekä sokerina pohjalla upea ja persoonallinen 
Rossy de Palma:
*
Tällä kertaa ei Penélopea muuta kuin keräilykahvikupissa:

*
Pedro Almodovarin elokuvat vilisevät ylväitä eurooppalaisia naisia, tyylikkäitä, iättömiä ja kauniita naisia (usein espanjattaria). Hyviä esikuvia kaikille meille naisille. 
Pedron naiset viestittävät: näytä omalta itseltäsi ja tuo esille juuri oma persoonasi!

13 kommenttia:

Annie kirjoitti...

En ole Almodovarin elokuvia juuri katsonut, mutta yleisesti ottaen pidän espanjalaisista leffoista ja näyttelijöistä. Ne (ja he) jotenkin pursuavat elämää. "Äitiäs kans" oli vaikuttava, vaikka aihe olikin ronski.

Paivi kirjoitti...

Pedron naiset ovat kaikki ihania :) Carmen Maura on Penelopen ohella ehdoton suosikkini - niin hieno ja elämänmakuinen nainen. Tuo Rossy de Palma on varsin eksoottisen näköinen minun makuuni, mutta hän oli varsin suloinen Naisia hermoromahduksen partaalla -elokuvassa.

Minusta on tullut suuri Pedro-fani ja omistan melkoisen läjän hänen elokuviaan. Kaikkia en ole vielä katsonut, vaan hamstrannut jostain Anttilan alesta :) Näkemättä on vielä mm. Kika ja Intohimon labyrintti.

Käyhän muuten Sooloilija kilpailuun osallistumassa!! :)

Leena Lumi kirjoitti...

Soolis, onko tässä kaikki Pedron naiset? Mikä oli se leffa, jossa oli vanhempi nainen ja nuorempi mies? Kuka oli se nainen? Hoikka, enempi vaalea kuin tumma, mutta ei blondi, hoikka vyötärö, korkeat korot, ronski, rohkea...Oliko se Kaikki äidistäni? Hemmetti, pitääkö mun ostaa ne vanhemmat filmit, ne olivat huippua!

Tuon tuman muistan Naisia hermoromahduksen partaalla -elokuvasta, mutta siinä oli muitkain naisia...Yks nainen on hukassa...

Sooloilija kirjoitti...

Annie, olen myös nähnyt Ja äitiäs kans-elokuvan. Pidin. Se on meksikolainen ja siinä tutustuin ensi kerran Gael Garcia Bernaliin. Ronski, mutta silti kauniskin.

Päivi, näissä kuvissa huomaa myös eri-ikäisten espanjalaisnaisten tyylikkyyden, ja sen miten jokainen kantaa itsensä ylväydellä. (Minun ainakin pitäisi vähän ottaa mallia heistä!).

Taidankin ruveta uusintakierroksille monien Almodovarin leffojen kohdalla. Ensimmäiset olen nähnyt 80-luvun lopussa, 90-luvun alussa.. niistä ei oikein ole enää mitään muistikuvaa.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, eihän tässä kaikki ole. Oli vain niin paljon tarjontaa, että piti tehdä valintaa.

Pitääkin selvittää ketä nyt tarkoitat. Espanjalaisnäyttelijät kun eivät ole nimiltä tuttuja minullekaan, usein kasvoina vain tuttuja.

Selvitellään. Voi ehkä mennä perjantaihin.
Ja jos joku muu keksii, laittakaa tänne kommenttia.

Yaelian kirjoitti...

Pedron elokuvien naiset ovat kyllä erittäin persoonallisia!Hän osaa valita näyttelijänsä hyvin:-)
Mulla on vieläkin elokuvan toinen puoli katsomatta, mutta piakkoin senkin katson loppuun...

Paivi kirjoitti...

Minulle tulee tuosta "ronski, rohkea, korkeat korot..." kuvauksesta mieleen Carmen Maura, mutta kyllä hän on kuitenkin tumma...

haisu kirjoitti...

Almodóvarin suhdetta naisnäyttelijöihinsä ja etenkin Penelopeen kuvataan hienosti ainakin Volverin DVD:n ekstroista löytyvässä pitkähkössä keskustelussa, jossa Pedro ja elokuvan näyttelijäkaarti istuvat pöydän ympärillä ja keskustelevat leffan tekemisestä. Siellä Carmen Maura toteaa Pedron ja Penelopen suhteen erityislaatuisuudesta pienellä haikeudella maustettuna jotenkin niin, että kyllähän Penelope on Pedrolle erityisen tärkeä, aivan kuten hänkin oli sitä joskus aikaisemmin.

haisu kirjoitti...

Olisiko vanhempi vaalea nainen Kaikki äidistäni -elokuvan Marisa Paredes? On ollut mukana myös Korkeissa koroissa ja Salaisuuteni kukassa.

Sooloilija kirjoitti...

Yael, katsohan elokuva loppuun..
Sanoisin, että ihania ja tosi persoonallisia ovat Pedron elokuvien naiset. Tuntuvat olevan varsinaisia persoonia myös valkokankaan ulkopuolella.

Päivi, minäkin pidän erityisen paljon juuri Carmen Maurasta, mutta olisiko tuo Haisun mainitsema Marisa Paredes juuri se ketä Leena tarkoitti..

Sooloilija kirjoitti...

Haisu, minäkin katson dvd-elokuvista aina kaikki lisämateriaalit. Ne avaavat vielä enemmän ymmärtämään aihetta ja ohjaajaa. On myös kiva nähdä kun näyttelijöitä ja ohjaajia haastatellaan.

Olen myös lukenut, että Pedron ja Penélopen suhde on erityisen läheinen ystävyyssuhde.

Helena kirjoitti...

No muistelinkin, että se oli joku muu kuin Espanja. Olen muuten muuttanut, kun sain liikaa huonoa seuraa.

Sooloilija kirjoitti...

Helena, olet nyt siis Helena, luulin ensin, että uusi kommentoija ;D
Onnea uudelle alulle!