tiistai 9. maaliskuuta 2010

Colin Firth


Colin Firth
*
Tärkeitä tietoja:
* 187 cm pitkä
* syntynyt 10.9.60
* asui elämänsä ensimmäiset 15 vuotta perheineen Nigeriassa 
* tuli kuuluisaksi tv-sarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo Mr. Darcyna. Colinin veljen mukaan hänen ensimmäiset sanansa Mr.Darcyksi valitsemisen jälkeen olivat:
' Darcyko? Eikös hänen kuuluisi olla seksikäs?'
* Oli Mr. Darcy myös Bridget Jones-elokuvissa
* maailman naisista moni on 'ihan hulluna' Coliniin, hänen täydelliseen brittiaksenttiinsa, kihartuviin hiuksiinsa ja ruskeisiin silmiinsä
* Kuulun heihin :D
*
* Nyt Colin on ajankohtainen vakavassa roolissaan A Single Man-elokuvassa, josta hän melkein sai Oscarin.
Upea muuntautumiskykyinen, persoonallinen Colin Firth, joka uskaltaa hypätä ja heittäytyä rohkeisiinkin rooleihin murtautuen ulos perusheteromiehen, kiltin perheenisän tai valloittavan rakastajan rooleista. Hyvä Colin! Palaan A Single Maniin kun olen sen nähnyt.

(Kuvat ylhäältä alas: Bridget Jones, A Single Man, Ylpeys ja ennakkoluulo)

5 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Minä heti hyökin tänne katsomaan postauksen kuvien perusteella, että josko olisitkin jo sattunut katsomaan A Single Manin. Mutta se oli siis perjantaina. Eikö niin?

Minä kuulun myös Colin Firthin fanittajiin, Mr. Darcyakin muistan ihailleeni joskus silloin. Mutta A Single Manissa Firthin rooli onkin sitten jotain ihan muuta.

Vakava, surumielinen ja lohduton mies, joka on menettänyt elämänkumppaninsa. Huh, siinäpä sulateltavaa. Ajattelin itsekin hiukan kirjoittaa ajatuksia leffasta lähipäivinä. Kyllä Colin oli ihan varteenotettava Oscar-ehdokas, vaikken voi piilotella riemuani siitä, että voiton vei lopulta Jeff Bridges.

Sooloilija (=Soolis) kirjoitti...

Sari, näyttää siltä, että Single Man tulee tällä viikolla vasta etelä-Suomen teattereihin. Olen kyllä nyt vihainen, ettei se tule samaan aikaan kaikkiin Suomen elokuvateattereihin. Mutta jos maltan odottaa niin kyllä se parin viikon sisään tulee.

Sitä ennen taidan käydä katsomassa ainakin Alice in Wonderlandin.

Minua kiehtovat aina surumieliset ja vakavat roolit, kuten nyt Colinilla on. Ja kuten oli Brokeback Mountainin näyttelijöillä. Uskon, että surun näytteleminen on vaikeaa. Aina sanotaan, että komediankin tekeminen on vaikeaa, mutta uskon, että suru on vielä vaikeampi.Olen myös sitä mieltä, että kaikista näyttelijöistä ei edes siihen ole.

Luulen, että Jeff Bridgesinkin countrylaulajan roolissa on paljon surua. Upeaa, että hänet palkittiin!

Sari kirjoitti...

Täällä toinen vakavien ja surumielisten draamojen ystävä. Ja tunnustan nauttivani juuri tästä genrestä kaikkein eniten, vaikka minussa edelleen asuu myös se pieni tyttö, joka pitää sadunomaisista tarinoista, sci-fi ja fantasia-leffoista sekä ihan perus-animaatioista ;-)

Hienosti kirjoitat siitä, miten vaikeaa surua on näytellä luontevasti. On näyttelijöitä, joita en osaisi edes kuvitella vakavissa draamarooleissa. Tällaiset roolit kun eivät tosiaan edes sovi kaikille.

Voi hitsi, että mä jo odotan sun ajatuksiasi tästä leffasta. Ja höh, onpa tosi mälsää, ettei leffa tule ensi-iltaan siellä Oulussa samaan aikaan kuin Etelä-Suomessa. Ihan epistä, vihainen olisin minäkin!

Mikaela kirjoitti...

Kah, Mr Darcy on hurmaava molemmissa versioissaan, tosin tämä Ylpeys ja ennakkoluulo Darcy oli *aivan ihana*, äitinikin pitää tuosta Darcysta valtavasti!

lumiomena kirjoitti...

Minäkin fanitan Colin Firthiä. Hän on yllättävän moniulotteinen näyttelijä; Itse pidän totta kai Mr. Darcystä sekä Ylpeydessä ja ennakkoluulossa että Bridget Joneseissa, mutta myös rooli synkeänä Jan Vermeerinä oli mieleeni. A Single Manin pyrin katsomaan sitten, kun se tulee dvd:lle.