maanantai 22. maaliskuuta 2010

Ehkä realistisempi Coco


Tämä Anna Mouglalis'n Coco Chanel
elokuvasta Coco & Igor (ohj. Jan Kounen, Ranska v.-09)
on tummaääninen, vähäsanainen ja -eleinen, ketjussa tupakoiva työnarkomaani, 
jolla on kuitenkin suuri sydän. Hän auttaa ystäviään, tarjoaa heille mm. kotiaan asuttavaksi, koska hänellä on liikaa tilaa. 
Anna Mouglalis'n Coco kävelee lanteet keinuen, suoraselkäisenä, ja hän 
hymyilee harvoin.
*
Audrey Tautoun Coco Chanel oli astetta söpömpi ja mukavamman oloinen. Audreyn Coco hymyili enemmän.
Nyt jälkeenpäin, kun olen nähnyt nämä kaksi erilaista Coco Chanelia, voisin kuvitella, että äskettäin näkemäni Anna Mouglalis'n Coco on ehkä se realistisempi, vaikka pidin tosi paljon myös Audrey Tautoun Cocosta, joka roolityönä tuli paljon lähemmäs kuin tämä hieman kovankin oloiseksi jäävä Annan Coco.
*
 Elokuvana Coco & Igor on taiteellinen, hieman raskassoutuinen kolmiodraamaan keskittyvä intohimotarina, jossa Mads Mikkelsenin säveltäjänero Igor Stravinsky, venäläinen naimisissa oleva suurperheen isä, alkaa rakkaussuhteeseen Coco Chanelin kanssa. 
*
Todella monipuolinen tanskalainen Mads Mikkelsen on jo vuosia ollut oma suosikkini nykymiesnäyttelijöistä. Ja tämä rooli säveltäjä Stravinskyna vahvistaa vain ajatuksiani. Oioi, huokailin alla olevaa kuvaakin:

(Madsista olen kirjoitellut ensimmäisen kerran blogissani jo vuonna 2008, taisin huokailla hänen peräänsä myös viime vuonna !)
*

13 kommenttia:

PupuLihavisto kirjoitti...

Luin taannoin Chanelin elämäkerran (kirjailija Axel Madsen), joka oli kerrassaan mainio lukuelämys:)Tuo Chanel-Stravinsky-leffa on mulla varauksessa kirjastossa. Chanel on kiehtova persoona:)

Sooloilija (Soolis) kirjoitti...

PupuL., kyllä, Coco oli kiehtova persoona. Ja minkä imperiumin hän loikaan!
Molemmat Coco-elokuvat valottavat hieman sitä oikeaa Cocoa, mutta mikähän sitten oli se oikea..

hanne kirjoitti...

Olen myös katsonut molemmat Cocon kuvat..
Pidin omalla tavallaan molemmista...

Sooloilija (Soolis) kirjoitti...

Hanne, samoin, pidin molemmista.

Yaelian kirjoitti...

Tämäkin sellainen leffa,jonka haluaisin ehdottomasti nähdä...

Leena Lumi kirjoitti...

Helppo arvata, kumman minä katsoisin: Annan Cocon!

Sooloilija (Soolis) kirjoitti...

Jael, uskon, että etsit tämän elokuvan käsiisi. Näitkö Coco avant Chanelia?

Leena, arvasin. Toisaalta se toinen elokuva, Coco avant Chanel, kertoo hänen lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Sekin on tärkeää tietoa, jotta voi ymmärtää edes vähän miksi hän oli sellainen kuin oli.

Mikaela kirjoitti...

Minä olen missannut molemmat leffat, toisen Tatoun takia (josta en pidä yhtään) ja toisen juuri trailerin vuoksi, näytti niin pitkäveteiseltä. Se on sääli sillä Coco taas aiheena kiinnostaa kovastikin. Jos pitäisi valita niin kumpaa suosittelisit?

Leena Lumi kirjoitti...

Soolis, en tiedä mikä siinä on, mutta minua kiinnostaa eniten lopputulema ja pidän naisista, jotka tajuavat, mikä on 'homman' nimi. Silloin ei aina välttämättä hymyilytä!

Ja sitten toinen ja oudompi juttu: En millään syty tälle Tautoulle. Onkohan nimi oikein...

Mikä kumma siinä on, että kaikki naiset, jotka näinä päivinä tekevät kuvissa vaikutuksen, tupakoivat? Vrt. Mirren, Buika, Dietrich ja Keira...Joku luulee kohta, että saan bonareita tupakkafirmoilta, vaikka olen lahjonut tyttäreni lopettamaan tupakoinnin;-)

Sooloilija (Soolis) kirjoitti...

Mikaela, jotenkin vaikea sanoa. Coco avant Chanel on perinteisempää elokuvakerrontaa, tämä Coco&Igor on mielenkiintoinen, mutta vähän raskassoutuinen. En ole suuri Stravinskyn raskaan musiikin ystävä, elokuva nimittäin alkaa pitkällä varttitunnin pätkällä, jossa esitellään säveltäjän uusin teos tanssiteoksen kera, joten aika kiinnostunut pitää olla, että jaksaa sen kokonaisuudessan katsoa, 'kelaamatta' siis. Minä vähän harpoin sitä alkua. Minua kiinnosti itse tarina enemmän kuin se musiikkipuoli..

Joten Mikaela, osaatko päättää?

Leena, onhan tämä Anna Mouglalis mielenkiintoisen oloinen näyttelijä, aika särmikkäänkin oloinen.
Audrey Tautou on lahjakas, mutta kaikki eivät hänestä pidä..

Paivi [Hangman's Joke] kirjoitti...

Minä suosittelisin Mikaelalle Coco avant Chanelia. Näin nämä molemmat viime syksynä melkein putkeen ja olen samaa mieltä Sooliksen kanssa, että Coco&Igor -leffan Coco vaikuttaa realistisemmalta kuin Audreyn Coco, mutta Coco&Igor oli kieltämättä hirvittävän raskassoutuinen, sekä tarinankerronnaltaan että kuvalliselta kokonaisuudeltaan. Coco avant Chanel on kevyempi ja perinteisempi.

Sooloilija (Soolis) kirjoitti...

Hangmans's Joken Päivi, just näin!

Mikaela kirjoitti...

Olen päätynyt pitkin hampain Tatoun versioon Cocosta, sillä Igorin 15 minsan musiikkipätkä ei juuri nyt kevätauringon kurkkiessa oikein houkuttele, ehkä ensi talvena ;O)