torstai 18. maaliskuuta 2010

Muuntautumiskykyinen ja persoonallinen Michelle Williams


Michelle Williams
(s. 9.9.80)
on vähän vaille kolmikymppinen naisnäyttelijä, jota olemme saaneet katsoa erilaisissa rooleissa jo pitkään. Moni meistä seurasi Dawson's Creek-tv-sarjaa, joka oli yksi parhaimpia nuorille, ja nuorille aikuisille suunnattuja sarjoja. Menestyksekästä sarjaa tehtiin vuosina 1998-2003.

Michelle Dawson's Creekissä 
*
Michelle Williams on tehnyt monia persoonallisia, tarkkaan valittuja rooleja. Useissa rooleissa hän on saanut tuoda esille omaa persoonaansa itsenäisenä, feministisiä aatteita omaavana naisena. Hän ei ole karttanut rohkeitakaan rooleja. Michelle viihtyy parhaiten lyhyissä hiuksissa, ja hänestä onkin tullut lähes tyyli-ikoni hiustensa vuoksi. Ihan kuten Mia Farrow 60-luvulla.
*
Michelle Williamsin tähän asti suurin ja menestyksekkäin roolityö
oli  Brokeback Mountainin koskettava Alman rooli.
Elokuvan kuvausten aikoihin Michelle ja Heath Ledger rakastuivat, muuttivat yhteen ja saivat vähän myöhemmin Matilda-tyttären. Kaikki päättyi kuitenkin surullisesti, ensin parin eroon, ja siitä muutaman kuukauden kuluttua Heathin kuolemaan. 

 Michelle asuu nykyisin 3-vuotiaan Matildan kanssa kahdestaan New Yorkissa.
*
Nyt Michelle Williams hurmaa uudessa Martin Scorsesen elokuvassa valkokankaalla Shutter Island - Suljettu saari-elokuvassa mystisenä haamuna, joka ilmestyy kuin tyhjästä järkyttävine menneisyyksineen.
Todella hieno rooli Michelleltä, eikä jää yhtään Leonardo DiCaprion varjoon, vaikka kuvissa vähemmän näkyykin. Rooli jää mieliin jylläämään.
*
Tässä yksi kohtaus Brokeback Mountainista, jossa Michelle ja Heath näyttelevät yhdessä.
Tässä lyhyt klippi Shutter Islandista ja sen teosta, lyhyessä haastattelussa myös Michelle.

12 kommenttia:

Katriina kirjoitti...

Michelle W. teki lähtemätömän vaikutuksen Dawson's Creekissä. Läsnäolo ja karisma oli niin käsinkosketeltavaa, samoin tietysti roolihahmon rosoisuus.

Tytti kirjoitti...

Michelle W. tuli minulle tutuksi hienossa ja sympaattisesa elokuvassa nimeltä Station Agent. Samassa elokuvassa hienon roolityön tekee myös ihana Patricia Clarkson.

Sari kirjoitti...

Minäkin ihastuin Williamsiin jo joskus aikoja sitten Dawson Creekissä, joka oli muuten yksi lempparisarjoistani silloin joskus.

Michelle Williams oli todella vahva Shutter Islandissa ja niinkuin olen jo höpissytkin, aiheuttaa minussa edelleenkin kananlihaoireita ja kylmiä väristyksiä suorituksellaan... huh!

Leena Lumi kirjoitti...

Voi, voi!, olen pudonnut junan kyydistä...En muista Brokebackista muuta kuin Jaken, tunteen ja maisemat, mutta tuo nimi Mia Farrow kertoo minulle todella paljon...kaikki muu ihan outoa.

Näyttää siltä, että A Single Man ei saavukaan Suomen Ateenaan...Voiko olla totta?

Rikoin oman sääntöni ja tilasin tänään Woodyn leffan, jota en ole nähnyt;-)

Sooloilija (Soolis) kirjoitti...

Katriina, samaa mieltä Michellestä ja sarjasta.

Tytti, olen myös nähnyt Station Agentin, mainio elokuva.

Sari, yksi lemppareista oli mullakin. Ja tässä uusimmassa hän oli huikea!

Leena, no sunhan pitää katsoa Brokeback uudestaan, jotta huomaat muutkin näyttelijät!

No ei tullut tännekään, vieläkään, siis A Single Man, törkeää. Mutta jospa se vielä tulisi, eletään toivossa.

saya kirjoitti...

Hei! Päätin avata suuni kun täällä kuitenkin ihan säännöllisen epäsäännöllisesti käyn priiffaamassa itseäni elokuvista ja näyttelijöistä. Kerrot niistä tosi kivasti. Kiitokset siis kivasta blogista. Tänne on ilo tulla :)

Ppi kirjoitti...

Muistan myös Michellen Dawson Creekistä.

Sitten ihan asiasta toiseen, miten saat klippejä tänne? Vaihdoin uuden tekstieditorin eikä mulla ole ollenkaan sellaista "lisää video" -nappia mikä siinä vanhassa oli. Höh, pitänee siirtyä takaisin vanhaan..

Sooloilija (Soolis) kirjoitti...

Saya, kiva kun kommentoit. Tervetuloa taas! :)

Ppi, kun otin uuden tekstieditorin käyttöön, en minäkään enää saanut omia kuvaamiani (esim. kissavideoita) näkyviin. Nekin täytyy kai youtuben kautta pyöräyttää eli laittaa ensin sinne ja sitten blogiin. Eli kaikki klipit laitan youtuben kautta. Kopioin linkit tai videon suoraan (jos sen voi kopioida) ja sitten liitän.

Ppi kirjoitti...

Ai noin, siis youtubeen, onpas vähän hölmö käytäntö, miksei voi suoraan, höh. Mutta kiitos kovasti :)

Leena Lumi kirjoitti...

Kunhan sua kiusasin;-) Kyllä minä Heathin huomasin, mutta takuulla vähemmän kuin Jaken.

Hane kirjoitti...

Minä pidin Michelleä aluksi ihan heppoisena tähdenlentona, joka teki vain Dawsonin ja unohdettaisiin sitten...vaan toisin kävikin, hänestä on kehittynyt ihan varteenotettava näyttelijä !

Sooloilija (Soolis) kirjoitti...

Leena, muistatko naisrooleja? ;D

Hane, hänellä on oma tunnistettava tyylinsä. Hän on myös niitä, jotka haluaisin nähdä vielä reilu kuusikymppisenäkin näyttelevän elokuvissa. ELi uskon, että paranee koko ajan.