maanantai 8. maaliskuuta 2010

Oscareita jaettiin

Oscarjuhlan onnelliset palkitut naiset vuonna 2010:
vasemmalta Sandra Bullock, joka voitti naispääosapystin osastaan elokuvassa The Blind Side. Sandra näytti juhlassa kovin vakavalta. Ehkä hän olikin uransa tähän asti kovimmassa paikassa: pääosaehdokkaana mm. konkareiden Meryl Streepin ja Helen Mirrenin seurassa. (Ihan aikuisen naisen ikään on Sandrakin kyllä jo ehtinyt). Jännä tapaus oli myös se, että Sandra palkittiin edellisenä iltana Golden Raspberryllä, ja hän oli itse noutamassa palkintoa paikan päällä. Raspberryt ovat Oscareiden vastajuhla, jossa palkitaan vuoden huonoimmat elokuvat ja näyttelijät. Palkinto tuli elokuvasta All about Steve. Suurin osa näyttelijöistä ei hae itse palkintoa, mutta hatunnosto Sandralle, että hän meni paikalle! Mitä mahtoi Sandra miettiä itse Oscarpystiä vastaanottaessaan iltaa myöhemmin..

Sandra oli myös yksi illan tyylikkäimpiä. Mielestäni.

Ohjaaja Kathryn Bigelow on Oscarhistorian ensimmäinen palkittu naisohjaaja! Siitä hänelle Onnittelut! Elokuva, josta hänet palkittiin on The Hurt Locker, Irakiin sijoittuva ns. sotaelokuva ei kiinnosta minua, mutta iloitsen ohjaajan palkitsemisesta.
Myös Kathryn Bigelow oli yksi illan säteilevimpiä kauniissa puvussaan.
*
 Miespääosa oli loppujenlopuksi kahden vahvan miehen kisa - Colin Firthin ja Jeff Bridgesin. Kummankaan suoritusta en ole vielä päässyt näkemään, mutta uskon, että Jeff Bridgesin palkinto meni täysin oikeaan osoitteeseen. Hänellä on jo pitkä ura takanaan, ja uskon, että palkinto tuli Crazy Heart-elokuvan kantrilaulajan roolin lisäksi vähän aiemmistakin upeista rooleista! 
*
Ja tässä vielä pukuloistoa punaiselta matolta:
Naissivuosaehdokas Vera Farmiga
*
Colin Firth ja italialaissyntyinen vaimo Livia.
*
Iloinen Jake Gyllenhaal
*
Naissivuosaehdokas Pénelope Cruz
*
Neloskanava näyttää tunnin mittaisen koosteen Oscargaalasta
tiistaina 9.3. klo 20.00 alkaen.
Korjaus: Oscargaala kestää Nelosella KAKSI tuntia.

11 kommenttia:

hanne kirjoitti...

Kiitos sinulle Soolis..
Mielenkiintosia asioita filmimaailmasta..
Ehkä katson huomenna oskarigaalan koostetta..

Saima kirjoitti...

En katsonut Oscar-gaalaa, mutta onneksi täältä voi lukea kaiken oleellisen pähkinän kuoresta, ja i h a n a tuo yläkuva (taas kerran)!

Leena Lumi kirjoitti...

No, nyt mä vähän tajuun, miks siitä Colinista naiset niin..., kun mulle hän on vain A Single Man;-)

Vaikka en ole yhtään Penelope-fani, niin upea puku hänellä.

Julianne Mooren olisin mieluusti nähnyt ja Helen Mirrenin, mutta uusi Anna takuulla tarjoaa kuvia heistä jo torstaina. Eikö Julianne saanut mitään tukihenkilöroolistaan A Single Man -leffassa?

Amy kirjoitti...

Ihania pukuja siellä oli näkyvissä :) Koostetta ootellessa!

Ootko miten saanut luotua nuo sivulinkit bannerikuvan alle? Itse osasin vain sen ekan osan, mutta en kuinka niitä sivuja sinne saisi :o

Amy kirjoitti...

Ja justiinsa mie löysinkin vastauksen :P

tuuluska kirjoitti...

Täytyy katsoa huominen kooste, hyvä että sellainen tulee ja kiitos kun laitoit tuohon kellonajan ja päivän esille ^^. Oot valkannut mukavia kuvia.

Sooloilija (=Soolis) kirjoitti...

Kiitos teille kommenteista. Minäkin katson tiistaina koosteen kun en jaksanut yöllä valvoa.

Amylle juuri aloin miettiä selitystä miten nuo jutut laitetaan, mutta löysitkin sitten sen jujun..

Laitoin vielä uuteen postaukseen kaksi kuvaa lisää.

Sari kirjoitti...

On ne upeita, nuo kaikki puvut ja nuo kaikki starat! Nyt kun katson tuota Penelopen kuvaa, niin voi apua, miten tuo puku tosiaan häviää punaiseen mattoon. Auts!

Anonyymi kirjoitti...

The Hurt Locker oli loistava leffa, se että se on "sotaleffa" ei saisi karkoittaa hyvistä elokuvista pitävää katsomasta sitä ;O) Bigelown voitto oli kuin kirsikka kakun päälle, tänä vuonna pystit menivät oikeisiin osoitteisiin! Bullock oli lievästi sanottuna shokissa kiitospuheessaan mutta se nyt oli oletettavaa, onhan tuo kova paikka..

Elisa kirjoitti...

Olen todella iloinen, että Avatar sai vain kolme Oscaria, ja nekin niistä ansioista, jotka sille kuuluvat (ts. ei parhaan elokuvan tai käsikirjoituksen tms). Onnea Bigelow'lle, ja Christoph Waltzille (paras miessivuosa).

Sooloilija (=Soolis) kirjoitti...

Katsoin nyt gaalan. Se on sitä samaa peuskauraa joka vuosi, mutta oma hohtonsa siinä kuitenkin on. Huomaan, että kaikki näyttelijät ovat omina itsenään hyvinkin erilaisia kuin roolinsa. Monet ovat hyvin liikuttuneita ja hauraassa mielentilassa, ehkä ilta on pitkä ja jännittäväkin. Katsoohan heitä kymmenet - ellei sadat miljoonat katsojat ympäri maailmaa. Kyllä siinä nikottelee konkarikin.
Jeff Bridges esim. oli hyvin liikuttuneessa tilassa koko ajan. Ja Colin Firthkin oli hyvin jännittyneen oloinen.
Joidenkin naisten puvut olivat niin tiukkoja, että heillä oli jopa vaikeuksia liikkua niissä. Moni nainen oli myös tv-kameroita varten hyvin vahvasti meikattu.

Tällaisia tuntemuksia itse gaalasta. Moni palkinto meni oikeaan osoitteeseen, ehkä..