keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

James McAvoy - tämän päivän synttärisankari

Skottinäyttelijä James McAvoy täyttää tänään 21.huhtikuuta 31 vuotta.
Onnea hänelle. Uusia elokuvarooleja odotellessa voisin katsoa uudestaan koskettavan irlantilaisen
Inside I'm Dancing-elokuvan, joka kertoo kahden eri tavalla vammaisen nuoren miehen elämästä, heidän ystävyydestään, erilaisuuden hyväksymisestä ja halusta olla 'kuten muutkin'..

James McAvoy tekee järisyttävän roolityön pyörätuoliin sidottuna Roryna, jolla on virtaa, elämänhalua ja kapinahenkeä, mutta hänen sisällään asuu haavoittunut ja haaveileva herkkä nuori mies.
Inside I'm Dancing-elokuvan katsoin yhdessä lasteni kanssa, ja se toimiikin hyvänä valistuksena ja kurkistuksena mm. siihen millaista on elää vammaisena yhteiskunnassamme. Muistan kuinka tyttärien kanssa kilpaa kyyneleitä pyyhimme, hieman salaakin, pitkin elokuvaa.

Yksi kohtaus elokuvasta tässä.
Ja pitempi klippi tässä.

8 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Hieno bannerikuva. Tämä skotti on minulle aivan tuntematon, mutta tuo toinen eli Ewan lukeutuu suosikkeihini. Moulin Rouge oli ihana ja täytyy kyllä ihastella näyttelijöiden laulunlahjoja.

Leena Lumi kirjoitti...

No sattuipas!, sillä julkaisin taas kerran Keiran ja Jamesin kuvat...ja koko Sovituksen kirja-arvostelun.

Onnea sinä hurmaava peto, joka olet parhaimmillasi kirjastoissa♥

Sooloilija kirjoitti...

Helena, olen näihin skotteihin ihan heikkona, samoin irlantilaisiin ;D

Leena, yhteensattuma näytti olevan.
Sovitus on elokuvana mielessäni useinkin, se on jättänyt syvän jäljen.

Tytti kirjoitti...

James McAvoy on symppis. Katsoin jokin aika sitten Sovituksen, ja se oli vaikuttava elokuva. Jäi mieleen pyörimään pitkäksi aikaa. Kirjakin on hieno.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Skotteihin ja irkkuihin heikkona ollaan myös täällä, kuten varmaan tiedätkin :) McAvoy on hieno nuori näyttelijä, jolta voi odottaa vielä vaikka mitä.

Enpä ole muuten tuota Inside I'm dancing -elokuvaa nähnytkään. Pitääpä pistää korvan taakse!

hanne kirjoitti...

Hyvin kiinnostava elokuva..
Onko se leffateatterissa vai videona..?

Ppi kirjoitti...

No hyvänen aika sentään, onnea ihanalle Jamekselle! Tätä en ole nähnyt, mutta hän on ollut niin peijakkaan hyvä niissä elokuvissa mitkä olen katsonut.

Huippuosastoa siis :)

Sooloilija kirjoitti...

Tytti, James tosiaan vaikuttaa symppikseltä, toivotaan, että hän pysyy aina sellaisena mukavana Glasgown poikana..

Päivi, katsoin tuon elokuvan noin vuosi sitten, vuokrasin Makuunista. Sen kansi on typerä ja antaa vaikutelman jostain hassusta nuorisoelokuvasta. Täysin epäonnistunut kansi, myös amerikkalaisten tekemä traileri antaa elokuvasta väärän kuvan. Mutta kannattaa silti tarttua elokuvaan, jo ihan James roolisuorituksen vuoksi.

Hanne, kuten yllä Päiville sanoin niin Makuunista ainakin löytyy. Elokuva on vuodelta 2004, ja sillä on kai kaksi nimeä. Käsittääkseni se on julkaistu Irlannissa nimellä Rory O'Shea was here, mutta täällä muualla sen nimi on Inside I'm Dancing.

Ppi, kyllä, huippuosastoa, ja tämäkin kannattaa katsoa eli etsiä käsiinsä, koska ei ole niin tunnettu elokuva. Ties vaikka jostain Anttilan alelaareistakin löytyisi.. Pitääpä lähteä kaivelemaan.