sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Skottimies EwanEwan McGregor on syntynyt 31.3.71 Skotlannissa.
Hän on naimisissa ranskalaisen Eve Mavrakis'n kanssa ja heillä on kolme tytärtä, joista kaksi on biologista ja yksi Mongoliasta adoptoitu tytär.
Kiinnostuin Ewanista vuosia sitten tyyppinä, sitten vasta elokuvien kautta. Ensin kiinnostuin mukavannäköisestä miehestä, jolla tuntui olevan vahva karisma, huumorintajua ja hauska ulkonäkö, mutta hän ei ollut liian sliipattu eikä imelä. Ewan voisi hyvinkin tulla lippalakki päässä kadulla vastaan ja katsoisin, että siinäpäs kivan näköinen sporttinen mies, iältään 39.
*
Ewan ja vaimo Eve
*
Ewan on niitä näyttelijöitä, joille ei riitä pelkkä filmitähtenä eläminen. Hän on aktiivinen Unicefissa, ja on vieraillut monissa Afrikan maissa Unicefin avustuskohteissa. Myös lapsen adoptointi Mongoliasta osoittaa auttamisen- ja vaikuttamisen halua.
*
*
Ewan on ylpeä skottilaisuudestaan ja hän puhuu skottiaksentilla, joka saa polveni aina veteläksi. (Aiemmin hehkutin toisen skotin, James McAvoyn puhetyyliä).
*
Ewan McGregorin elokuvista joskus oma juttunsa.
 Tässä Young Adam-elokuvassa (kuva yllä) hän on mielestäni vaikuttavimmillaan, mutta hyviä rooleja on paljon, viimeisimpänä The Ghost Writerin päärooli.

11 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Sun polvet menevät veteliksi skottiaksentista...: Sinun on päästävä Skotlantiin!

Tämä Ewan on minulle hieman outo herra, mutta James McAvoyta en pysty unohtamaan...Eikä mun tarvitsekkaan!

Aivan!: Liian sliipatut miehet eivät sytytä. Pitää olla rosoa, särmää, hiljaisten vesien kalojen salaperäisyyttä...

Ppi kirjoitti...

Ewan on tosiaankin monien roolien mies ja mikä hienointa, hän ei jaa yksityisyyttään kaikelle kansalle.

Näitkö muuten sitä ohjelmaa, missä kiersi ystäviensä kanssa moottoripyörällä maita ja mantuja? Se oli semmoinen oma-itsensä -juttu hänestä. Ja mun eka kohtaaminen Ewanin kanssa oli se brittisarja Huulipunaa kauluksessa, voi että se(kin) oli hyvä, sais tulla uusintana, kun kaikenlaisia muitakin tulee jo ties monennettako kertaa.

Sitten tuli se Trainspotting, oijoi :) Olipa kiva sunnuntaipostauksesi, kyl tätä Ewania katselee ja kuuntelee oikein erittäin mielellään.

Leena Lumi kirjoitti...

PS. Hieno teko adoptoida lapsi Mongolista. Kannatan kaikin tavoin huonoissa olosuhteissa elävien lasten auttamista. Olen itsekin mukana. Suosittelen.

hanne kirjoitti...

Hyvin miellyttävä miesihminen...
helposti sydämeni hänelle lahjoittaisin...

Olen katsonut Nuoren adamin joskus...=)

Sooloilija kirjoitti...

Leena, Skotlantiin joskus, juu ehdottomasti.

Ppi, juu katsoin satunnaisesti sitä moottoripyörällä maailmanympäri-sarjaa. Voisi tulla uusintana sekin, samoin kuin Huulipunaa kauluksessa, jota en oikein muista.

Hanne, miellyttäväksi sanoisin minäkin näin tältä tuntumalta.

Youg Adam on yksi vaikuttavimpia elokuvia, ehdottomasti topkympissäni. Eikä ole vielä hyllyssäni, vaikka voisin sen kerran vuodessa katsoakin. ELi ostoslistalle sekin!

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Kuten varmaan Ewanin synttäripostauksestani huomasit ja muutenkin hehkutuksestani, että tässä on näyttelijä myös minun makuun :) Minullakin tuo skottimurre on sellainen veteläksi vetävä, ja jos sitä vielä puhuu miellyttävä-ääninen mies... huh! Minun suosikkini hän on ollut Trainspottingista lähtien.

Sitä fyysisesti rosoisempaa Ewania voi nähdä varsinkin hänen moottoripyörädokumenteissaan, missä mies vetää ystävänsä Charlie Boormanin kanssa läpi maailmankolkkien parta ja tukka loskassa.

Sooloilija kirjoitti...

Päivi, huomasin, sama maku meillä tässä asiassa ;D (ja monessa muussakin)..

Siellä maailmanympärimatkalla hän tutustui kai paremmin Mongoliaankin, ja adoptoi sitten myöhemmin tyttären sieltä.

Katriina kirjoitti...

Ihan sama täälläkin, skottiaksentti saa aivan heikoksi! Ja Trainspottingista se lähti, kiinnostus Ewan McGregoriin. Mahdottoman lahjakas ja monipuolinen mies.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, minä en ole Trainspottingia koskaan kunnolla nähnyt. Katsoin, että se on vuodelta -96, siihen aikaan olin pienen vauvan äiti enkä katsonut niin paljon elokuvia kuin nyt, enkä varsinkaan synkähköjä huumekuvauksia.

Lahjakkaalta vaikuttaa Ewan, laulaa ja tanssiikin.

Mikaela kirjoitti...

Ewanin, oikean Ewanin, parasta antia ovat ne moottoripyörä-dokkarit Long Way Round ja Long Way Down, niistä huomaa miten elämää rakastava ja tasapainoinen mies on oikeasti kyseessä. Minä menetin sydämeni miehelle jo Trainspottingissa eikä paluuta ole, on Viggon ohella suosikkimiehiäni jotka ovat kestäneet aikaa ;O)

Reetta kirjoitti...

Upea näyttelijä, joka ei pelkää heittäytyä rooliin kuin rooliin! :) Itse vaikutuin hänen taidoistaan (ja rohkeudestaan) The Pillow Bookissa.