perjantai 14. toukokuuta 2010

Loput 20 leffa-asiaa minusta

Elokuvapaljastukset ja mieltymykset jatkuvat..
*
31. Pidän Audrey Hepburnia ja hänen roolejaan melankolisina, vaikka hän usein niissä pirtsakkana esiintyykin.
32. Mietin kuumeisesti oliko 90-luku hyvä elokuvavuosikymmen. Englantilainen potilas sekä Neljät häät ja yhdet hautajaiset ovat hyviä esimerkkejä. Eli vuosikymmen oli hyvä, mielestäni.

 33. Ralph Fiennesiä pidän arvoituksellisena persoonana. Hän ei ole paljastanut itsestään paljonkaan.
34. Gregory Peckillä oli ihana ääni !
35. Myös Anthony Hopkinsin ääni on lumoava, välttämättä ei kuulu suosikkinäyttelijöihini muuten..
36. Julianne Moore taitaa olla ihanin ja kaunein punatukkainen ja pisamin varustettu näyttelijä.

37. Olen samaistunut mm. Bridget Jonesiin, vaikken olekaan kahden miehen loukussa, enkä tupakoi, enkä juopottele määräämättömästi. Mutta jokin Bridgetin luonteessa osui kohdilleen..Harmitti, että kakkososa oli niin vaisu, koska alkuperäinen ykkösosa oli niin hulvattoman hyvä!

38. Kyynelehdin Planeettamme Maa-elokuvaa katsoessani ajoittain niin paljon, että vieressäni istuva tytär piti sitä jo hieman surkuhupaisana, vaikka elokuva kosketti häntäkin. Niistin kuulemma liian äänekkäästi ;D
39. Kärsin jos näen elokuvissa eläimiin tai lapsiin kohdistuvaa vääryyttä ja väkivaltaa. 

40. Pidän espanjalaisista elokuvista, erityisesti Pedro Almodovarin tunnepitoisista tarinoista. Myös suuria tunteita käsittelevät flamenco-elokuvat ovat tehneet vaikutuksen, mm. Carlos Sauran elokuvat.
 41. Niinpä pidän myös espanjalaisista näyttelijöistä.

42. Woody Allen on yksi lempiohjaajistani. En ole pitänyt hänen alkutuotannostaan, mutta viimeiset 25 vuotta hän on tehnyt huippuelokuvia!
43. Mietin usein miksi filmitähtien liitot eivät kestä, tai miksi niiden elinkaari on usein niin lyhyt ja kiihkeä. Mietin myös rakastuvatko ohjaajat aina näyttelijöihinsä. 
44. Arvostan elokuvakäsikirjoittajia, mutta en muista heidän nimiään.

45. Pidän Susan Sarandonista. Hänen aktivismistaan, suoruudestaan ja iättömästä seksikkyydestään.
46. Elämäkertaelokuvat ovat vaikeita: toisaalta pidän niistä, mutta joskus häiritsee se, että näyttelijä on niin erinnäköinen kuin se, jota hän näyttelee. Esim. mielestäni Elvistä ei voisi näytellä oikein kukaan, mutta niin vain on eri versioita tehty hänenkin elämästään. Yksi näyttelijöistä on ollut mm. Kurt Russel, josta ei mielestäni saa Elviksen näköistä tekemälläkään..

47. Olen vuosikausia käynyt elokuvissa aina Jouluaatonaattona 23.12. ja/tai Tapaninpäivänä.

 48. Ihailen Kristin Scott Thomasia. Hänen eteerisyyttään ja brittiläisyyttään.Hän on sujuvasti myös 'ranskalainen', avioliiton ja lastensa vuoksi.

49. Tulen vihaiseksi väärin markkinoiduista elokuvista. Sellainen oli viimeksi mm. Aavikon kukka, joka oli todella järkyttävä elokuva, mutta jota markkinoitiin muotimaailman tuhkimotarinana. En ehkä koskaan tule katsomaan sitä uudelleen, niin paljon ahdistuin sen tarinasta: afrikkalaisten tyttölasten ympärileikkauksesta, suoranaisesta silpomisesta. Vaikka järkyttävää kuva-ja asiamateriaalia näytettiin aina hetkittäin, tuntuu minusta, että koko elokuva käsitteli vain tätä yhtä aihetta.

50. Aion katsoa elokuvia ikuisesti ! Ja toivon, että pystyn kokemaan intohimon ja ihastumisen tunteita vielä vuosikymmenienkin kuluttua samalla tavalla kuin silloin kun John Travolta tanssi tiensä sydämeeni Saturday Night Feverissä 70-luvun lopulla.
*
Tarttukaa haasteeseen. Tämähän pistää kunnolla miettimään..

8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tässähän tuli paljon lisää asiaa.En ikinä onnistuisi kokoamaan edes neljäsosaa näistä leffajutuista.Huomioin että pidät espanjalaisista sekä Woody Allenin elokuvista;niin minäkin!'Ja mielenkiintoista,että menet aina jouluaattona elokuviin....

Sooloilija kirjoitti...

Jael, kyllä sinultakin löytyisi varmasti 50 kohtaa. Näitä en miettinyt kovinkaan paljoa, annoin tulla ihan vain tunteella.

Juu siis aatonaattona käyn elokuvissa usein eli 23.12. Jouluaattona ovat elokuvateatterit aina kiinni, samoin 25.12. Sitten ne taas aukeavat 26.12.

tiinanen kirjoitti...

Oon kans miettinyt, että voisin tehdä tällasen listan. :)

Mä kans kiinnitän paljon huomiota näyttelijöiden ääniin, kun mainitsit tuosta Anthony Hopkinsista. Hänellä on kyllä miellyttävä ääni.

Tiina kirjoitti...

Woody Allen kuuluu myös omiin suosikkeihini, Hannah ja sisaret on yksi suosikkielokuvistani. Match Pointin olen samoin katsonut monta kertaa.

Lisäkommenttina en malta olla kertomatta, kun aiemmin tästä keskusteltiin, että näin piiitkän odotuksen jälkeen Crazy Heartin ja se oli kaiken odotuksen arvoinen ja enemmän. Ennenkaikkea koskettava. Hienot roolisuoritukset ja tietysti se musiikki..

Ppi kirjoitti...

Voi että kun tykkäsin! ja tartun, mutta menee varmaan päivä jos parikin, kun ei oikein aika riitä täällä koneella olemiseen :)

Noista äänistä sen verran, että joidenkin näyttelijöiden ääni ns. osuu korvaan :) yksi tällainen mulle on Gwynet Partlow, hänellä on mielestäni erittäin hyvä ääni.

Anonyymi kirjoitti...

tuli paljon asiaa ;O) itse olen viehättynyt Ralph Fiennesiin näin "vanhemmalla iällä", ennen pidin enemmän veljestä.
Tuo Bridget Jonesiin vertaistuminen on varmaan universaalia, jokainen nainen löytää itsestään aina palan Bridgetiä :O)

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Yhdyn tuohon Bridget Jones -kommenttiin minäkin. Ihanan tavallinen, neuroottinen nainen, jollaisia meistä niin monet ovat, ainakin ajoittain.

Ihana tuo perinteesi käydä aina samaan aikaan vuodesta elokuvissa. Pitäisiköhän itsekin kehittää joku vastaava perinne? :)

Elisa kirjoitti...

OLen samaa mieltä melkein kaikista; tykkään Bridget Jones leffoista (vaikka en tykkää Reneestä), Audreystä, Ralphista, Almodovarista, Penelopesta, Woodyn myöhemmästä tuotannosta.

Planeettamme Maa- leffaa en ole nähnyt, pitää laittaa to do listalle.

Hieno lista sulla! =)