torstai 24. kesäkuuta 2010

Lisää kesä-Helsinkiä

Mannerheimin patsasta ja Kiasmaa piti katsella monelta kantilta. 
*
*
Monet ovat kehuneet Kiasman kahvilaa, kahvikupit ovat reilun isot, eivätkä hinnatkaan ole kiskurihintoja.
*
Ja näitä laivaston poikia ei näe oikeastaan koskaan meillä Oulun korkeudella:
*
Vielä myöhemmin tulee muutama kuva, ja tarinaa eräästä kasvisravintolasta ja eräästä museosta, joka oli lapsen silmin katsottuna pettymys..

10 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Voi, teillähän on ollut hauskaa! Mukavaa :)
Turistikierros Helsingissä tekisi varmasti itse kullekin terää.

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

Laivaston poikia ei usein näy tässä satamakaupungissakaan..

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Nyt tulee 10 vuotta täyteen täällä asumista ja edelleenkään en ole kaikkia turistikohteita kiertänyt! Muutama vuosi sitten kun australialainen ystäväni kävi kylässä, kävin ensimmäistä kertaa elämässäni Tuomiokirkossa sekä Uspenskin katedraalissa sisällä... Pitäisi varmaan joskus lähteä ihan kunnon turistin ottein kiertämään tätä nykyistä kotikaupunkia, joskaan en edelleenkään pidä itseäni oikein helsinkiläisenä.

Mukavan näköinen reissu teillä :)

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Jännä seurata matkaasi tänne etelään :) itse en ole muuten koskaan käynyt Kiasman kahvilassa, täytyypä joskus käydä. Kävittekö Kiasmassa?

Sooloilija kirjoitti...

Lepis, juu oikein leppoisaa oli. Ihana kesäkaupunki kerrassaan on pääkaupunkimme.

Hannele, ovat ihana näky aina kun heitä näkee kävelemässä pienissä ryhmissä.

Päivi, aiemmilla kerroilla olen käynyt Tuomiokirkossa ja Uspenskissa, nyt ei käyty. Ai 10 vuotta Helsingissä, onhan sekin jo aika pitkä aika. Minä olen asunut Oulussa jo 21 vuotta ja koen kai pikkuhiljaa olevani oululainen, vaikken ihan kokonaan vieläkään.

Tuure, nojuu, Kiasman kierrokselle ei ehditty kun junan lähtöön oli reilu tunti aikaa. Haluaisin käydä siellä ilman kiirettä, joten ensi kerralla sitten. Mutta Kiasman kauppa ja kahvila siis testattiin.

SusuPetal kirjoitti...

Helsinki on hyvä kesäkaupunki. Kiva, kun tapasitte Jaelin myös.

Aurinkoista juhannusta, Sooloilija.

Leena Lumi kirjoitti...

Voiko tuo kaunis tumnma kukka olla petunia! Pakko katsoa sitä, kun olit pojat 'hämärtänyt';-)

Voisin syödä monta tuoretta croissanttia joka aamu! Ai, miten hullu tunnustus...

Sooloilija kirjoitti...

Susu, kiitos, oli meillä hauskaa, jo siksikin kun tavattiin Jael.

Leena, no niinpä näyttää petunia olevan, aika tumma tosiaan ;D En minä noita poikia ole hämärtänyt, piti vain zoomailla niin paljon, että tuli hieman epätarkka kuva..

Croissantteja tosiaankin voi syödä vaikka kuinka monta jos on tarjolla! Kalorimäärää ei sillä hetkellä halua ajatella, mutta yhdessäkin on aikas paljon!

Leena Lumi kirjoitti...

Tiedätkö, palasin tänne takaisin, kun muistin tuon ruman rakennuksen ja aloin Reimalta (entinen hesalainen) kysellä, että 'mikä hirvitys se on'. Se on kuulemma Kiasma. Kaikkea sitä saa rakentaakin. Ja se on kuulemma TAIDEnäyttelypaikka...Ja Marskin patsas sen vieressä...

Palaan vielä noihin petunioihin, kun juuri niitä ihmettelin Sarin blogissa. Etsin keväällä tietynväristä pelakuuta, mutta se väri löytyi vian petuniassa. Ajattelin: Petunia, äitini ja mammani kukka, kaikki paikat niitä täynnä...en ostanut. Nyt olen huomannut, että se on kokenut uuden tulemisen ja hyvin jännittävissä väreissä. Naapurin rouvalla on juuri tuota tummaa ja valkoista laitettu isoon ruukkuun. Näyttää kivalta.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, minä en olisi noin jyrkkä: minusta joskus uusi ja vanha sopivat yhteen. Paikka vain on hieman ahdas Kiasmalle, jokin ilmavampi paikka olisi sille ollut parempi. Se on sisältä ilmava, raikas ja kaunis pyöreine muotoineen. Ei kaikki vanha vain ole kaunista, kyllä uusikin voi olla kaunista. Mutta katsojan silmässä, tämä on oma mielipiteeni vain.

Petuniat on kestäviä kesäkukkia, paahteessakin ne jaksavat kukkia. Mutta en ole itselleni ostanut varmaan koskaan..