sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Prince of Persia - tämän vuoden kassamagneetti?

Ajatuksia, joita tuli mieleeni Prince of Persiaa katsoessani:

* omalla kohdallani on vain yksi syy katsoa tämä elokuva: 
Jake Gyllenhaal (ja siinä onkin sitten aika paljon syytä!)

* Miksikähän naispääosaan on valittu botox-huulinen brittinäyttelijä Gemma Arterton, koska naisessa ei ole karismaa, ei viehätysvoimaa eikä hän 'riitä' näyttelemään suuressa valkokangasproduktiossa.

* Elokuva muistuttaa hyvin paljon Pirates of Caribbean-elokuvia, onhan tuottajakin sama henkilö. Onko tuottaja Jerry Bruckheimilla jäänyt sama levy päälle.. Pauhaava elokuvamusiikki ja näyttelijöiden roolihahmot ovat kuin toistensa kopioita. On hyviksiä ja pahiksia, ja hyviksiksi luullut henkilöt muuttuvatkin lopussa pahiksiksi, ja toisinpäin..


* Kuka jaksaa katsoa miekkataisteluita kun niitä tulee kuin liukuhihnalta. Kolmaskymmeneskahdeksas miekkataistelu alkaa jo haukotuttaa.. Jake pomppii komeasti muinaisen kuvitellun persialaiskaupungin kattojen päällä ja yli. Joskus ohjaaja Mike Newell ja tuottaja Bruckheim ovat tajunneet hidastaa kuvaa juuri silloin kun Jake tekee jotain, jossa hänen kaunis ja treenattu vartalonsa pääsee erittäin hyvin oikeuksiinsa. Nam ;D
Pysäytyskuvat ja hidastukset ovatkin ihan komeaa katseltavaa, niistä tulee ihan elokuvan suola ja sokeri.

 * Jake Gyllenhaalin ja naispääosan Gemma Artertonin henkilökemia on laimeaa. Katsojalle ei välity suuren rakkauden tai intohimon tunnelmat.

* Silti, kaikesta kritiikistäni huolimatta, nostan hattua Jake Gyllenhaalille, joka tekee roolinsa täysillä, silti huumorin pilke silmäkulmissaan. Elokuvan pelastus on juuri se, että näemme monissa kohtauksissa Jaken hymyilevän, ainakin silmillään.


* Ohjaaja Mike Newell on tarttunut tuottajansa kera suurhankkeeseen, ja onhan siinä ulkoisesti onnistuttukin. Komeaa katseltavaa se on. Ehkä joskus riittää se, että on silmille enemmän ravintoa.. Vaikka onhan kauneuskin katsojan silmässä. 
Ohjaaja Mike Newellin aiempia töitä ovat mm. Neljät häät ja yhdet hautajaiset, Harry Potter ja liekehtivä torni, Rakkautta koleran aikaan sekä nyt tämä kassamagneetiksi tarkoitettu elokuva.

* Oliko se tämän vuoden kassamagneetti? En ole ihan varma.

* Mutta yhdestä asiasta olen varma: tämä Prince of Persia räätälöitiin Jake Gyllenhaalille. Hänhän on ihan Prinssi ! Rohkea, Kaunis, Komea, Oikeudenmukainen, Lempeä, Hauska ja sopivasti Viettelevä.

14 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tuon voisikin nähdä ihan Gyllenhaalin vuoksi;D

Birgitta kirjoitti...

Jo toinen virhelukemani tänään: Kissamagneetti ;-)

No, saitpahan sitten ainakin silmäniloa, jos muuten miekkailukohtauset alkoivat kyllästyttää. Tuota miestä voisi katsella pidempäänkin ja jos silmät sillä vilkkuu kauniisti, niin ehkä elokuva onkin vain sen takia katsomisen arvoinen.

Mutta onhan se joskus tosi tylsää, että joku ohjaaja jää vanhaan kiinni. Oma tyyli on ihan hyvä olla, mutta rahakas kopioiminen ei voi viedä kovin pitkälle. Kai.

Iloa viikonloppuusi =)

hanne kirjoitti...

Minäkin voisin katsella häntä, Jakea..
missäs muissa leffoissa hän on näytellyt?

Sooloilija kirjoitti...

Jael, kyllähän sen voi katsoa, ottaa rennosti ja olla ajattelematta paljon mitään. Ja vain katsella, häntä.

Birgitta, hauskasti luit ;D Silmät vilkkuivat kauniisti, ja se on aina ihana nähdä kun ihmisellä on pilkettä silmissä.

Hanne, lista on pitkä. Hänen uransa on kestänyt jo ainakin 15 vuotta vuotta, vaikka ikää on vasta kohta 30v. Kait Brokeback Mountainin olet nähnyt? Imdb:stä tai Wikipediasta löytyy hänen nimellään paras listaus hänen elokuvistaan.

Leena Lumi kirjoitti...

Soolis, sano, että tämä ei ole SE Jake Gyllenhaal leffa, jota minä olen odottanut. Eikö ole tulossa joku muu Jake -leffa?

Sooloilija kirjoitti...

Leena, ei tietenkään. Dvd:ltä minä tämän katsoin.
Odottelemme LOVE AND OTHER DRUGS-elokuvaa. Sen ensi-ilta on teattereissa joulukuun lopussa.

Anonyymi kirjoitti...

Minä taas pidin niistä miekkataisteluista, mutta olenkin pelannut POP-pelejä aika kauan joten odotinkin sitä. Gyllenhaal on täydellnen prinssi ;O)

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Harry Potter ja Liekehtivä pikari, ei Liekehtivä torni ;-) (piti korjata kun sattui silmään...)

Olen Soolis kanssasi samaa mieltä, että *jos* tuossa leffassa ei olisi ollut niin karismaattinen pääosan esittäjä, niin sitä ei olisi jaksanut katsoa sillä se oli hiukkasen tylsä. Mutta tuollaista Gyllenhaalia katsoo missä vaan... ;-)

Sooloilija kirjoitti...

Mikaela, olen niitä ihmisiä, jotka eivät eläissään ole pelanneet mitään tietokoneella, juu! Aiemmin en edes tiennyt, että tästä POP:sta on ensin tehty peli.. Se selvisi silloin kun tätä elokuvaa oltiin kuvaamassa. :D

Täydellinen Prinssi, kyllä!

Päivi, minäkin koin tämän elokuvan hieman liian ylipitkäksi, ja ne miekkailut alkoivat aina uudestaan.

Mutta Gyllistä oli tässä erityisen ihana katsella. Uusia rooleja häneltä taas odotellessa..

Merja kirjoitti...

Mitäs mieltä olet Gyllenhaalin uudesta ihastuksesta? Minusta vaikuttaa liian lapselliselta kypsälle Jakelle..

Sooloilija kirjoitti...

Merja, ;D, periaatteessa niinku uskon rakkauteen, mutta tämän jutun kohdalla olen hieman epäröivä. Näin äskettäin Taylor Swiftin haastattelun, joka oli tehty viime vuonna, ja silloin hän vielä asui kotona vanhempiensa luona. Joten.. Sieltä suoraan Jaken syliin..

Mutta katsotaan nyt mihin se kehkeytyy.

Luin, että Kate Winsletin muutaman kuukauden mittainen kiihkeä suhde mallimieheen on jo loppunut.

Ei se kestä. Ei monillakaan. Harvoilla.

Sari kirjoitti...

Moi Sooloilija, pitkästä aikaa löysin tieni tänne minäkin. Tämä elokuva on minulta vielä näkemättä, jotenkin suhtaudun pienellä ennakkoluulolla tätä leffaa kohtaan sen ollessa Disneyn kamaa. Niin moni tämäntyylinen Disney-tuotanto on tuottanut pettymyksen. Eli tässä kohtaa ei auta edes Jake Gyllenhaal. Mutta ehkä katson tämän vielä jossain vaiheessa.

Mutta samaa piti minunkin tässä kauhisteleman, että Gyllenhaal on sitten mennyt seurustelemaan Taylor Swiftin kanssa? Voe ei!

Leena Lumi kirjoitti...

Mikä helpotus! Silloin meillä on aikaa oikein leffateatteriin ja olen jo Lumimiehelle rummuttanut...

(Kiitos niistä ohjeista. Hän ei ole ehtinyt vielä soveltaa/yrittää, mutta kohta kyllä...)

Sooloilija kirjoitti...

Sari, minäkin aina suhtaudun pienellä ennakkomielipiteellä kun on Disney tuottajana..
Mietin juuri kohderyhmää tälle elokuvalle. Ketkähän kävivät eniten esim. elokuvissa tätä katsomassa..

Leena, minäkin ajattelin käydä elokuvissa viimeistään joulun aikana, tai Uudenvuoden aikaan.. Vaikea vielä sanoa, mutta jossain välissä kuitenkin. Joululomaahan mulla ei ole töistä kuin ruhtinaalliset 4 päivää..