sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Pieni maistiainen Tanskan matkaltani

Näkymä tanskalaisen majatalon kylpyhuoneesta
*
Olen palannut Kööpenhaminan reissulta. Tässä yllä yksi kuvamaistiainen.Olen täydellisen tyytyväinen siihen, että valitsin Bed&Breakfast-majoituksen matkustaessani lapseni (11v.) kanssa. Meitä hemmoteltiin ja meidät huomioitiin henkilökohtaisella palvelulla. Joka aamu saimme vastapaistettuja sämpylöitä ja mukavia terveisiä emännältä korttiin kirjoitettuna. Kanssakäyminen talon isäntäpariskunnan kanssa oli luontevaa, mutta ei tungettelevaa.
Kerron lisää myöhemmin.
*

9 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta! Juuri tuon tapaisessa talossa asui Kööpenhaminassa isotätini,ja muistan,kuinka vietin kerran osan lomasta hänen luonaan,ja näkymätkin olivat samantapaisia.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Kööpenhamina vei palan sydäntäni viime joulukuussa, jolloin vierailin kaupungissa ensimmäistä kertaa. Silloin päätin, että palaan sinne joskus ja mielelläni vielä lasten kanssa. Sinun matkaseuralaisesi on isompi kuin omani, mutta olisi silti hauska kuulla, mitä kaikkea koitte. Jään siis odottelemaan jatkoa.

Hyvää kotiinpaluuta. :)

Sooloilija kirjoitti...

Jael, eivätkö olekin jänniä nuo talot! Niin erilaisia kuin meillä täällä. Kiva kuulla, että sinulla lapsuusmuistojakin Tanskasta.

Katja, kiitos. Niin vei minunkin sydämestäni palan. Siitä on vuosia kun viimeksi kävin ja nyt kaikki mukavat fiilikset taas palautuivat.

Kerron lisää kunhan saan kuvia hieman käsiteltyä.

jaana kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa mukavalta. Kööpenhamina on itseltäni vielä kokematta, mutta eikö se ole niin, että hyvää kannattaa odottaa ;)

hanne virtauksesta kirjoitti...

Oi miten ihana, harmoninen maisema, tunnelma..
Varmaan ihana reissu oman tyttären kanssa..
ihanaa sunnun tai-iltaa =9

Katriina kirjoitti...

Onpa hauska talo! Kylpyhuoneen ikkuna on muutenkin kiva ylellisyys.
B&B vaatii kyllä sosiaalisuutta kummaltakin osapuolelta, joten ilmeisesti asiakkaatkin valikoituvat oikein:)

Sooloilija kirjoitti...

Jaana, hyvää kannattaa odottaa. Minä niin ihastuin siihen aitoon rentouteen. Pyöräliikenne on siellä vilkasta, samoin autoliikenne. Turisteihin suhtautuvat aina hymyillen.

Hanne, reissu oli ihana. Ikuisesti varmaan tyttärenkin mieliin jäänyt. Toivottavasti tulee lisääkin samanlaisia reissuja.

Katriina, kylpyhuoneen ikkunoita näkee paljon Ruotsissa ja Tanskassa. Miksei meillä!?

Sosiaalisuutta sopivasti, ei kuitenkaan liikaa. Tietenkin riippuu majatalon pitäjistä.

Leena Lumi kirjoitti...

Oi, minun sydämeni on monissa palasissa maailmalla ja yksi on Odensessa Tanskassa. Tanskalaiset ovat mielettömän ystävällisiä ja kukaan ei ole sieltä mitään valittanut.

11-vuotiaan kanssa on vielä kiitollista matkustaa. Kodinomaiset hotellit ovat usein paras valinta ja usein niistä tuleekin useamman reissun myötä 'kotihotelleja', joihin palataan matka matkan jälkeen mennessä tai tullessa.

*****

Tuo kylppärin ikkuna. Näin kerran jossain sisustuslehdessä kylpyammeen talon toisessa kerroksessa ja siinä oli ikkuna mahtavalla näköalalla ja se oli Suomesta! Siitä lähtien olen siitä haaveillut.

Sveitsissä muistan ylhäältä alpeilta erään hotellin ja vessan pienen ikkunan, josta näkyivät juuri sopivasti alppien lumiset huiput.

Nyt eikun seuraava reissu syksyksi, joka on loistavaa aikaa matkustaa esimerkiksi Keski-Eurooppaan.

Sooloilija kirjoitti...

Leena, minäkin olen joskus Odensessa käynyt. Hurmaava paikka sekin.
Kodinomaiset hotellit, majatalot ovat kaikinpuolin kivoja. Niistä jää hyvä mieli, sillä majataloja pitävät yleensä tosi ihanat ihmiset!

Kyllähän tässä olisi ihana lähteä johonkin syksylläkin. Katsotaan!