perjantai 25. tammikuuta 2008

Heath Ledger 4.4.79 - 22.1.08Keskiviikkoaamuna 23.1.08 sain hyvin varhain yksinkertaisen tekstiviestin, jossa luki, että "Se on Heath Ledger kuollut". Lempielokuvani Brokeback Mountainin näyttelijä, yksi lempinäyttelijöistäni. Siitä alkoikin sitten koko päivän, ja tähän päivään asti kestänyt loputon tiedonhaku. Mihin? Miksi? Mitä on taustalla? Mitä oikeasti tapahtui?
Olen ollut surullinen, ja miettinyt kuolemaa taas myös omien läheisten kautta. Olen vaihtanut ajatuksia ystävien kanssa. Kaikki olemme olleet niin yllättyneitä ja ällikällä, että miten näin pääsi tapahtumaan! Sellaisia kommentteja kuin "Hollywood on kova maailma, jossa huumeita käyttävät lähes kaikki" on heitetty ilmaan.

Tiedämme nyt tiedotusvälineistä, että hän oli muutama kuukausi sitten eronnut näyttelijä Michelle Williamsista, heillä on 2-vuotias tytär Matilda. Tiedämme myös, että Heath Ledger oli erikoislaatuinen australialainen, hieman kapinallinen, kärsi rankasta unettomuudesta sekä eron ja työpaineiden mukanaan tuomasta stressistä. Häntä on sanottu avuliaaksi ja helläsydämiseksi luonteeksi, joka kuvauspaikoilla sai aina kaikki tuntemaan olonsa rentoutuneiksi.

Brokeback Mountain oli hänen suurin roolityönsä, ja myös riipaisevin ja syvällisin, mielestäni. Hän elää siinä Ennis Del Marin roolin sydänverellä, tukahdutettuun rakkaudentunteeseen niin hyvin eläytyen.

Näen Heath Ledgerissä jotain samaa kuin Marlon Brandossa ja James Deanissa; toisaalta elämänliekki on niin valtavan vahva, mutta taiteilijan herkkyys estää joskus elämästä ns. normaalia elämää. Marlon Brando sai kyllä elää vanhaksi, mutta hänenkin oikeassa elämässä oli aika paljon tragedioita.

Nyt minä en yhtäkkiä löydä tarpeeksi sanoja, jotka kuvaisivat sitä tunnetta minkä Heath Ledgerin kuolema minussa herättää.

Jatketaan juttuja. Laitan Heathista varmaan vielä lisääkin. Asia on vielä jotenkin niin tuore ja lähellä.

Ei kommentteja: