sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Frida Kahlo - henkilönä ja elokuvanaEnsin oli Frida Kahlo (6.7.1907-13.7.54), meksikolainen taiteilija, joka joutui nuorena raitiovaunuonnettomuuteen ja eli koko elämänsä valtavien kiputilojen ja leikkausten kanssa luoden samalla uraa taiteilijana.


Kuvassa Frida Kahlo 1930-luvulla; hieno ja värikäs kuva, tyylikäs ja persoonallinen nainen!

Hän maalasi erikoisia omakuvia, jotka kertoivat suorasukaisesti hänen omasta elämästään ja kokemuksistaan. Tosi vaikuttavia kertomuksia kivusta, keskenmenosta, ja rakkauden raastavuudesta.Sitten 2000-luvun alussa, meksikolaissyntyinen näyttelijä Salma Hayek teki hänestä elokuvan ja näytteli pääosan. Siitäkin tuli hyvä ja koskettava teos. Salma oli Frida. Elokuvan suunnittelu ja teko kesti vuosia ja koko sen ajan Salma Hayek muuntui Fridaksi. Näin hän on kertonut haastatteluissa. Elokuvasta tuli vahva ja aistillinen tarina kahden taiteilijan myrskyisästä, mutta rakkaudentäyteisestä elämästä.

Frida Kahlon elämä ja maalaukset olivat värikylläisiä. Vahvoina väreinä punaista, vihreää, mustaa ja valkoista. Hän kuvasi naisen elämää, joka oli intohimoista ja täyttä, vaikkei hän aina päässyt kunnolla edes liikkumaan.

Arvostan suuresti Frida Kahlon maalaustaidetta ja haluaisin joskus nähdä niitä maalauksia ihan oikeasti. Laitan alle kuvan Salma Hayekista Fridana. Yllä oleva kuva on yksi Fridan maalauksista.

Ei kommentteja: