perjantai 21. maaliskuuta 2008

Samuli on ihana!Muistin viime minuuteilla Samuli Edelmannin Virsiä-konsertin tv:stä tänään. Tein lasagnea sekä mämmiherkkua vaniljavaahdosta ja rahkasta, Samuli lauloi taustalla, välillä kävin häntä vilkaisemassa. Se kirkko oli ihana vanha puukirkko. Tarkistin myöhemmin levyni takakannesta, että levy on äänitetty Luhangan kirkossa kesällä 2007.
Ohjelmassa kuvattiin Samulia myös kotonaan Maltalla.. Hän sukelsi, lauleskeli kotona ja nautti lämpimästä ilmasta perheensä kanssa. Tuli mieleen, että mahtavan irtioton ovat pystyneet perheenä ottamaan ja muuttamaan hieman harvinaisempaan kohteeseen; Maltalle.

Levy soi nyt täällä kotona ja luo hyvää ja rauhallista tunnelmaa. Ulkona aurinko paistaa, ja Samuli laulaa virsiä bändin säestyksellä. Laulajan herkkyys ja oma liikuttuminen kuuluvat levyltä. Yksi suosikeistani on Käy yrttitarhaan polku; sen sanoitukset koskettavat näin Pääsiäisen aikana. Virsi päättyy koskettavasti sanoihin: Hän kuoli kaiken täyttäen, mutta tie oli tuskainen.

Kaikkia virsiä voi laulaa mukana, ne ovat niin tuttuja. Jo lapsuudesta. Lapseni kyllä totesi, että "äiti, älä ihan koko ajan laula!".

(Suonette anteeksi tuon teinimäisen otsikon, mutta Samuli Edelmannin kohdalla tulee ihana-sana mieleen!)

3 kommenttia:

tuike kirjoitti...

Edelmania minäkin kuuntelen, mutta en oikein kumminkaan tykkää. Virret on tuttuja ja kauniita, mutta minua ei sytytä tämä "hengellinen humppa". Niinkuin ystäväni sanoi:" Kaikki muu on ihmisistä, mutta virret Jumalalta." Siltä minustakin alkaa aina tuntua, kun kuulen uusia virsisovituksia. Silti ostin Edelmanin virsilevyn, kun tykkään hänen tulkinnoistaan kevyen musiikin puolella. Ja näyttelijänä hän on minusta loistava.

Jyrki Hämäläinen oli nuoruuteni suuria vaikuttajia, eihän silloin muita nuorisolehtiä ollut kuin suosikki. Tuli ihan sellainen olo niinkuin joku tuttu olisi kuollut. Olin aivan unohtanut, että hän toimi Suosikissa vielä pitkään sen jälkeen, kun olin lopettanut Suosikin lukemisen.

Kiitti noista elokuva vinkeista. Minulle on nimittäin käynyt niin, etten jaksa lukea ohjelmatietoja, kun kanavia on nykyään niin monia. Ystävät sitten joskus vinkkaa, että nyt tulis hyvää ohjelmaa telkusta.

Ja mukavaa Pääsiäistä! Käy kirkossa, jos sellainen ajatus mielessäsi kävi. Minä käyn kerran vuodessa kirkossa, kiirastorstaina. Kirkossa on silloin "oikea viritys".

Sooloilija kirjoitti...

Juu, kiitos ajatuksistasi. Minäkin käyn kerran pari vuodessa kirkossa, ja se on yleensä Jouluna ja Pääsiäisenä.

Samuli laulaa näyttelijän äänellä. Monet laulavat näyttelijät tunnistaa juuri sellaisesta kertovasta tavasta laulaa. Nyt mietin ostaisinko Vuokko Hovatan levyn. Hän laulaa levyllään mm. Aulikki Oksasen runoja.

Nautitaan näistä pitkistä päivistä.

violet kirjoitti...

Mitä luulet, voisinko tykätä tuosta levystä kun jostakin syystä en tykkää Samulista? En edes tiedä mistä syystä, jostakin vaan olen sen itselleni kehittänyt.

Pelkään että virret menevät "pilalle" päässäni jos tulkinta onkin jotakin mistä en pidä.