maanantai 28. huhtikuuta 2008

Julkkisten ulkonäkörasismia, nyt olen vihainen!

Oikein vihaksi pistelee tämä iltapäivälehtien aika uusi tyyli puuttua tosi paljon julkisuuden ihmisten painonvaihteluihin, lihomiseen ja laihtumiseen. Mietin, että tähänkö nyt on tultu; edustaako näiden lehtien tyyli kirjoittaa jonkun tietyn ihmisen lihomisesta sellaista yleisesti vallitsevaa olotilaa: että on ihan okei haukkua jotain ihmistä julkisesti punkeroksi, läskiksi, kulahtaneeksi, muhkeaksi....!

Vilkaisu tämän päivän Iltasanomien viihdesivujen otsikoihin ja kuviin saa minut ihan oikeasti voimaan pahoin:

* "Vau mitkä muodot Halle Berry"
* "Robbie Williams lihonut punkeroksi"
* "Uhkea Britney bikineissä"
* "Liz Hurley kuumassa mekossa"

Siis kaikki nämä idioottimaiset otsikot tämän päivän lehdessä!

Esimerkiksi näyttelijä Halle Berry on saanut vauvan 6 viikkoa sitten, Britneykin yrittää varmaan tosissaan (?) ja Robbie Williamsin paino-ongelmista tiedämme jo; hänen painonsa nousee aina silloin kun hän on tauolla esiintymisistä ja uuvuttavista kiertueista. Jospa hänen painonsa onkin noussut vain siitä syystä, että armoton rääkki ja stressi on poissa, ja tilalle on tullut nautiskelevaa elämäntyyliä läheisten ystävien kanssa. Kuvakin oli otettu golfkentältä. Asioilla on aina monta näkökulmaa. Ja on ihan hirveää, että lehdet muokkaavat ihmisten mielipiteitä tällaisilla hirveillä otsikoilla. (Niin, ja minä olen aina henkeen ja vereen Robbie Williamsin puolella, kerron joskus...).

EN todellakaan laita tähän yhtään kyseisessä lehdessä ollutta kuvaa, enkä linkkiä. On niillä katsojia ja lukijoita muutenkin. Minäkin. Sillä eihän niiltä voi välttyäkään!
Ei kun, laitankin tähän tippaleivän kuvan. Ihan uhallakin eli sopii juttuun eli syödään hyvällä mielellä tippaleipiä kun on vappukin kohta!


Muistan hyvin kuinka eräs nuorehko suomalainen naisnäyttelijä kertoi avoimesti kerran lehtihaastattelussa, että häneltä kysytään koko ajan, että onko hän raskaana kun näyttää siltä aina välillä. Hän kertoi vastanneensa toimittajalle, että "on munkki maistunut". Se oli jotenkin niin nappiin sanottu! Itsekin olen sitä joskus viljellyt omalla kohdallani, vaikkei kukaan olisi mitään sanonutkaan. .

Onneksi en ole kuuluisa, sillä minunkin painoni vaihtelee aina. Siitä ei kukaan kirjoita mitään ilkeää julkisesti, onneksi.

16 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Näinhän se on...
Ns. muotitoimittajat luovat inhokkeja ja suosikkeja.
Ja nuoriso imee niiden sanat itseensä. =(

Sooloilija kirjoitti...

Niin, mm. koulukiusaamistapaukset ovat varsinkin tyttöjen kohdalla nykyään hyvin ulkonäköön liittyviä. Ja tämmöisistä julkisista kommenteistahan se just lähtee..

Merja kirjoitti...

Täällä myös yksi Robbie-fani.

Ja joo, en muutenkaan ymmärrä ulkonäkökeskeisyyttä. Tuommoinen kirjoittelu on niiiin rasittavaa.

Sooloilija kirjoitti...

(Tämä poikii nyt vielä myöhemmin Robbie-juttua kun tulin aloittaneeksi puhetta hänestä. Kiva kuulla muidenkin pitävän hänestä!) ;-)

Helmiina kirjoitti...

Harhaudun nyt ihan aiheesta, mutta huomasin sivupalkissa Match Pointin. Mitä pidit?

Sooloilija kirjoitti...

Voi, minä jostain syystä tykkäsin Match Pointista ihan hirveästi, vaikka se onkin kylmä ja aika rajukin elokuva. Jonathan Rhys Meyers on aivan huippu roolissaan! Ehkä kirjoitan joskus enemmänkin tästä elokuvasta. Se on arvoituksellinen, vähän epärealistinen, mutta silti niin tottakin..

marko77 kirjoitti...

Niin, ei sitä muisteta, että he (julkimot) ovat tavallisia ihmisiä - jotka lihovat, laihtuvat, sairastuvat..Kyllähän tuo julkkisten hehkuttaminen menee liiallisuuksiin - samanlaisia ihmisiä he ovat kuin muutkin.

Miksei kukaan kirjoita suomalaisista naisista - he vasta kauniita ovatkin..:)

Sooloilija kirjoitti...

Juu esim. Outi Mäenpäätä haastatteli Arto Nyberg sunnuntaina telkkarissa; siinä on kyllä karismaattinen, ihana aikuinen nainen, jolla on paljon sanottavaa ja annettavaa! Oli juuri kirjoittanut runokirjankin.

Ja paljon muitakin hienoja suomalaisia naisia on joita voi arvostaa; esim. näyttelijä Seela Sella on upea! Samoin laulajissa on paljon vahvoja naisia Suomessa; Maija Vilkkumaa, Anna Eriksson, Paula Koivuniemi... ja ketäs niitä nyt onkaan kun ei kaikkia tule mieleenkään.

Kyllä nyt pitäisi ruveta enemmänkin puhumaan VAHVOISTA IHMISISTÄ ja laittaa sivuun ne ainaiset ulkonäköasiat!

Helmiina kirjoitti...

Olen nähnyt ko. elokuvan. On hauska tietää mitä toinen ajattelee samasta elokuvasta ja verrata sitten sitä omaan näkemykseensä. Minulle tuosta jäin päällimmäiseksi tunteeksi ahdistus. Mutta ehdottoman kiinnostava ja toimiva.

-Anne- kirjoitti...

Ei ihme että syömishäiriöt kukoistavat.

Tuosta tuli mieleeni se, kuinka taannoin luin pitkästä (olikohan se viime vuonna) Aku Ankkaa, ja tyrmistyin kun siinä oli kohtaus missä pari hanhitipua vihjailivat että Iinekselle on tullut pömppövatsa! Siis AKU ANKASSA!!!

-Anne- kirjoitti...

Ja painovirhepaholainen iski - piti sanoa että luin pitkästä aikaa, sana tippui välistä.

Sooloilija kirjoitti...

Tätä on nykyään Aku Ankassakin tätä ulkonäköön kohdistuvaa arvostelua, joka kohta tosiaankin mielletään ihan jokapäiväiseksi ja sallituksi tavaksi. En pidä!

Liivia kirjoitti...

Minusta vain missien ulkonäköä kyseisissä kisoissa saa arvostella, koska ovat sinne itse vartavasten arvosteltaviksi menneet.
Tietty toimittajakaarti on nykyään kuin hyeenalauma, hyi.

Anteeksi vaan, mutta minä en oo koskaa ymmärtänyt mikä siinä Robbiessa niin kivaa on...

Sooloilija kirjoitti...

Se onkin jännä ilmiö tämä,että Robbiesta joko tykätään kovasti, tai sitten ei ollenkaan. Kirjoitan siitäkin joku päivä..

Mutta sen voisin sanoa, että olen nähnyt hänet keikalla, noin kahden metrin päästä..ja se muutti aika paljon minussa! Pidin hänestä valtavasti jo ennen keikalle menoa, ja vielä enemmän sen näkemisen jälkeen!

-Anne- kirjoitti...

Jos minäkin pistän lusikkani Robbie-keskusteluun: En ole mikään Robbie-fani, mutta sen myönnän että tämä on karismaattinen showmies. Ainakin sen perusteella mitä olen nähnyt. Olen ajatellut lainata kirjastosta sen swing-levyn, koska näin joskus töllöstä keikan jolla Robbie niitä biisejä lauloi, ja muistaakseni pidin kuulemastani.

Sooloilija kirjoitti...

Annelle; se Swing-levy on aika hyvä, mutta dvd:nä vielä parempi. Se kun Robbie laulaa jazzia on niin luontevaa; ääni soljuu matalana ja soinnukkaana!