lauantai 12. huhtikuuta 2008

Lauantain dvd-löytö ja muita sattumuksia..
Kävin viime syksynä elokuvissa katsomassa tuon Leonard Cohenin elämästä tehdyn dokumenttielokuvan I'm Your Man, joka oli täynnä musiikkia. Ihastuin siihen, olenhan ihaillut Cohenia reilut parikymmentä vuotta.

Tänään kävin R-kioskilla ja tämä samainen elokuva oli siellä myynnissä dvd:nä ja hinta oli 3 euroa! Aina silloin tällöin tekee hyviä löytöjä, aina ei tarvitse raahautua kirpputoreille hyviä löytöjä tekemään, niitä saattaa tehdä lähikioskistakin.Oikeastaan lähdin kioskille ostamaan tuota uusinta Episodi-lehteä, mutta sitä ei siellä ollut. Eikä myyjä edes tiennyt mikä lehti se sellainen on.. Piti hieman nätisti valistaa, että elokuvalehtihän se on.. Myyjä-parka (nuori tyttö) oli varsinaisessa piinapenkissä työssään kun minua ennen eräs mies, Kärppäfaneja, halusi osallistua vedonlyöntiin Kärppien hyväksi eikä myyjä oikein tiennyt, että mistä nyt oikein on kysymys. Miesasiakas tuskastui täysin! Ja sitten minä vielä menin kysymään hänen mielestään erikoista ja epätavallista lehteä, josta hän ei ollut ikinä kuullutkaan.


Kyllä toisaalta teki mieli sanoa, että valistuneisuus ja yleissivistys eivät olisi yhtään pahitteeksi, tuollaisessa työssä varsinkaan, mutta olen kiltti ihminen. Otin äidillisen tyylin, ja valistin..

(Niin ja jääkiekosta en tiedä kyllä paljonkaan, muuta kuin sen, että Kärpät pelaa tänään lauantaina SM-liigan finaalissa Bluesin kanssa. Niistä tulee siis Suomenmestareita jos voittavat.. (Entä jos eivät voita..? Taas sitten pelaamiset jatkuvat..?)

Enemmän minua urheilun saralla ilahdutti (ja kiinnosti) eilen myöhään se kun tyttären kanssa katsottiin kun Hanna-Maria Seppälä kauhoi MM-hopeaa uinnissa! Siinä on sitten esimerkillinen urheilija, hyvä esikuva kaikille nuorille! Ja aurinkoinen tyyppi!

Kylläpäs kaikenlaista tänään on tapahtunut:

Vanha ystäväni vieraili pitkästä aikaa luonani; saimme kahvin, teen ja suklaakeksien voimalla parannettua taas hieman maailmaakin! Ihanat juttutuokiot, kiitos Ystävälle siitä. Tuli oikein piristynyt mieli taas. Eilispäivän alakuloisuus on tipotiessään.

Käynti lähikaupassakin voi piristää: olipas siellä pitkä ja komea vartija saanut aamuvuoron! Myyjätär flirttaili hänen kanssaan täysin avoimesti, ihan positiivisessa hengessä. Ja kun he huomasivat minut ostoskärryjeni kanssa niin tämä nuori vartijamies ihan punastui. Voisi sanoa, että kevät on tullut ja "love is in the air"-niminen laulu rupesi päässäni soimaan. Käynti lähikaupassakin voi siis saada hymyilemään! Vaikka kauppa olisi muuten kuinka tylsä, ja vaikka sieltä olisi juuri loppunut se tuote, jota lähti hakemaan...

2 kommenttia:

aino kirjoitti...

olipa elokuvamaisen hienosti kerrottu, ihan näin sut (vaikka en tiedä miltä näytät) ensin siellä ärrällä ja kahvipöydässä ja kaupassa...
mietin olisikohan meidän lähiärrällä sitä cohen dvd:tä, haluaisin tutustua miehen musiikkiin. joskus muinoin lainasin kirjastosta jonkun levyn ja tykkäsin, mutta sitten unohdin.

Sooloilija kirjoitti...

Se Cohenin elokuva oli ollut siellä vuokrakäytössä ja poistettu muiden kai vähemmän vuokrattujen, tai jo vanhentuneiden dvd-elokuvien joukkoon...
Ps. se Episodi-lehtikin löytyi ja oli vielä kaksi lehteä yhden hinnalla (nro 1 ja 4 tältä vuodelta)..