perjantai 11. huhtikuuta 2008

Vihanneksia


Vatsat täynnä pizzaa astelimme tyttären kanssa kaupassa suoraan hedelmä- ja vihannesosastolle, ei haluttanut mitään raskasta. Niinpä kokosin erikoisia vihanneksia, joista aion tehdä huomenna lauantain pääruuan. Ja pakkohan ne oli kuvata kun olivat niin kauniita nämä: banaanishalottisipuli, kyssäkaali ja bataatti. Ne ovat vihanneksia, joita tosi harvoin ostan.

Mitähän niistä loihtisi.. Vinkkejä otetaan vastaan. Itse ajattelin wokkityylistä, muuta ei tule mieleen..

5 kommenttia:

Helmiina kirjoitti...

Kerran olen syönyt bataattimuusia. Ja oli hyvää!

katriina kirjoitti...

Olen joskus valmistanut bataattikuutioita pannulla haudutellen sipulin kanssa. Mausteena ainakin chiliä, balsamietikkaa ja hiukan sokeria. Loppuvaiheessa lisättiin pinaatinlehtiä.

Kyssäkaali on ihanan mehevää raastettuna, tavallisesti syön sen suoraan palasina, se on niin hyvää.
Herkullisia hetkiä!

Sooloilija kirjoitti...

Kiitti vinkeistä. Pitääpä joku kerta tehdä sitä muusiakin, nyt on vain tuo yksi bataatti.
Kyssäkaalia olen syönyt viipaleina ja kuutioina raakana; on tosi hyvää. Mutta miksi sitä ei tule useinkaan ostettua?
Alanpa suunnittelemaan päivän ruokaa, tuon tyylistä kuin Katriina ehdotti.

Krisu kirjoitti...

Bataattihan on käytännössä yhtä tärkkelyspitoista kuin peruna. Hyvin hiilihydraattipitoinen. :)

Sooloilija kirjoitti...

Juu hiilihydraattia on bataatissakin. Vesipitoiset kasvikset on sitten vähän kuin erikseen. Niitähän voi syödäkin mielinmäärin. Tuli makoisaa wokkia!