torstai 8. toukokuuta 2008

Rendition - hyvin todentuntuinen tarina

Katsoinpa tämän Renditionin nyt heti tuoreeltaan; se tuli eilen keskiviikkona dvd:lle videovuokraamoon. Elokuvasta riippumatta katson kaikki Jake Gyllenhaalin elokuvat, niinpä myös poliittisen draaman. Ja kannatti katsoa; huippunäyttelijöiden tähdittämä hyvin todentuntuinen draama lähi-idän ja Usa:n välisistä kiristyneistä suhteista ja terrorismin pelosta nykyaikana. Onneksi käsittelytapa oli kuitenkin yksilötasolta lähtevä, se inhimillisti koko tarinaa.

Katsoin elokuvan jälkeen vielä Making of-dokumentin, ja se selkiytti tosi paljon. Sanoisin, että dokumentti oli melkein mielenkiintoisempi kuin itse elokuva. Jos katsoo elokuvan niin suosittelen myös tuon elokuvan teko-dokumentin katsomista.

(Jake Gyllenhaal Renditionin nuorena, kokemattomana CIA:n agenttina, rankassa tutkimustyössä)

Oma mielipiteeni elokuvasta on, että se on tärkeä, poliittinen elokuva nykypäivän ihmiselle. Meille, jotka vieläkin haluaisimme uskoa ja elää niin, ettei terrorismia ja maiden välistä vihanpitoa olisi.

Elokuvassa on sivujuonena hieno Romeo&Julia-tyyppinen tarina lähi-idässä nuoren rakastuneen parin välillä: tytön isä on jo valinnut tytölle puolison, mutta tyttö uhmaa isäänsä ja seurustelee terroristipojan kanssa.. Hyvin koskettava tarina, joka nousee koko elokuvan kantavaksi ja yhteenkietovaksi lenkiksi kaikkien tapahtumien välillä.

4 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Oo, tuo dvd täytyy katsoa.

Olen Gyllenhaal-fani.

Sooloilija kirjoitti...

Oi sinäkin! Jake oli tässäkin tosi vakuuttava!
Ja jännästi yhdityi oikean elämän henkilötkin tässä: Jakehan seurustelee pääosanäyttelijä Reese Witherspoonin kanssa, ja elokuvassa on hyvässä roolissa myös Jaken siskon Maggie Gyllenhaalin mies Peter Saarsgard. Joten on varmaan ollut mukava olla Marokossa filmaamassa tätä elokuvaa kun on samalla ollut läheisiä mukana.

aino kirjoitti...

voi jospa tulevana viikonloppuna ehtisi katsomaan jonkun elokuvan..

anu kirjoitti...

Enpä ole tai ainakaan muista että olisin tuon Jaken elokuvia katsonut! Mutta täytyypä laittaa korvantaa!:)