keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Woody Allenin elokuva

Tämä Cassandra's Dream on Match Pointin tapaan 'uutta' Woody Allenia, hyvin epäallenmaista elokuvaa, jossa on selkeä rikostarina, ja jossa hän ei itse näyttäydy ollenkaan.

Tämäkin on murhatarinaksi kasvava tarina veljeksistä ja perheestä. Allen on viehtynyt Englantiin ja Lontooseen, jossa tämäkin elokuva tapahtuu, samoin kuin edellinen työ Match Point.

Pääosassa on eturivin näyttelijöitä, lähinnä brittejä: skotlantilainen Ewan McGregor ja Irlannissa syntynyt Colin Farrell. Varsinkin Colin Farrell on tosi herkkä ja hienovireinen näyttelijä. Hän loistaa tässäkin roolissa peliriippuvaisena pikkuveljenä, jolla on suuri sydän. Ewan McGregor on oman tyyppisensä näyttelijä, ei ehkä niin tunteitaan esille tuova, hänellä on hieman 'akateemisempi' , ujompi ote näyttelemiseen. Hänellä ei ole Colin Farrellin kiihkeyttä, vaikka hurmaava onkin.. Elokuvassa ovat oiva veljespari.

Katsoin elokuvan hieman ristiriitaisin tuntein: tuntuu, että Woody Allen on vanhetessaan kyllä parantunut tarinan kerronnassa ja elokuvan 'kuljettamisessa', mutta aiempien vuosien intohimo on hiipunut. Tästä elokuvasta jäi vähän vaisu mieli, vaikka tarina olikin hyvä.

2 kommenttia:

Merja K kirjoitti...

Heissan, tuohon edelliseen postaukseesi liittyen, minunkin silmääni pisti tuo samainen kommentti ko. lehdessä. Mietin vaan, minkähänlaisissa blogeissa tuo toimittaja on käynyt, koska täällä tapaa kyllä hyvinkin henkilökohtaisia pohdintoja :)

Elokuvat ovat itseltä jääneet tosi minimiin Villa Unelman remontin myötä. Harmi juttu, koska mikään ei ole mahtavampaa kuin hyvä elokuva ja loistava seura. Ehkä syksyllä taas...

Elisa kirjoitti...

Olin pettynyt tähän leffaan, varsinkin kun Match Point oli niin huippu. Ehkä odotin liikoja...
Pliisu leffa, kertakaikkiaan!