keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Näkemys, joka jäi vaivaamaan


Luin Anna-lehden kolumnia (lehti nro 20/08), josta pisti silmiini ja ajatuksiini lause:

" Blogit ovat julkista keikistelyä, ei niillä ole mitään tekemistä oikean päiväkirjan kanssa, jossa puhutaan itselle, tähyillään hyvin yksityisiä sielun onkaloita. "

Lauseen kirjoitti Annan toimituspäällikkö.

Ehkä tätä ei kannata liiaksi jäädä pohdiskelemaan, antaa jokaisen ihmisen olla sitä mieltä mitä on.. Toisaaltahan tästä voisi jatkaa pitempäänkin pohdiskelua. Mutta mielestäni jokaisella on oman näköisensä blogi. Jokainen löytää kyllä etsimänsä ja hakemansa. Sielun onkaloihin tähyämistä voi tehdä niin monella tavalla.

Halusin laittaa tämän juttuni kuvaksi 8-vuotiaani ottaman kuvan omasta ja siskon nallesta.

8 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Päiväkirja on omaan käyttöön tyynyn alla ja blogi on julkinen ja vuorovaikutteinen -eihän niillä ole kovinkaan paljon yhteistä! Miksi edes verrata? Tänne kirjoitetaan aina suodattimet päällä, tai sitten annetaan tulla kuin päiväkirjaan, mutta tarkoituksella. Kuitenkin tietoisena mahdollisista lukijoista ja jopa tunnistamisesta. -Ihan selvästi jutun kirjoittaja ei itse harrasta blogeja. :)

Myös blogin lukijalla on suodattimet päällä, olen ajatellut. Jokainen tulkitsee lukemaansa omien kokemustensa ja omien käsitystensä läpi ja voi siten saada joskus vääriäkin käsityksiä kirjoittajasta. Tämä on aika mielenkiintoista.

Tulin itse vähän aikaa sitten kirjoittaneeksi lyhyitä ja töksähteleviä postauksia ja kommentteja väsyksissäni ja siten aiheutin ainakin yhden väärinkäsityksen ja mielipahan. Tai vastikään joku loukkaantui kommenttien puutteesta, vaikka näki laskurista kävijöitä olleen. Omat tulkintammehan tällaisten takana ovat. Aina ei ole aikaa kommentoida ja aina ei aihe nosta mielipidettä.
Tämä ainakin nosti!

pikkujutut kirjoitti...

Mielipiteitä saa olla mutta eiköhän blogitkin ole alkuperäisesti päiväkirjamaisuudestaan muuttuneet vuosien varrella. Jokainen saa mielestäni kirjoittaa tavallaan ja miksi sitä haluaisi ihan kaikkea kaikille kertoa -suodattimia haluan ainakin itse käyttää.Joku toinen kirjoittakoon pienemmällä suodattimella.

Blogeissahan ei tarvitse käydä vierailulla jos tyyli ei miellytä-blogeja on niin moneen lähtöön, että mieleisensä varmasti löytää niin halutessaan.

Sooloilija kirjoitti...

Just näin! Olen samaa mieltä kummankin kanssa.
Ja sitä mieltä olen myös, että ei kannata vaivata liikaa päätään millään tällaisilla.. Kun kirjoittaa vaan postauksia menemään ja laittaa kuvia väliin. Kyllä niistä sitten yllättäen tulee aika ehjä ja omannäköinen juttu. Ehkä just sellainen kuin minä olen..

Ihminenhän on rakennettu niin, että valheellisuudessa ei pysty pitkään elämään eli onttous, valheet ja kaikki muu teennäisyyshän paljastuu ennen pitkää.

Joten lähden siitä, että omalla persoonalla ollaan läsnä, vaikkei nimellä ja kasvoilla.

Hallatar kirjoitti...

Ohos...
Voi Annan toimituspäällikköä... =)

violet kirjoitti...

LEhti-ihmisiä huolettaa ihan syystäkin, että blogit ovat usein mielenkiintoisempaa luettavaa kuin tarjolla olevat lehdet.

Helmiina kirjoitti...

Blogi on oiva väline toteuttaa luovuttaan ja jokainen tehköön sen tavallaan.

aino kirjoitti...

eläköön blogit!
Anna -lehden kolumnisti laulakoon itsensä suohon :)

-Anne- kirjoitti...

Sitä minäkin, että ei blogeja kannata verrata päiväkirjoihin. Kukin kirjoittakoon nettiin mitä tykkää, kunhan siitä saa itselleen iloa.

Minä en muuten ole koskaan, edes nuorempana kirjoittanut oikeaoppista päiväkirjaa. Teinariin tuli jossain vaiheessa rustattua muutamalla sanalla mitä päivän aikana oli tapahtunut, mutta siihen se sitten rajoittuikin.