torstai 26. kesäkuuta 2008

Monikasvoinen Nicole Kidman

Aiemmassa elokuvajutussani sivuttiin kommenteissa Nicole Kidmania ja haluan nyt syventyä hieman hänen monipuolisuuteensa näyttelijänä, ja jo pelkkänä kasvonakin.

Kidman täytti juuri äskettäin (20.6.67) 41 vuotta. Hän odottaa miehensä kanssa ensimmäistä biologista lastaan. Tom Cruisen kanssahan hänellä on kaksi adoptoitua lasta. Editoitu ma 7.7.08: Nicole Kidman sai tyttövauvan, luultavasti sunnuntaina 6.7., koska lapsen nimeksi tuli Sunday Rose !

Kuvassa Nicole ehkä tunnetuimmassa ja palkituimmassa roolissaan Virginia Woolfina elokuvassa Tunnit - The Hours.


Tässä kuvassa Nicole Kidman esittää amerikkalaista uudenajan valokuvaajaa Diane Arbusia hyvin erikoislaatuisessa elokuvassa Fur.
Tässä kuvassa kuvankaunis Nicole fantasiaelokuvassa Kultainen kompassi.

Minua viehättää Nicolessa juuri sellainen vieno mystisyys; hän ei paljasta paljon itsestään, ei esittele vaatekaappejaan eikä lapsiaan lehdille. Häntä pidetään rautaisena ammattilaisena ja työlleen omistautuvana näyttelijänä, täsmällisenä ja miellyttävänä. Hän valitsee elokuvansa huolella, ja jokainen elokuva, jossa Nicole esiintyy, jää mieleen. Hänen valintansa ovat persoonallisia eivätkä aina helppoja rooleja. Se mielestäni kertoo jo jotain ihmisestä.

Nicole Kidmanin hääkuva vuodelta 2006, puoliso laulaja Keith Urban.

Yksi mieliinpainuvimpia rooleja hänellä on silloisen miehensä Tom Cruisen ja ohjaaja Stanley Kubrickin kanssa tehty Eyes wide shut, rankka kuvaus ihmismielestä ja parisuhteesta. Ei helppo elokuva, mutta takuulla jää mieleen. Jotkut kohtaukset eivät poistu mielestä koskaan.


Tässä videolinkki Robbie Williamsin ja Nicole Kidmanin yhteiseen singleen Somethin' stupid, joka on hyvin elokuvallinen mukaillen 50-luvun tyyliä. Heillä oli myös lyhyt suhde näiden kuvauksien aikana (noin v. 2000), mutta sitä ei kerrottu julkisuuteen. Asiasta on maininta Williamsista kertovassa kirjassa. Eli on Nicole myös laulutaitoinen, kuten lähes kaikki näyttelijät.

19 kommenttia:

violet kirjoitti...

MInun "suhteeni' Nicole Kidmaniin on sellainen,että ensin pidin häntä aivan toopena blondina (näkemättä yhtään elokuvaa) sitten suorastaan ihastuin häneen kahden elokuvan ansiosta: The HOURS, (joka ylipäätään on yksi suurista suosikeistani) ja ennen kaikkea Dogville.

Edelleenkään en voi käsittää mitä hän näki Tomissa, mutta meinaan unohtaa sen - eiköhän Nicolekin ole jo unohtanut Tomin:-)

Sooloilija kirjoitti...

Vähän sama juttu minulla: ensin pidin häntä hyvin viileenä, etäisenä.
Lisäsin juuri Tunnit-elokuvan trailerin tuonne sivupalkkiini. Siihen elokuvaan en kyllästy koskaan!
Dogvilleä en ole kunnolla nähnyt, mutta tiedän mistä on kyse..

Juu, Tomppa Cruise ei ole kai oikein kovassa huudossa nykyään sen scientologia-hössötyksensä vuoksi, mutta jospa lasten takia olisivat edes väleissä..

Helmiina kirjoitti...

Kidmanin roolityö Tunneissa on hieno. Nenineen häntä ei oikein edes tunnista. Dogvillestä minulla on käsitys, tosin hyvin lyhyt sellainen, täytyy tunnustaa että nukahdin alkumetreillä. Fur on todellakin aika erikoinen, mutta sisältää upeita värisävyjä.

Ero Tompasta on tehnyt ainakin ammatillisesti hyvää, Kidman on tehnyt sen jälkeen hienoja rooleja. Tuo töiden/roolien valitseminen on mielenkiintoista.

Anne kirjoitti...

Kiva postaus! Nicole on lempinäyttelijäni ja tuo Eyes wide shut yksi lempparileffoistani. Siinä on niin maaginen tunnelma aivan musiikkia myöten.

(Mun täytyy kyllä tunnustaa, että pidän myös Tompasta, kun vaan jättää ne scientologia-jutut omaan arvoonsa. Mutta omaksi ukoksi en sitä ottais, koska se on liian lyhyt mies. :D)

Nicolea katsoessa miettii usein sitä, miten paljon amerikkalaiset ja esim. suomalaiset näyttelijät eroavat toisistaan. Jenkkilässä monet näyttelijättäret ovat tuollaisia tyylikkäitä "trend-settereitä", kun taas Suomessa näyttelijät ovat melkein ykskantaan boheemia porukkaa. Rahasta sekin kiinni, kai?

Liivia kirjoitti...

Täytyy todeta että Tomin takia, minäkään pitkään en halunnut nähdä Nicolessa mitään.
Ja edelleen on jotain, joka minua vähän ärsyttää, joku hänen ulkonäössään, vai onko se ääni...
Mutta nykyään silti häntä ihailen ja arvostan, vaikka silti en lue häntä lempinäyttelijäkaartiini.

Papi kirjoitti...

Nicole on pelkästään jalostunut vanhetessaan. Mutta pakko myöntää, niin hyvä kuin hän olikin Tunneissa, minua hämäsi se nenä, että miks tommonen irtonenälisäke piti laittaa. Amerikkalaisilla tuntuu olevan pakkomielle tehdä roolihenkilöstä mahdollisimman näköinen fyysisesti.

Kesiah kirjoitti...

Ihana Nicole Kidman postaus. Tykkään hänen tavastaan näytellä ihan mahdottomasti ja muutama päivä sitten sain päähäni, että meiltä vaan on löydyttävä kaikki hänen elokuvansa. Nyt on dilemmana se, että olen kaikki tai ei mitään luonne ja ihan kaikista leffoista en Nicoleltakaan tykkää, että onko niihinkin rahaa sijoitettava. Ehkä joustan ja jätän ne hankkimatta. Meillä siis kohta tiedossa todella Kidman maraton.

Merja K kirjoitti...

Kiva kirjoitus :) Itsekin pidän hänestä juuri tuon sopivan etäisyyden takia, jonka hän luo ympärilleen. Ja todella hyvä näyttelijä, tehnyt monta hyvää elokuvaa.

Aurinkoista heinäkuuta, toivottavasti :) Palaan blogistaniaan elokuussa, huomenna alkaa loma!

katriina kirjoitti...

Minäkin arvostan Nicole Kidmania leffa leffalta enemmän. Tunnit on suosikkini muutenkin, Julianne Moorekin on siinä loistava.

Eyes Wide Shut jäi minulta aikanaan kesken, pitäisiköhän näiden kehujen jälkeen käydä kuitenkin vuokraamassa se ja katsoa uudelleen (ilman viinilasia).

Sooloilija kirjoitti...

Kivoja kommentteja täällä.

Mulla sama juttu kuin Papilla; kun näin eka kertaa Tunnit elokuvateatterissa, mietin koko ajan sitä nenää; että miten on tehty, vai oliko Nicolen nenä sellainen..

Ja joskus muinoin minuakin ihan vähän ärsytti jokin Nicolessa, kuten Liiviaakin, mutta puheääneen on tottunut, ja nykyään sekin on minusta ihana; hieman käheä, viipyilevä, ja jos rooli sallii: australiainen..

Minäkin pidin nuoresta Tom Cruisesta (kun olin itsekin nuorempi), mm. Jerry Maguiressa hän oli hyvässä roolissa. Nyt ei vaan enää ole iskenyt.

Ja Annen kommenttiin lisäisin, että kaikkein hupaisinta on seurata suomalaisten elokuvien ensi-iltajuhlia; voi kauhia kun joskus näkee lehdissä kuvia suomalaisten naisnäyttelijöiden gaalalookista; leggingsejä, tunikoita, reikäisiä villatakkeja eli gaala-asuista ei tietoakaan. Mikskähän näin.. Ei kai nyt suomalaisnäyttelijät NIIN köyhiä ole?

Nicolella on oma pukeutumistyylinsä. Jotenkin voisi vaikka Grace Kellyyn verrata; ajatonta ja hienostunutta.

Kesiah, kiitos vierailusta ja kommentista. Kerrohan joskus mitä kaikkia filmejä ostit, tai mitä jätit Nicolen elokuvista ostamatta.

Merja K:lle hyvää ja aurinkoista lomaa! Hui, tuntuu pitkältä tuo kuukauden blogitauko!

Katriina, katso vaan se Eyes wide shut joku ilta/yö..Siinä on jotain outoa taikaa, mielen mustia syövereitä, Tom ja Nicole on molemmat huippuja siinä. Olen joskus miettinyt, että se on hyvin vastenmielinen elokuva, mutta joku ihme siinä vetää...Outoa...

(Tulikohan tässä nyt kaikkien kommentteihin kommentoitua. Jos joku unohtui, niin tarkkaan kuitenkin luin kaikkien kommentit).

-Anne- kirjoitti...

Pidin alkuunsa Nicolea vähän turhan pikkusievänä, mutta olen ajan myötä alkanut pitää hänestä yhä enemmän.

Yllätyin iloisesti hänen suorituksestaan Moulin Rouge-leffassa, joka on yksi suosikkileffojani. Siinä oli jotain viehättävää, kun pääosan esittäjät eivät olleet mitään ammattimusikaalitähtiä.

Sooloilija kirjoitti...

Anne, Moulin Rougen olen myös vähän huonosti katsonut..
Tulikin mieleen yhtäkkiä muutaman vuoden takainen laulu Somethin' stupid, jonka Robbie Williams ja Nicole yhdessä lauloivat. Sen video on kerrassaan hurmaava, ei niinkään viaton miltä se alkuun näyttää..
Laitan sen videon vielä tuohon juttuun linkiksi..

Anne kirjoitti...

Pakko vielä lisätä tuohon musiikkipuoleen, että Nicole Kidmanin ja Evan McGregorin duetto "Come what may" Moulin Rougessa saa ihoni kananlihalle joka kerta!

Sooloilija kirjoitti...

Pitääpä Youtubesta googlettaa tuokin Nicolen ja Ewanin laulu..Kiitti vinkistä!

Kesiah kirjoitti...

Meillä kaikki tuoreimmat Kidmanin elokuvat jo onkin ja osa 1990-luvun elokuvistakin. Hankkimatta taitaa jäädä ainakin To Die For ja Batman Forever. Omia suosikeitani ovat Cold Mountain, Moulin Rouge, Tunnit ja jostain syystä myös Dogville teatterimaisuudessaan kiehtoo.

Anonyymi kirjoitti...

Nicole kehittyy näyttelijänä koko ajan, sitä on ilo seurata. Minustakin hän oli vaan söpöläinen nuorena, Tom Cruisen vaimo, heh. Ja Sooloilija, Hollywoodin cream de la cream-näyttelijäkaarti on monimiljönäärejä, Suomessa näyttelijät eivät todellakaan tienaa sen enempää kuin muutkaan, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Heidänkään tulonsa eivät ole mitään super-hyperluokkaa. Yksi naisnäyttelijä on syntynyt kultalusikka suussa: Minna Haapkylä ;)
Näyttelijän kuukausipalkka on keskimäärin sama kuin opettajalla Suomessa. Surkeammilla työajoilla vaan ja 6-päiväisellä työviikolla.

Krisu

Krisu

Liivia kirjoitti...

Mun on ihan pakko varmuuden vuoksi tähdentää että minä en sitten yhtään tykkää tuosta Tompasta. Jos nimittäin kommentistani ymmärsi, etten tykännyt Nicolestakaan mustasukkaisuuden vuoksi...

Ihan itseni takia oli kuitattava.

pikkujutut kirjoitti...

Olen edelleen hieman epäileväinen Nicolen suhteen - en tiedä mikä ottaa pikkaisen vastaan. Arvostan hänen roolisuorituksiaan mutta persoona mikä välittyy pelkästään lehtien välityksellä ei ole vielä saanut aikaan jees-oloa.

Ja se Tomppa oli kyllä kaikista mahdottomin juttu :).

Tunnit elokuva on hyvä,sitä en kiellä.Moulin rouge tuli katsottua puolella silmällä-vaatii uusinnan.

Sooloilija kirjoitti...

Juu Krisu, superrikkaitahan ne Hollywoodnäyttelijät on, vähän liian rikkaita, mutta minkäs teet jos syntyy suomalaiseksi näyttelijäksi; arvostusta tulee, muttei kauheesti rahaa.

Liivia, jännä juttu tämä Nicole Kidman; hän on kai sen verran ristiriitainen persoona, että aika monilla on hänestä jokin mielipide.

Pikku jutut; vähän olen samaa mieltä minäkin; hän on ihana, mutta joku pieni epäileväisyys on... Esim. Meryl Streep, jota olen ihaillut parikymppisestä asti on suorempi tyyppi; hersyvä, äidillinen, aikuinen nainen..Hänessä ei ole mitään pikkusievää.

Kaikki ollaan niin erilaisia..

Tosi ihanaa on ollut lukea näitä moninaisia kommentteja, nehän oikeastaan ovat jatkaneet tuota alkuperäistä juttua; uusia faktatietoja on tullut esiin ym.

Kiva, kiitos niistä.