keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Rakastunut bestman - Made of Honor


On se niin mukava käydä elokuvissa sateisena iltapäivänä kun ensin on vähän tehnyt pieniä ostoksia kaupungilla ja sitten pääsee lepuuttamaan jalkojaan ja päätään oikein kunnon romanttisella komedialla. Ja mikäs sen parempi aihe tämän lajin elokuvassa kuin häät !

Häistähän oli kyse myös Sinkkuelämää-elokuvassa ja nyt tässäkin Rakastuneessa bestmanissa. Elokuvan suora suomennos kyllä pitäisi olla Rakastunut kaaso, mutta se aiheuttaisi kai liikaa hämminkiä.. Kaikki huumori tässä elokuvassa rakentuu juuri sen ympärille, että naisen paras ystävä on mies, joka saa ykköskaason homman, mutta suomennoksena se on muuttunut bestmaniksi. (Amerikassa niitä kaasoja on kai aina useampia, yleensä kai 3-4, me täällä Suomessa ollaan siinäkin asiassa vähän vaatimattomampia..).


Ja tämä oli taas yksi New York-elokuva, jota oli höystetty Skotlannin jylhillä linna-ja nummimaisemilla. Jostain syystä amerikkalaiset ovat nyt kovasti ihastuneet Greyn anatomian Patrick Dempseyhin, joka on tässä pääosassa. Minuun hänen karismansa ei ihmeemmin pure, onhan hän ihan iloisen näköinen veikko, mutta hieman nössön oloinen. Tai sitten hänelle lankeaa aina sellaiset roolit. Naispääosassa oli kipakka Michelle Monaghan, tavallisen nätti ja persoonallinen, minulle ihan uusi tuttavuus. Lisäksi suurella karismalla oli juoneen rakennettu rooli skottisulhaselle, jota näytteli oikeastikin Skotlannissa syntynyt Kevin McKidd. Hän sivuroolissaan veti lähes pääroolin!

Tämä Rakastunut bestman oli kiva elokuva, mielen piristäjä, siitä jäi oikeasti hyvä mieli. Se on kai usein elokuvan suurin tarkoituskin.

Mutta yksi asia ärsyttää; miksi tuossa yläkuvan julisteessa on pelkästään Patrick Dempseyn nimi, vaikka yhtä suuressa roolissa on myös nainen, Michelle Monaghan. Todella ärsyttävää! Vastustan muutenkin tuollaista: monissa elokuvassa naisnäyttelijä saattaa olla pääkuvassa, mutta nimeä ei mainita. Varmaan naisnäyttelijä saa puolet vähemmän palkkaakin!

6 kommenttia:

Helmiina kirjoitti...

Elokuva-ala on miesvoittoinen. Jos ajattelee noita julisteita mainonnan huomiarvojen kautta, niin nainen huomataan eniten, sitten lapsi. Mies on lemmikin jälkeen neljäntenä. Mutta ehdottomasti minunkin mielestäni pitäisi olla myös naisen nimi mainittuna.

katriina kirjoitti...

Sulla on ollut juuri oikeanlainen päivä itsensä hemmotteluun! Minuakin ärsyttää aina tuo, että mainitaan vain suurimpien tähtien nimi kannessa, vaikka muilla olisi tärkeämmät roolit. Se on yhtä lailla ostajan hoksottimia väheksyvää kuin "TV:stä tuttu", perhana!

Sinkkuelämääkin kiinnostaisi. Jostakin syystä en ole käynyt elokuvissa varmaan vuoteen.

Sanaleikkihän tuo nimi on. Tarkka suomennos olisi Tehty kunniasta. Maid on Honor olisi kaaso.

Sooloilija kirjoitti...

Juu, sanaleikki tuo nimi, jäin sitä kirjoittamiseni jälkeen miettimään, että miten se meni; made vai maid..eli onkohan tuo Rakastunut bestman sitten ihan kelpo suomennos. Pitäisköhän mun tekstiin korjata..No katsotaan. Mut olen sen nyt tähän kommenttiin korjannut, siis ajatuksen..

Elokuvissa käynti on sellaista kausiluontoista; kävin viime vuonna joulukuussa monesti ja nyt olen käynyt kesäkuussa. Sitä ennen oli kuukausien paussia..

marko77 kirjoitti...

Dempseyn nimellähän tuota elokuvaa myydään - ja naisen kasvoilla. Ei mikään yllätys sinänsä.. Mutta kiva kun pidit - niin minäkin..;) Taidan kuulua miesyleisöstä siihen vähemmistöön, joka rakastaa romanttisia elokuvia.. Iiih! ;)

Anne kirjoitti...

En ole nähnyt tuota elokuvaa, joten siitä en osaa sanoa mitään.

Yleisesti ottaen vaan vierastan elokuvia, joita myydään jonkun suosikkisarjan näyttelijän nimellä. Toistaiseksi olen joutunut pettymään heidän roolisuorituksiinsa elokuvissa (esim. Frendien näyttelijät ovat huonoja elokuvanäyttelijöitä, koska eivät pääse eroon tv-rooleistaan). Tai ehkä se on vaan katsojan silmässä, kun näkee Jennifer Anistonin aina Rachelinä jne.

Sen sijaan ihailen esim. Nicole Kidmania, joka taipuu lähes rooliin kuin rooliin ja on uskottava!

Sooloilija kirjoitti...

Anne, olen samaa mieltä; aika harva tv-näyttelijä on elokuvissa uskottava, Jennifer Aniston vielä menee, mutta muut Frendien näyttelijät eivät oikein vakuuta elokuvissa. Varsinkin Joey on aina Joey! Frendit on kyllä ihania, niitä uusintojen uusintoja jaksaa kyllä katsoa!

Nicole Kidman onnistuu olemaan muuntautumiskykyinen ja ihana omalla mysteerisellä tavallaan. Ihailen hänen työskentelyään elokuva-alalla. On ollut ihana kuulla, että hän vihdoin saa kauan kaipaamansa biologisen lapsen pian.

Ja Marko; on tosi kiva kuulla, että joku mies pitää romanttisista elokuvista. Hyvä juttu. Liikaa on niitä miehiä, joille vain 'äksöni' kelpaa, yleensä Bruce Willisillä höystettynä. Vaikka onhan Bruce hyvä tyyppi, saisi vain tehdä vähän monipuolisemmin elokuvarooleja.