sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Voisin elää näillä


Oliiveja, fetajuustoa, mozzarellajuustoa ! Näitä kolmea ainesta kun pyörittelee kulhossa yrteillä ja aurinkokuivatuilla tomaateilla maustetussa öljyssä niin eipä sitä paljon ihminen muuta tarvitse kuin pari palaa leipää siihen kaveriksi. Juomaksi tänään karpalovichyä.

9 kommenttia:

Papi kirjoitti...

Kuola valuu täällä :)
paitsi oliiveita en voi syödä, mutta fetaa, mozzaa, yrttejä, tomaatteja ai ai.

En ole kyllä syönyt tänään mitään, kun tuo leuka on niin huonossa kuosissa. Kamala, kamala särky ihmisellä. valivali, anteeksi!

Sooloilija kirjoitti...

Papi, kävin lukemassa leukasi tarinan, voin kuvitella miltä tuntuu.. Ei ihme,että kuola valuu kuvaa katsoessa kun ei ole pystynyt syömään mitään. Juustoja muuten usein tekee mieli jos ei ole pitkiin aikoihin pystynyt mitään syömään, tämän olen huomannut..

-Anne- kirjoitti...

Herkullisen näköinen annos. Tuli nälkä.

Anne kirjoitti...

Näyttää hyvältä! Ja nuo oliivit --- vievät varmasti kielen mennessään!

violet kirjoitti...

Hyvin voisi elää juu.
Mietin juuri ääneen viikonloppuna että lähes kaikki ruuat joista eniten pidän ovat hyvin "ei-suomalaisia'- tosin nykyäänhän melkein kaikkialla syödään melkein kaikkea..mutta ymmärsit idean.

Tämä on juttu, joka on muuttunut varmaan ihan 10 vuoden sisään. Puhun siis paljon yleisemmin kuin vain itsestäni. Ruualla ei ole rajoja enää kuten ennen.

Sooloilija kirjoitti...

Näin on; esim. 10-20 vuotta sitten jos söi fetaa tai oliiveja niin sitä pidettiin täällä lähes snobbailuna. Nyt kaikki ruoka-aineet ovat ihan tavallisiin ruokavalioihin kuuluvia. Tietenkin makumieltymykset vaikuttavat, itse en esim. syö mereneläviä ollenkaan, paitsi katkarapuja jonkin verran.

Tänä keväänä oli koululaisille ollut tarjolla pari kertaa kreikkalaista salaattia; tytöt tulivat koulusta ja sanoivat, että nyt pitää kotonakin tehdä samaa. Sanoin, että olen vuosikausia tehnyt, mutta että he eivät ole sitä syöneet. Nyt heille maistuu kreikkalainen salaatti kun sitä on koulussakin tarjottu. Aika jännä juttu.

arleena kirjoitti...

Samaa herkkua täälläkin ja lisään vielä vuohenjuuston
Tänään vuohenjuustoa jotenkin..

Liivia kirjoitti...

Ei hassumpaa, mutta kaipaisin sekaan tomaattia. En elä ilman tomaattia, en päivääkään.

Syön myös jokikinen päivä aamiaisleivällä mozzarellaa. Ilman sitä olisi vaikeaa.

Sooloilija kirjoitti...

Tomaatit on ihania, ja tähän vuoden aikaan kotimaiset on edullisia!
Vuohenjuustoakin syön, mutta ei ihan ole suosikkini..