keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Mietiskelyn tulos


Tällä penkillä olen usein istunut mietiskelemässä. Viime päivinä pohdiskeluja on ollut niin paljon, etten ole niitä halunnut julkistaa kuin vasta tänään tässä nyt teille:

Eilen mietiskelin hajamielisenä koko päivän, ja lopulta illalla tein päätöksen; rupeamme kaupunkilaisiksi, muutamme tyttärien kanssa ihanalle paikalle, lähelle merta ja rantaa. Silti olemme kaupungissa. Lähikauppani tulee olemaan Stockmann, Finnkino on kulman takana ja kauppatori ihan lähellä. Kaikki on nurkan takana. Ja meri melkein tuoksuu nenässä, niin lähellä sitä ollaan.

Eihän siitä ole kuin viisi kuukautta kun muutimme tähän nykyiseen, mutta:

* aloin kaivata parveketta tai pikkupihaa
* haluan saunoa
* haluan että ympäristöni on kaunis, tyylikäs ja viihtyisä

Nyt saan kaiken tuon. Pikkuisen joudun maksamaan extraa, mutta jostain sitten yritämme vähentää kulutusta. Löysin asunnon, jossa on oma sauna ja oma pikku piha omalla sisäänkäynnillä. Silti asumme kerrostalossa.

Kaikki olemme tyytyväisiä, ja lähdemme ilolla kohti uusia tuulia. Muutamme noin 6 viikon kuluttua.

18 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Onnea, onnea! :) Uuteen kotiin muuttaminen on hauskaa. Saa miettiä ja suunnitella sisustusta, tavaroiden paikkoja, verhoja ym. ja tutustua uusiin kotinurkkiin. Meilläkin on muutto jossain vaiheessa edessä - tosin en vielä tiedä minne...

Anioni kirjoitti...

Onnea tulevaan kotiin! kuullostaa tosi kivalta paikalta. ja se meri... Itse sisämaassa järvien keskellä asuvana huomaan kaipaavani merta koko ajan enemmän ja enemmän, vaikka en koskaan merenrannalla ole ollut kuin "kylässä".

Anonyymi kirjoitti...

Huoh..Mulle tuli penkistä mieleen vain se Notting Hillin penkki jossa ne istuivat leffan lopussa, ihanaa ;O)Enkä mä edes pidä romanttisista leffoista..

Hallatar kirjoitti...

Oi onnea matkaan. =)

Muuttaminen ei kyllä aina ole hauskaa...
Meillä yhä muovilaatikot odottavat parvekkeella
että veljeni hakisi ne pois...

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos Anne, Anioni, Mikaela ja Hallatar; olen muuttanut niin monta kertaa elämäni aikana,että jonkinlaista rutiinia siihen jo on.

Tunnen aina olevani elossa kun muutan tai suunnittelen muuttoa. Mutta stressaavaahan se on.
Ja aina jää pyörimään ne muutamat laatikot johonkin nurkkaan. Nyt yritän siinä skarpata ja laittaa kaiken kuntoon mahdollisimman nopeasti.

Tuo penkki on kyllä kaunis. Pidän muutenkin kaikista puistonpenkeistä. Ja aika monista romanttisista elokuvistakin, mutta en ihan hömppäjutuista, pitää olla kuitenkin sitä syvyyttä, oikeaa elämää.. Notting Hillissä on, samoin Bridget Jonesissa..

Elisa kirjoitti...

Onnea onnea! Se on hyvä fiilis se, kun on todella pohtinut, punninnut, laskenut plussia ja miinuksia - ja tietää suurella varmuudella tehneensä hyvän päätksen!

Sooloilija kirjoitti...

Elisa, todellakin ihan kirjaimellisesti tein A4:lle plussat ja miinukset. Plussia oli enemmän, miinuksia lähinnä esim. että asunnossa ei ole ikkunalautoja (mutta voihan nekin hankkia)..

Elena kirjoitti...

Kuulostaa todella hyvältä se uusi kotinne! Meilläkin on tytön kanssa kova asunnonvaihtokuume päällä, mutta vielä ainakaan ei ole natsannut sopiva kohdalle. Mutta mikäs kiire tässä, se tulee sitten kun tulee... Olisi vaan jo kauhea hinku päästä laittelemaan "uutta!"

Kesiah kirjoitti...

Hienoa, että pääset elämään toiveidesi mukaiseen asuntoon. Ihania hetkiä uuteen kotiin!

Satu kirjoitti...

Huh, ekana tuli mieleen että vastahan saitte tavarat paikalleen mutta toisaalta tuo uusi kotinne kuulostaa tosi mukavalta ja saatte lisää tilaa, jota ei ole koskaan liikaa. Olen vähän kade kun joskus tekis itekki mielä muuttaa maisemaa, no ehkä tässä jonku vuoden päästä. Iloisia pakkauspäiviä !

arleena kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin. Meri on ihana elementti kesät talvet. Ja omaa piha ruohon ja kukkien tuoksua.

-Anne- kirjoitti...

Mutta tuohan kuulostaa varsin hienolta! Itse asiassa aika täydelliseltäkin.
Muuttoprosessissa on tietty aina oma ruljanssinsa, mutta on se uuteen kotiin pääsy aina jotenkin jännää. Onnea tulevalle.

Sooloilija kirjoitti...

Kivoja, positiivisia kommentteja täällä, kiitos niistä!

katriina kirjoitti...

Onnea muuttopäätöksestä! Taidan tietää seudun, sehän on mitä parhain paikka asua. Joen ja meren rannat ovat parhailta kävelypaikkojani kotipuolessa käydessäni.

Sooloilija kirjoitti...

Katriina, juu, ajattelinkin, että kaikki oululaiset (ja joskus Oulussa asuneet tai syntyneet) kyllä tietääkin tämän alueen, siinä on paljon taloja; kalliita omistusasuntoja ja myös vuokra-asuntoja, rykelmässä. Toiset ihan veden äärellä, kuin Venetsiassa ikään, toiset parinsadan metrin päässä rannasta..
Olen syntyisin joen ääreltä, nyt pääsen meren äärelle.

Helmiina kirjoitti...

Onnea muuttoon. Paikka kuulostaa todella hyvälle.

Anonyymi kirjoitti...

Kuullostaapa hyvältä! Onnea muuttopuuhiin!

Tiina kirjoitti...

voi, sille seudulle minäkin muuttaisin jos Oulussa jonnekkin muuttaisin. Yks suosikkipaikkoja on se onkohan se nyt lammassaari, siinä Nummikadulta kun mennään.. Tai, en kyllä tiiä miltä siellä nyt näyttää, mutta ennen tykkäsin. :) Onnea muuttourakkaan! :)