keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Piti kuunnella vaan My Way, mutta...


Omistan muutamat musiikki-dvd:t (Robbie 4 kpl, Oasis, Eros Ramazzotti jne.). Tänään sadepäivänä oli aikaa kaivaa suosikkidvd esille ja pistää se taustalle pyörimään samalla kun hommaili. Oikeastaan minun piti vain kuunnella upea esitys Frank Sinatran My Way:sta eli se Robbie Williamsin versio, joka on kuvattu Lontoon Albert Hall:issa syksyllä 2001. Innostuin loisteliaasta ja ainutkertaisesta konsertista taas niin, että katsoin sen alusta loppuun. Ja olin taas niin vaikuttunut, huokaus *.

(Näpsäsin pysäytetystä tv-kuvasta teille kuvan konsertista vuodelta 2001. Siitäkin on pian 7 vuotta aikaa. Voi kuinka aika menee nopeasti!)

Toinen dvd, jota päivällä puolisilmällä katsoin oli Jamie Cullumin livekeikka Blenheim Palacesta, Oxfordshiresta vuodelta 2004. Jamie oli muutama vuosi sitten kova sana; nuori ja taitava pianisti, kaikkien lemmikki, uusi jazznimi! Nyt en ole hänestä kuullut, mutta en erityisemmin seuraa jazzmaailman uutisia..

Joten tämä vesisadetihkuinen päivä sujui swing-musiikin ja modernin jazzin merkeissä. Oikein tervetullutta vaihtelua. Radiota ei jaksa päivästä toiseen kuunnella, se puuduttaa ihan oikeasti.

Ja se omanlaisensa, koskettava, tunteellinen, Robbien My Way löytyy tästä.
(Esitys kasvaa alun inhimillisestä haparoinnista suuriin, tunteikkaisiin mittakaavoihin. Puolivälissä tulee katsojalle kylmät väreet, ja lopussa tulee kyynelkin. Siis minulla. Jokaiseenhan musiikki vaikuttaa niin eri tunnetasoilla).

6 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Juuh, kyllä tuli kylmät väreet My Waystä. Huh! Talented Mr. Williams...

Mutta nuo Robbien silmät on kyllä kummalliset! Ne on sellaiset hassut maanikon "hullunkiilto"-silmät.

Sooloilija kirjoitti...

Robbien silmissä on samaa kuin Jack Nicholsonin silmissä. Väri on kyllä todella erikoinen vihreä..

Triviaa tästä 2001-vuoden konsertista: Robbie on siinä juuri päässyt lopullisesti eroon huumeista ja alkoholista, on just tullut viimeisestä vieroituksesta, laihtuneena..Hän on tässä 28 v. Hän tuntuu vetävän koko konsertin läpi valtavalla tunnevoimalla; katsomossa on perhe ja ystävät sekä kuuluisuuksia, mm. Nicole Kidman, Sir Bob Geldof jne..

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin on tuo sama dvd, se on ihana... Robbie on loistava, olkoon se mikä ufo-hörhö nykyään tahansa ;O)

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos Mikaela käynnistä ja kommentista. Tuo dvd on huippu, siinä on niin juhlallinen tunnelma!

En oikein jaksa uskoa noihin ufo-juttuihin Robbien kohdalla..Ehkä hän on jotain asioita tutkinut ja jostain kommenttia antanut, saattanut huumorillakin jotain sanoa. Ja aina media ottaa kaiken tosissaan.
Ja vaikka oiskin ufoista kiinnostunut, niin ei kait siitä haittaa kenellekään ole, paitsi ehkä vähän imagolle, ja uralle..

Toivossa eletään, että häntä musiikki ja esiintyminen vielä kiinnostaisi.

Papi kirjoitti...

Kyllä kaveri hyvin tulkitsee, ei sitä voi kieltää. Sitäpaitsi hänessä on sopiva annos myös itseironiaa, mikä on aina plussaa.

Minä ignooraan oikeastaan kaikki typerät juorut kenestä tahansa. Lehdet kirjoittavat ihan oikeasti niin paljon kaikenlaista huttua vain saadakseen hyvää myyntiä. Ja mitä huonommin jollain menee, sen enempi lehdet retostelevat. Niin ala-arvoista.

Sooloilija kirjoitti...

Totta puhut Papi; lehdet, varsinkin Briteissä keltainen lehdistö, kirjoittaa ihan soopaa usein. Tosi härskiä..

Robbie hallitsee itseironian, ja sitä huumorin muotoa ei aina ymmärretä, mutta näkee heti esim. tuossa konsertissa miten orkesterin jäsenet ja tanssitytöt ymmärtävät. Yleisössä joku saattaa vähän nikotella...